Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

18 Μαρ 2011

Ιστορική απόφαση (αρ.Απ.110/11) πήρε ομόφωνα ο Δήμος της Σαλαμίνας


Μια Ιστορική απόφαση (αρ.Απ.110/11) πήρε ομόφωνα ο Δήμος της Σαλαμίνας να ανακηρυχθεί η 29η Σεπτεμβρίου - ημέρα της Ναυμαχία της Σαλαμίνας  ως επίσημη αργία αφιερωμένη στο Πολεμικό Ναυτικό μετά από πρόταση του Προέδρου του ΑΙΑΝΤΙΣ κ.Χρήστου Μαριδάκη.  
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Κόγιας ζήτησε από τον κύριο Χρήστο Μαριδάκη να ενημέρωση το Δ.Σ. για την πρόταση του ώστε ο Δήμος μας να εορτάζει την  29η Σεπτεμβρίου ως Τοπική αργότερα Εθνική και γιατί όχι Πανευρωπαϊκή γιορτή ως ημέρα της  Δημοκρατίας αφιερώνοντας την παράλληλα  στους σύγχρονους κληρονόμους – ναυμάχους του  Ελληνικού αήττητου  Πολεμικού Ναυτικού!
Ο Δήμαρχος της Σαλαμίνας κ.Γιάννης Τσαβαρής  αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Αιαντις εξηγησε την βαρύτητα του σημερινού θέματος που σχετίζετε παράλληλα μεταξύ των άλλων με την συμπλήρωση των 2.500 χρόνων από την Ιστορική Ναυμαχία το 2020.  Επίσης επεσήμανε ότι  υπάρχει περίπτωση η Σαλαμίνα να διεκδικήσει τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, στηριζόμενης στο Ιστορικό αυτό γεγονός. Τέλος συμπλήρωσε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να γίνει ένας Παγκόσμιος Σύνδεσμος  των πόλεων που έχουν το όνομα Σαλαμίς.
(Κύπρος,Αργεντινή,Ισπανία,Ουρουγουάη,Ισραήλ)                                               
Ένθερμη υποστήριξη στην πρόταση του κύριου Μαριδάκη υπήρξε από  τον Αντιδήμαρχο κ.Αστράκο Ευάγγελο , τον κύριο Φουρίκη υπεύθυνου  Πολιτισμού και περιβάλλοντος και από τον Αντιδήμαρχο Καπετανάκη Γεώργιο ο όποιος μετά από την ομιλία του συνεχάρη τον Πρόεδρο του Αιαντις λέγοντας ότι όλοι μας βρισκόμαστε διπλά στους αγώνες και τις προσπάθειες σας ώστε η Ιστορική Σαλαμίνα να γίνει το κέντρο του Πανευρωπαϊκού Πολιτισμού.
Ο Δήμαρχος της Σαλαμίνας δεν παρέλειψε να πει ότι   "Ο Τουρισμός θα πρέπει  να είναι για το νησί μας  η βαριά βιομηχανία  όχι μόνο για την ανάπτυξη και της μείωσης της ανεργίας αλλά  προβάλλοντας παράλληλα την  μοναδική μας Ιστορία που μας κάνει γνωστούς σε ολόκληρο  τον κόσμο.."
Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η νέα Δημοτική Αρχή συμφώνησε με όλες τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις να ψηφιστεί ομόφωνα μια τέτοια πρόταση η όποια αποτελεί  ορόσημο για μια σειρά αλλαγών που θα επακολουθήσουν με γνώμονα το συμφέρων των πολιτών την οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας και παράλληλα προβάλλοντας, αξιοποιώντας και προστατεύοντας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση  για πρώτη φορά την Ναυμαχία της Σαλαμίνας . Όταν είμαστε ενωμένοι έχοντας πλήρη υπευθυνότητα και σοβαρότητα των πράξεων μας μπορούμε να κάνουμε θαύματα.
Η Σαλαμίνα χρειάζεται και πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της Ανάπτυξης και της ελπίδας.
Τέλος θέλουμε να πιστεύουμε ότι  η σημερινή  δημοτική αρχή που έχει λυμένα τα χέρια της από εξαρτήσεις σέβεται θεμελιώδεις αξίες και μπορεί να πορεύεται με τους πολίτες, για τους ίδιους τους πολίτες και για κανέναν άλλο.
Υ/Σ Θυμίζουμε ότι ο κύριος Χρήστος Μαριδάκης είχε προτείνει την ίδια πρόταση στον  πρώην Δήμο των  Αμπελακίων (Αρχαίας Σαλαμίνας) η οποία είχε ομόφωνα ψηφιστεί αλλά όπως και τα άλλα ομόφωνα ψηφίσματα  του ιδίου όχι μόνο δεν  υλοποιήθηκαν ποτέ αλλά η κάθε δημοτική αρχή παραπλανούμε τους κατοίκους και τα ΜΜΕ με επικοινωνιακά τρυκ  και ψεύτικέςυποσχέσεις συνεχίζοντας παράλληλα το καταστροφικό έργο στην Ιστορική Κυνόσουρα με τρομακτικές συνέπειες στο περιβάλλον, στην Ιστορία και στην υγεία των κατοίκων από τις παράνομες αμμοβολές.

