Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

19 Φεβ 2011

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΑ ΦΕΡΥΜΠΩΤ


ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.
(Νέα Αυτοδιοικητική Μαχητική Ανατροπή)
 http://naymaxha.wordpress.com E-mail : naymaxha@gmail.com fax:210-4640647 Τηλ. 6973376378, 6978952902

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΑ ΦΕΡΥΜΠΩΤ

To θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου της Πέμπτης 10/2 μετά από αίτημα της κίνησης Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. Στο κείμενο που στείλαμε ,ζητούσαμε τη συμμετοχή του Δήμου σε επιτροπή από μαζικούς φορείς που θα συντονίσει τις απαραίτητες ενέργειες για την  ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων :
-Χαρακτηρισμός της γραμμής ως αστική συγκοινωνία με την αντίστοιχη γενική μείωση τιμών - Δωρεάν μεταφορά μαθητών, φοιτητών, ανέργων, στρατεύσιμων
-Μηνιαία κάρτα με 30% εκπτωση για τους καθημερινούς χρήστες της κίνησης
-Πάγωμα τιμών μέχρι το 2012 -Ισχύ της έκπτωσης για ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους
-Ανελκυστήρες για ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους - Να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια λόγω έλλειψης κενών θέσεων στα λιμάνια
Η απόφαση του Δημ.Συμβουλίου ήταν ότι :
α) συμφωνεί πως πρέπει οι κοινοπραξίες να βρουν τρόπο να βελτιώσουν το χρόνο μετάβασης που έχει ξεπεράσει τα 20’ 
β) θεωρεί σωστή την έκδοση μηνιαίας κάρτας με την προυπόθεση ότι το ποσοστό έκπτωσης θα συμφωνηθεί σε διαπραγμάτευση των πολιτών με τις κοινοπραξίες που θα γίνει με την πρωτοβουλία και διαιτησία του Δήμου Σαλαμίνας.
γ) απορρίπτει τα υπόλοιπα αιτήματα με την αιτιολογία ότι είναι ‘ακραία’.
Θεωρούμε θετικό ότι αναγνωρίστηκε στις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων πως τα προβλήματα που θέσαμε είναι υπαρκτά και χρειάζονται αντιμετώπιση. Στην τελική απόφαση όμως, αγνοήθηκαν πολλές προτάσεις μας και ιδιαίτερα η πολύ σημαντική πρόταση για το χαρακτηρισμό της γραμμής ως ‘αστική συγκοινωνία’ που απαιτεί ενέργειες από τα αρμόδια υπουργεία, δηλαδή διεκδίκηση του αιτήματος από το κράτος.
Αντί άλλων σχολίων, θέτουμε στην κρίση σας κάποια ερωτήματα :
  • Είναι ακραίο να ζητάς να χαρακτηριστεί ως αστική μια συγκοινωνία που αναγκαστικά χρησιμοποιούν καθημερινά εργαζόμενοι, επαγγελματίες, σπουδαστές κλπ και δεν είναι ακραίο να τιμολογείται ως ακτοπλοία σαν να πρόκειται για τουριστική γραμμή ?
  • Είναι ακραίο να ζητάς να έχουν πρόσβαση στα σαλόνια των φερυμπωτ οι ηλικιωμένοι, τα ΑΜΕΑ και οι μητέρες με μωρά σε καρότσι?
  • Είναι ακραίο να ζητάς δωρεάν εισιτήριο για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες(άνεργοι κ.λπ.)  τη στιγμή που οι κοινοπραξίες απαλλάσσονται από σημαντικούς φόρους ?
  • Με βάση ποια κριτήρια θα κρίνει ο Δήμος Σαλαμίνας το ‘σωστό’ ποσοστό έκπτωσης για τη μηνιαία κάρτα? Και μάλιστα χωρίς να υιοθετηθεί το αίτημα για πάγωμα τιμών? 
Η κίνηση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. δεσμεύεται να συνεχίσει τον αγώνα με κάθε μέσο. Σαν επόμενο βήμα θα απευθυνθούμε σε μαζικούς φορείς του νησιού, όπως Εργατικό Κέντρο, ΟΕΕΣΣ, Συλλόγους εργαζομένων με σκοπό την από κοινού προώθηση των αιτημάτων στα αρμόδια υπουργεία Θαλασσίων υποθέσεων και  Μεταφορών που είναι συνυπεύθυνα για τη συγκοινωνιακή ‘ομηρία’ των Σαλαμινίων.    

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/2/11 15:00

    ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΝΕΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΦΕΡΥ, ΟΤΑΝ ΜΙΛΗΣΕΣ ΕΦΕΡΕΣ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΒΑΤΗ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗ, ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΟΣΤΟΣ , ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΣΑΙ ΕΣΥ?? ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,ΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΡΥ , ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΜΕΤ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ,ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΟ ΜΥΣΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΚΡΙΒΑ ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΣΑΚΑΡΑΚΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΩΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ, ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΜΕ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ,ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΦΕΡΥ!!! ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΛΑΙΚΗ ΕΧΕΙ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΥ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤ.ΚΟΒΟΥΝ ΧΑΡΤΑΚΙΑ!!! ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ,Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑΣ, ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΠΛΟΙΩΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΤΩΝ ΦΕΡΥ (ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΠΡΟΤΩΚΟΛΛΟ 500 ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΝΕΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ, ΟΧΙ ΑΤΟΜΑ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΕΞΙ ΕΤΩΝ) , ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΣΤΑ (ΕΠΙΘΕΩΡΗΜΕΝΑ) ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΑ Π/Κ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΟΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΡΟΛΟΙ ΜΕ ΚΑΛΟ ΛΑΔΩΜΑ, ΚΟΙΤΑΞΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΝΑ ΚΙΝΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟΜΕΝΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΟΥ , ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/2/11 15:40

    Μηπος και τωρα δε δουλευει η γεφυρα ποσα εκατομυρια μπενουν και βγενουν μονο που εινε πλωτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/2/11 03:30

    http://www.roufianos.com/showthread.php/317845-ΚΑΤΑΛΗΨΗ-ΤΗΣ-ΒΟΥΛΗΣ-ΤΩΝ-ΕΛΛΗΝΩΝ-ΣΤΙΣ-23-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.