Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

21 Μαρ 2011

Συνέντευξη τύπου και κάλεσμα Δημάρχου Σαλαμίνας 16 και 17 Μαρτίου 2011


Σαλαμίνα 18 Μαρτίου 2011

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής στον τοπικό τύπο την Τετάρτη το βράδυ 16 Μαρτίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αμπελακίων και ενημέρωσε για θέματα τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.
Επίσης την επομένη ημέρα Πέμπτη 17 Μαρτίου κάλεσε τους κατοίκους του νησιού για ενημέρωση στην αίθουσα «Δ. Μπόγρη» όπου πλήθος κόσμου ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Δημάρχου κατέκλυσε από νωρίς την αίθουσα και άκουσε την τοποθέτηση του δημάρχου για την οικονομική κατάσταση του Δήμου έως 31-12-2011 ως και για τις εξελίξεις στην αποχέτευση.
Οικονομικά:
Μεταξύ των οικονομικών στοιχείων που παρουσίασε είναι και ο κατωτέρω πίνακας όπου καταγράφεται το συνολικό χρέος του νέου Καλλικρατικού Δήμου.


Σαλαμίνα
Αμπελάκια
Σύνολο
Σύνολο οφειλών
36.752.281,95
8.591.817,58
45.970.099,53
Υπόλοιπα ταμείων
1.064.000,00
310.000,00
1.374.000,00
Τελικό σύνολο
35.688.281,95
8.281.817,58
43.970.099,53

 Αποχέτευση:
1.- Η μελέτη της αποχέτευσης των εργατικών κατοικιών εντάχθηκε ήδη στο περιφερειακό πρόγραμμα.
2.- Το έργο της αποχέτευσης του κέντρου της Σαλαμίνας που είχε διακοπεί εδώ και μήνες (από τον Δεκέμβρη ‘09), βρίσκεται στην φάση αναζήτησης συμπληρωματικών 8.000.000 Ευρώ για την ολοκλήρωση του. Εξέλιξη του βρίσκεται προς θετική κατεύθυνση.
3.- Η αποχέτευση των Παλουκίων βρίσκεται στην φάση της στεγάνωσης και των υπολοίπων φρεατίων
4.- Η δε μελέτη της αποχέτευσης των Αμπελακίων, είναι υπό έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Υ.Δ.Α.Π

για το γραφείο τύπου & δημοσίων σχέσεων του Δημάρχου
Λάμπρος Μαστροκόλιας
2104646100

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/3/11 07:42

    Εμβρόντητος ο Σαλαμίνιος λαός παρακολουθεί τις εξελίξεις και το υπερχρέος που του επέβαλαν ανίκανοι δήμαρχοι εδώ και 10 / 12. Δεν γνωρίζω ποια θα είναι η κατάσταση στο δήμο στο τέλος της θητείας, τίποτα όμως δεν με κάνει να είμαι αισιόδοξος τουλάχιστον όσον αφορά το ύψος του χρέους που θα κληροδοτήσουμε και στα δημοτικά δρώμενα στα παιδιά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/3/11 10:59

    Μπα! Που την είδες βρε Μαστροκώλια την κοσμοσυρροή;
    Να μας τρελάνεις θες;
    Εκτός του τύπου και των bloggers,τρείς και ο κούκος ήμαστε.
    Τώρα γιά τα χρέη γιατί δεν τα λέτε αναλυτικά;
    Εγώ ήμουν παρών και κατέγραψα περίπου 29 εκατ.ευρώ. Εκ των οποίων τα 12 εκατ.είναι απ΄το Αμπελάκι.
    Τα άλλα 16 εκατ. περίπου,τι είναι και που;
    Πάλι μαϊμού δελτίο τύπου στέλνεις;
    Ξέρεις, συνήθεια δεύτερη έξις, "μεσιέ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/3/11 13:15

    ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΝΕ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΑΧΙΑ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ; ΠΟΙΟΙ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΣΑΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΆΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ; ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ; ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/3/11 14:35

    ΔΗΜΑΡΧΕ....ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝ ΨΑΞΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ.....ΨΑΞΕ ΤΑ ΚΙΤΑΠΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.....ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΝΝΗ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.......ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡ.ΕΝΩΣΗΣ.....ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ....ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ...ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ.....ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ 44.000.ΟΟΟ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑ ΠΛΗΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΠΑΛΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΡΝΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ;;;;;;ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΝΕ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ......ΜΗΝ ΜΑΣ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ......
    ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟ....ΜΙΛΑ ΚΑΘΑΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΕΙ....ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙ ΑΛΛΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ.........ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ.....ΑΛΛΑ Η΄...ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΑΡΓΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥ ΚΙ ΟΣΟ ΠΑΣ....Η΄ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΕΙΝΕΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΟΥ.......ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΑΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΦΙΛΕ......ΙΔΩΜΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/3/11 14:44

