Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

8 Απρ 2010

“ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ 55” 08/04/10

“ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ 55” 08/04/10
Πενήντα πέντε (55) πολίτες της Σαλαμίνας με υπογραφές μας, ζητήσαμε να μπει θέμα στην συνεδρίαση Μαρτίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας βάσει του άρθρου 215 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.(Κάτι που υποχρεωτικά γίνεται με 25 υπογραφές).
Είχαμε 2 αιτήματα:
- Να παρθεί απόφαση και να σταλεί γνώμη προς νομαρχία σχετικά με την παράταση μίσθωσης του 2ου λατομείου Γούβας Μπατσί που έληγε 6/4/10
- Επ’ ευκαιρία της κυβερνητικής αλλαγής να ορισθεί επιτέλους η επίσκεψη για επίδοση του ομόφωνου ψηφίσματος για τοπική λειτουργία της 17/11/08 από τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής παρατάξεων σε νέους Υπουργούς, νέο Περιφερειάρχη και Νομάρχη. (Υπενθυμίζουμε ότι για την 17μηνη καθυστέρηση ευθύνεται ο κος Δήμαρχος.)
Καταγγέλλουμε την αυθαίρετη, παράνομη και προσβλητική ενέργεια της προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Αικατερίνης Νάννου- Μικρομάστορα, διότι δεν έβαλε το θέμα για συζήτηση με πρόφαση το επιχείρημα ότι είχε ήδη δοθεί παράταση στο λατομείο (κατά αυθαίρετο και παράνομο τρόπο 14 μήνες πριν την λήξη του, από τον προηγούμενο περιφερειάρχη).
Δεν ήταν δική της αρμοδιότητα αλλά υποχρέωσή της να το θέσει στο Δημ. Συμβούλιο, ούτε την τιμά να κρύβει κουτοπόνηρα το 2ο αίτημά μας.
Ίσα-ίσα έπρεπε για το 1ο αίτημα να καταγγελθεί ο πρώην περιφερειάρχης κος Μανιάτης από το Δημ. Συμβούλιο.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/4/10 17:26

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΒΑΡΑΓΕ ΤΑ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ Η ΟΧΙ;; ΜΗΠΩΣ ΒΑΡΟΥΣΕ ΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΘΟΡΥΒΟ;; ΠΑΝΤΩΣ Ο ΑΔΕΙΟΣ ΤΕΝΕΚΕΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΘΟΡΥΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/4/10 01:12

    Το λατομείο στη ΓΟΥΒΑ ΜΠΑΤΣΙ λειτούργησε όλα αυτά τα χρονιά με την ανοχή της πολιτείας αδιαφορώντας για την κείμενη νομοθεσία και τους περιβαλλοντικούς όρους τροφοδοτώντας με αδρανή υλικά την οικοδομική δραστηριότητα του νησιού μας . Πρόσφατα το 2007 άλλαξε η ιδιοκτησία του λατομείου και περιήλθε σε ένα επιχειρηματία με μεγάλη δραστηριότητα στο νομό Αττικής . Η παραγωγή του λατομείου άλλαξε , οι ρυθμοί εξόρυξης αυξήθηκαν , η μεταφορά του υλικού απέκτησε εντατικούς ρυθμούς και όλα αυτά γιατί κύριος στόχος δεν είναι πλέον οι ανάγκες του νησιού μας , αλλά ολόκληρης της Αττικής . Και εδώ μπαίνουν τα ερωτήματα . Ποιος θα είναι ο χρόνος λειτουργίας του λατομείου; Μπορεί το νησί μας να αντέξει τους ρυθμούς εξόρυξης του νέου ιδιοκτήτη ; Μπορούμε εμείς να θυσιάσουμε μια βιώσιμη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη χάρη της ιδιωτικής δραστηριότητας ενός επιχειρηματία ; Εάν θέλουμε να απαντήσουμε έντιμα και υπεύθυνα στο σημερινό δίλλημα θα πρέπει να το ορίσουμε αλλά και να εξετάσουμε τις επιπτώσεις και οφειλές που θα έχει η επιλογή μας. Θα δεχθούμε την ρύθμιση κάποιων βασικών παραμέτρων της κοινωνίας με κριτήριο το συλλογικό συμφέρων ; Η αποδεχόμαστε την απόλυτη προτεραιότητα της επιχειρηματικής δράσης χωρίς ορούς ; Δηλαδή ποιο ωμά , κριτήριο πρωταρχικό στις επιλογές μας ως κοινωνία είναι το συλλογικό η το ιδιωτικό συμφέρων ; Κανείς δεν διανοείται κοινωνία χωρίς κρατικές και δημοσιές γενικά ρυθμίσεις επεμβάσεις και απαγορεύσεις. Δεν είμαστε φθονεροί δεν ζηλεύουμε τον επιχειρηματία απλώς θέλουμε να ζήσουμε και αύριο όταν αυτός θα πάρει τα εργαλεία του να πάει κάπου αλλού. Θέλουμε να ζήσουμε στον τόπο μας και εμείς και τα παιδιά μας με μια βιώσιμη ανάπτυξη σ΄ ένα νησί οπού οι οχλούσες δραστηριότητες θα εξυπηρετούν τις βασικές και επείγουσες ανάγκες των κατοίκων . Θέλουμε να μείνουμε νησί ηρεμίας και αναψυχής να διατηρήσουμε την κληρονομική μας ταυτότητα και να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα νησί και όχι μια τερατούπολη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/4/10 21:59

    ΕΞΩ ΡΕ ΠΕΤΑΚΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΟΛΟΥΣ.
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ.
    ΟΥΣΤ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/4/10 11:41

    ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΠΙΜΟΝΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ 10 ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ, ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ. ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΕΞΕΠΛΗΞΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΞΕΡΕΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΧΡΕΩΝΟΥΜΕ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΣΑΠΤΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.