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/3/11 08:06

    Δεν κατάλαβα. Η 29η Σεπτεμβρίου ανακηρύχθηκε ως επίσημη αργία για τον εορτασμό της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας ή για τον εορτασμό του Πολεμικού Ναυτικού;
    Αν μπορούσατε να μας το διευκρινήσετε;
    Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/3/11 12:01

    και τα δύο. Αμα δεν ξερεις να διαβάζεις δικο σου το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/3/11 21:35

    Ασε ρε μεγάλε ξερόλα;
    Και γράμματα γνωρίζω και μυαλό διαθέτω, και απάντηση δεν περιμένω από σένα αλλά από τον πρόεδρο του ΔΣ ή από τον φίλτατο Μαριδάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/3/11 22:34

    Τελικά, αφού δεν απαντάνε στο ερώτημά μου, ένα από τα δύο πράγματα συμβαίνει, ή δεν ξέρουν τι ψηφίσανε ή μας γράφουν στα αρχίδια τους. Να ξέρουν όμως ότι θα τους γράψουμε κι εμείς όταν έλθει η ώρα της κάλπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/3/11 16:34

    22,34 Εγω ειμε συγουρος οτι δεν ξερουν τη ψηφισανε και τους προκαλω να μας πουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/3/11 12:53

    Γιατι φίλτατε δεν βγάζεις την κουκουλιτσα και να πάς μια βόλτα στο γραφείο του Μαστροκόλλια ή στου Κόγια που τους βρίζεις συνέχεια και να τους ρωτήσεις? Ειναι τοσο δύσκολο αυτο που σου λέω? ή μάλλον κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις?

    ή πολυ απλά συνεχίζεις εναν φτηνιάρικο,κατινίστικο παιχνιδι εντυπώσεων λές και πήρε απόφαση ο Λευκός Οίκος και ψάχνεις μια απάντηση απ τα χειλη του Ομπάμα..

    Ρε δεν πας να δεις εαν έρχομαι ...
    τούβλο ε τούβλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ25/3/11 23:12

    "Ο Δήμαρχος της Σαλαμίνας κ.Γιάννης Τσαβαρής αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Αιαντίς εξήγησε την βαρύτητα του σημερινού θέματος που σχετίζεται παράλληλα μεταξύ των άλλων με την συμπλήρωση των 2.500 χρόνων από την Ιστορική Ναυμαχία το 2020. Επίσης επεσήμανε ότι υπάρχει περίπτωση η Σαλαμίνα να διεκδικήσει τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, στηριζόμενης στο Ιστορικό αυτό γεγονός."

    Δείτε τι πληρώνουμε για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης του 1997!
    21 Μαρτίου 2011
    Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως εξακολουθεί να κοστίζει στο Ελληνικό Δημόσιο ο Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης-Θεσσαλονίκη 1997 Α.Ε., παρότι έχουν παρέλθει περισσότερα από δεκατρία χρόνια από την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων και την οριστική διάλυση της εταιρείας.
    Έκτοτε άλλαξαν τρεις κυβερνήσεις, καμιά δεκαριά ένοικοι στο αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και άλλοι τόσοι στο συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο έως και σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση του έργου της εκκαθάρισης του ΟΠΠΕΘ ’97 Α.Ε... Αποτέλεσμα όλων αυτών των μεθοδεύσεων είναι η σημαντική επιβάρυνση του εθνικού προϋπολογισμού με κάμποσα εκατομμύρια ευρώ...
    Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, οι οποίες το 1997 φιλοξενήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία η οποία είχε συσταθεί για το σκοπό αυτό το 1993 ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου λύθηκε και τέθηκε υπό εκκαθάριση. Ωστόσο ... ο ΟΠΠΕΘ ’97 Α.Ε. εξακολουθεί να τελεί υπό εκκαθάριση και ουδείς γνωρίζει αν και πότε θα λήξει αυτή η τραγελαφική και εξόχως δαπανηρή για το Ελληνικό Δημόσιο ιστορία...
    Σύμφωνα με τους ισολογισμούς του υπό εκκαθάριση Οργανισμού το ετήσιο κόστος λειτουργίας του υπερβαίνει κατά μέσο όρο το μισό εκατομμύριο ευρώ... Μεταξύ όλων των άλλων σε εκκρεμότητα παραμένουν και οι φορολογικές υποχρεώσεις του ΟΠΠΕΘ ’97 Α.Ε., αφού, όπως σημειώνεται σε όλες τις εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών, «η εταιρεία δεν έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές από ιδρύσεώς της…».
    Τα τελευταία χρόνια το μοναδικό ουσιαστικά έργο των εκκαθαριστών είναι η διεξαγωγή διαφόρων δικών, τις οποίες θα μπορούσε να αναλάβει και η αρμόδια νομική υπηρεσία του Υπουργείου, χωρίς να αναγκάζεται να πληρώνει εκκαθαριστές και άλλους, αρμόδιους ή μη. Οι εκκρεμείς δίκες αφορούν κυρίως αγωγές τρίτων σε βάρος της εταιρείας (διεκδικούν ποσά ύψους περίπου 25 εκατ. ευρώ) αλλά και της εταιρείας σε βάρος τρίτων (διεκδικεί ποσά ύψους περίπου 2,2 εκατ.)...
    makthes.gr
    Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24689:-1997&catid=1:latest-news&Itemid=50#ixzz1HQQ4cls5
    Seleo.gr News

    ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

    JURISPRUDENT D.A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος26/3/11 06:21

    Τελικά ναι έχει δίκιο είσαι κακομοίρης και μεμψίμοιρος, λίρες να βγει και να μοιράζει ο Τσαβαρής θα γκρινιάζεις γιατί του διπλανού σου γυαλίζει περισσότερο κι ‘σένα σ’ έριξε. Εσύ δεν θες κατσίκα δική σου εσύ θες να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Κακόμοιρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.