Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

3 Οκτ 2011

…Και κάτι άλλο... Η Σαλαμίνα, εκτός από τα στενά που έγινε η Ναυμαχία, δεν προσέφερε τίποτα στον αγώνα εκείνο. Απλά ήταν η... γλάστρα που φιλοξενούσε τον βασιλικό…


Διαβάστε μια ανατριχιαστική και πρωτότυπη άποψη για το νησί μας όπου ο καλός σπατουλαδόρος της δημοτικής αρχής, θέλοντας να στηρίξει τις αυθαιρεσίες της προσβάλει με εντολή άνωθεν όλο το νησί, θαυμάστε τον όλος δικός σας.

Ο αμαθής είναι δικαιολογημένος. Ο ημιμαθής όμως είναι επικίνδυνος
Αφορμή για να σας στείλω το κείμενο αυτό στάθηκε μια ανάρτηση στο SALAMIS NEWS που επικρίνει με τρόπο απαράδεκτο εκείνους που υποστηρίζουν ότι στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας χρησιμοποιήθηκαν ως μισθοφόροι κρήτες τοξότες.
Πιστεύω ότι η τοποθέτηση του κειμενογράφου δεν στηρίζεται σε ιστορικά στοιχεία, αλλά σε ευτελή προσωπικά, αφού κατευθύνει τον αναγνώστη «φωτογραφίζοντας» συγκεκριμένα άτομα.
Δυστυχώς, αν κρίνουμε από τις αναρτήσεις και τα σχόλια, το μοναδικό κίνητρο για τέτοιου είδους παραπληροφόρηση είναι ο φθόνος που χαρακτηρίζει εκείνους που βλέπουν να διαψεύδονται οι προσδοκίες τους για αποτυχία του Τσαβαρή.
Να λοιπόν ποιά είναι η αιτία που κρατά το νησί μας στην απόλυτη μιζέρια.
Η μίζερη σκέψη.
Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούν μερικοί (ευτυχώς λίγοι) ότι οι Κρήτες και όχι μόνο, προσέφεραν και προσφέρουν τα μέγιστα στη Σαλαμίνα γιατί εδώ είναι η ζωή τους και η ζωή των παιδιών τους.
Δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούν γιατί οι ίδιοι, πέρα από το ατομικό και μικροπολιτικό τους συμφέρον δεν βάζουν τίποτα, ούτε τον ίδιο τον τόπο τους, ούτε το μέλλον των ίδιων τους των παιδιών.
Ευτυχώς η πλειοψηφία των Σαλαμινίων βλέπει καθαρά και συμπαραστέκεται σε κάθε προσπάθεια στην οποία διακρίνεται κάποια ελπίδα ανάπτυξης του νησιού μας.
Ευτυχώς οι «επικίνδυνοι» είναι λίγοι και η φωνή τους πνίγεται στα λασπόνερα που οι ίδιοι κινούνται.
Ας το πάρουν λοιπόν απόφαση ότι με ή χωρίς αυτούς η Σαλαμίνα θα δει καλύτερες μέρες γιατί το αξίζει και ο τόπος και οι άνθρωποί του.
Και για την ιστορία, σύντομα θα διαβάσετε (αν γνωρίζετε ανάγνωση) αναφορές που γίνονται σε αρχαία κείμενα που τεκμηριώνουν το γεγονός ότι όντως είχαν «προσληφθεί» για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας Κρήτες τοξότες, οι οποίοι ήταν περιζήτητοι την εποχή εκείνη.
Υπομονή.
Και κάτι άλλο. Η Σαλαμίνα, εκτός από τα στενά που έγινε η Ναυμαχία, δεν προσέφερε τίποτα στον αγώνα εκείνο. Απλά ήταν η... γλάστρα που φιλοξενούσε τον βασιλικό…

Periklis

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/10/11 08:36

    Μπράβο ρε Περικλή,
    Δεν μας είπες όμως τελικά τι είσαι εσύ; Είσαι ιστορικός έχεις στοιχεία για την ανιστόρητη άποψη σου ή απλά τα πήρες και συ όπως άλλοι για να γλείψεις τον Τσάβες; Σε βεβαιώ πάντως πως στο γλείψιμο καλά τα πας άμα τελειώσεις με τον Τσάβες έλα να μας γλείψεις και τ’ αρχ…. σε παρακαλώ. Άντε και πηδήξου Καραγκιόζη εσύ κι ο αγράμματος εντολέας σου που μας μαζευτήκατε εδώ και σας κάναμε ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/10/11 09:09

    Λάμπρο μου όσο είσαι εσύ ιστορικός άλλο τόσο είναι κι αυτός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/10/11 11:54

    Δηλαδή επειδ΄'η ζουν στη Σαλαμίνα Κρητικοί, θα πρέπει να τους αφήνουμε να λένε φούμαρα περί τοξοτών; Άσε το ποιός είναι ιστορικός ή όχι, η ιστορία αυτή είναι μια μαλακία έμπνευσης συγκεκριμένου ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/10/11 14:08

