Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

30 Μαρ 2011

Perivos “Διαχείριση Απορριμμάτων – Προτάσεις κ' Λύσεις”

Την Κυριακή 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα “Διαχείριση Απορριμμάτων – Προτάσεις κ' Λύσεις” με ομιλητές κατά σειρά:
-        κ. Ακύλας Μάρκος, Βιολόγος Εκπαιδευτικός
-        κ. Βιτωράκη Μαρία, Χημικός Μηχανικός με μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντολογία Καθηγήτρια
-        κ. Βενετσιάνος Τιμολέων, Χημικός Μηχανικός εταιρείας Διαχείρισης Οργανικών Απορριμμάτων.
Η αίθουσα “Δημητρίου Μπόγρη” του Δημαρχείου Σαλαμίνας ήταν γεμάτη από πολίτες με πραγματικό ενδιαφέρον για τον τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων.  Η παρουσία των θέσεων συνοδεύτηκε με παρουσιάσεις προβολών.  Ο κ. Δήμαρχος χαιρέτησε την πρωτοβουλία.
Ο πρώτος ομιλητής αναφέρθηκε στην γενική έννοια των απορριμμάτων και πως αντιμετωπίζονται από τη φύση, παρουσιάζοντας και τις θέσεις του Ομίλου για τα συγκεκριμένα προβλήματα του νησιού μας.  Η δεύτερη ομιλήτρια παρουσίασε την εμπειρία και μεθοδολογία που χρησιμοποιείται από άλλες χώρες επισημαίνοντας ότι ο στόχος των “μηδενικών απορριμμάτων” είναι εφικτός και ταυτόχρονο προσοδοφόρος.  Επίσης αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις των Δήμων, στα πλαίσια οδηγιών ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.  Ο τελευταίος ομιλητής παρουσίασε την τεχνική κομποστοποίησης όλων των οργανικών απορριμμάτων του νησιού (κλαδέματα – ξεβοτανιάσματα – υπολείμματα κουζίνας) με παράλληλη διαχείριση και αξιοποίηση των υγρών και στερεών αποβλήτων των ελαιοτριβείων.  Επίσης παρουσίασε τη δυνατότητα ολικής χρηματοδότησης μέσω προγραμμάτων, και αδειοδότησης της μονάδας.  Τέλος παρουσίασε ανάλογες μονάδες στις Πάρο και Λέσβο που λειτουργούν με απόλυτη επιτυχία.  Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση/απορίες των προσκεκλημένων.
Σαν Όμιλος πιστεύουμε πως δείξαμε τον δρόμο.  Δρόμο εφικτό, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο.  Σειρά τώρα έχει ο Δήμος να υλοποιήσει αυτά που άλλοι Δήμοι έχουν εφαρμόσει εδώ και χρόνια αποκομίζοντας περιβαλλοντικά, οικονομικά και εργασιακά οφέλη.
Perivos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.