    Όποιος δεν μπόρεσε να δει την κοσμοσυρροή είναι τουλάχιστον φαιδρός. Αυτό τουλάχιστον είναι αδιαπραγμάτευτο, τώρα αν ήταν περισσότεροι οι της περιφέρειας εισαγόμενοι ή οι του κέντρου γηγενείς αυτό είναι άλλο θέμα. Τώρα αν θες να κάνουμε κριτική, ναι μαζί σου κι έλα να την κάνουμε.
    Δεν παρουσιάστηκαν οι θεσμικοί για να κάνουν την δημόσια αντιπαράθεση τους. Η όλη οργάνωση από μεριάς δήμου ήταν επιεικώς ερασιτεχνική όσον αφορά τον ήχο που θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον μέχρι έξω. Τώρα θα μου πεις με την αμαρτωλή υπηρεσία τι περίμενες καλύτερα αποτελέσματα; Ουσιαστικές ερωτήσεις δεν έγιναν από κανέναν γιατί οι εν δυνάμει αυριανοί δήμαρχοι, όχι μόνον δεν είχαν τα κουράγια να πάνε οι ίδιοι αλλά δεν είχαν καν την ευφυΐα να στήσουν σε 5 επίκαιρα σημεία από πέντε δικούς τους ανθρώπους για να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις. Γι άλλη μια φορά σύσσωμη η αντιπολίτευση έδειξε την ανυπαρξία της και την ακαταλληλότητα της.
    Και πραγματικά χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω και χωρίς ίχνος ηττοπάθειας, κρίνοντας την κατάσταση ρεαλιστικά με την παρούσα αντιπολίτευση σε πρόσωπα και πολιτική, και την επόμενη εκλογική αναμέτρηση την έχει στο τσεπάκι του ο Τσαβαρής.
    Αν θες αλλαγή, μπορεί να γίνει με νέα κι αξιόπιστα πρόσωπα με νέα πολιτική από τώρα γιατί ο χρόνος λειτουργεί υπέρ Τσαβαρή κι όσο οι μονομάχοι της αντιπολίτευσης θα ακονίζουν τα μαχαίρια τους εκείνος θα αλωνίζει γελώντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος26/3/11 10:10

    Το ζητούμενο της υπόθεσης ήταν και είναι η κοσμοσυρροή; Έτσι θα λύσετε τα προβλήματα του τόπου; Αυτοπροβάλλεστε και καμαρώνετε για αυτό που δεν κάνετε και το θεωρείτε μαγκιά; Λέτε ότι θα αλωνίσετε στις επόμενες εκλογές; Τώρα αν γίνουν εκλογές ο Τσαβαρής θα έρθει τελευταίος, σκέψου μετά από τρία χρόνια. Η κούλουρη για αυτά που λέει και κάνει και αυτούς που έχει θα του γυρίσει μια και καλή την πλάτη. Όσο για τους αντιπάλους άλλοι τρεις νέοι θα εμφανιστούν για υποψήφιοι, τότε θα δούμε τι θα δούμε. Ο χρόνος θα δείξει σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος26/3/11 17:16

    Να θυμάσαι τι σου γράφω και μην βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα. Στο φινάλε δεν διαφέρουν και πολύ οι απόψεις μας μα δεν το κατάλαβες. Με τις παρούσες συνθήκες, τις παρούσες δυνάμεις, τον Τσαβαρή ΜΟΝΟΝ ο Τσαβαρής μπορεί να τον ρίξει κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
    Γιατί όλοι οι άλλοι, δεν έχουν πολιτική σκέψη είναι ετερόφωτοι και γιατί αυτοί που την έχουν, δεν την χρησιμοποιούν για να κάνουν ξανά απ’ το πουθενά κάποιους απολίτικους απάτριδες, πολιτικούς τέλος στην αυτοθυσία.
    Αγαπητέ «σύντροφε» σύντομα θα τα ξαναπούμε και θα γίνω και πιο κατανοητός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος29/3/11 19:19

    ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΣΟΦΡΑΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΔΟΣΑΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ Ο ΤΖΑΒΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ 17.120.000 ΚΑΙ ΟΧΙ 34.000.000 ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΣΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.