    Είναι πολλά τα λεφτά Γρηγόρη μου, ξέρεις κάτι για την φιλενάδα σου την Τίνα; Αυτές τις μέρες κυκλοφορούν διάφορα και περίεργα πράγματα στα καφενεία της Κούλουρης που ως «οικονομικών» υποθέσεων τρομάρα σου οφείλεις να γνωρίζεις. Θα μας στείλεις ένα δελτίο τύπου ή θα επέμβει ο εισαγγελέας αυτεπάγγελτα για διερεύνηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/10/11 16:51

    Η θρασύτητα δεν έχει όρια η πλαστογράφηση της ιστορίας του τόπου μας στο αποκορύφωμα. Η Σαλαμίνα δεν προσέφερε τίποτα .Καλά ρε Τσαβαρή τις φιέστες τότε γιατί τις κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/10/11 18:17

    Ρε Τσάβες άσε το Κερατσίνι που ξέρει να τιμά την ναυμαχία να κάνει τις εκδηλώσεις τι ανακατεύεσαι σε απαξιωμένες γιορτές από τους ίδιους τους δικούς σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/10/11 18:33

    Η πλαστογράφηση της ιστορίας του τόπου μας πρέπει να μας ανησυχεί όλους μας . Πέρα από εθνικισμούς και φασιστοειδής εκδήλωσης η ιστορία του νησιού μας πρέπει να μην γελοιοποιηθεί και να μην εκφυλιστεί .Πρέπει να την προστατεύσουμε από κάθε άσχετο και αστοιχείωτο < ιστορικό > .Είναι καθήκον μας να αντιδράσουμε και να σταματήσουμε την γελιοποίηση του τόπου μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/10/11 18:33

    ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος4/10/11 12:10

    Mano ajizi to kopo na asxolise me ta remata ke kindinevis na pas mesa ematha exi bi isageleas prosexe mano stin exune stimeni prosexe ke gia th periptosi ton afthereton ta simferonta ine megala

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος6/10/11 22:31

    Σάββατο, 01 Οκτώβριος 2011 08:18
    Αδελφοποίηση Δήμου Τήνου και Δήμου Σαλαμίνας.
    Μέγεθος γραμματοσειράς Εκτύπωση E-mail Σχολιάστε πρώτοι!
    Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο1 2 3 4 5 (0 ψήφοι)

    Ο Δήμος Σαλαμίνας, με αφορμή την επέτειο μνήμης της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, διοργάνωσε τα Σαλαμίνια, κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκαν διάφορες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

    Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας κλήθηκαν όλοι οι Δήμοι, που αποτελούν ιστορική συνέχεια των πόλεων – κρατών που συμμετείχαν στην ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας (Σαλαμίνας, Αθηναίων, Αίγινας, Αρταίων, Επιδαύρου, Ερέτριας, Ερμιονίδας, Κέας, Κορινθίων, Κροτόνε – Ιταλίας, Κύθνου, Λευκάδας, Λήμνου, Μεγαρέων, Μήλου, Νάξου, Σερίφου, Σικυωνίων, Σίφνου, Σπαρτης, Καρύστου, Τήνου, Τροιζήνας και Χαλκιδέων), να παραβρεθούν, προκειμένου να πάρουν μέρος στη διαβούλευση για την αδελφοποίησή τους. Ο Δήμος Τήνου εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Κροντηρά, τον Αντιδήμαρχο Ιωάννη Ζαλώνη και τον Δημοτικό Σύμβουλο Παντελή Αρμάο.
    Την Τετάρτη 28/9 πραγματοποιήθηκε διαβούλευση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαλαμίνας με τοποθετήσεις όλων των αντιπροσώπων των Δήμων. Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γ. Τσαβαρής πρότεινε, στα πλαίσια της αδελφοποίησης,  την ανάπτυξη ενός δικτύου των συγκεκριμένων πόλεων που θα συμβάλλει στην ευρύτερη ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος της Ναυμαχίας, Επίσης, πρότεινε τη δημιουργία επταμελούς συντονιστικής γραμματείας, που θα έχει την ευθύνη υλοποίησης του ετήσιου προγράμματος δράσης του δικτύου. Ο Δήμαρχος Τήνου, στην εισήγησή του, έκανε μια εκτενή αναφορά στη συμμετοχή της Τήνου στη Ναυμαχία και τοποθετήθηκε επί της επικείμενης συνεργασίας.

    Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή αδελφοποίησης  με την υπογραφή κοινής διακήρυξης αρχών στον αρχαίο λιμένα της Σαλαμίνας. Ο Δήμαρχος Τήνου δώρισε στην πόλη της Σαλαμίνας ένα μαρμάρινο ανάγλυφο με το έμβλημα του Δήμου Τήνου, που απεικονίζει την τριήρη του Τήνιου Παναιτίου ναυάρχου, ο οποίος συμμετείχε στη Ναυμαχία, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην έκβασή της.

    Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη διαβεβαίωση όλων για στενή συνεργασία, που θα συμβάλλει στη διεύρυνση των ιστορικών δεσμών των πόλεων με παράλληλη ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορους τομείς διοίκησης, αθλητισμού, τέχνης και πολιτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος7/10/11 08:47

    Μπράβο δήμαρχε, τώρα τα δελτία τύπου να τα «σηκώνεις» ως σχόλια για να σε διαβάζει και κανενας Σαλαμίνιος χαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.