Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

22 Οκτ 2011

Προσβλήθηκε με αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η τακτοποίηση των αυθαιρέτων ! !


Η νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων που ήδη βρίσκεται σε ισχύ από τις αρχές Οκτωβρίου, προσβλήθηκε με αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και ειδικότερα έχει ζητηθεί να ακυρωθούν ως μη νόμιμες οι δύο πρώτες υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν στο πλαίσιο του νόμου 4014/2011, ο οποίος προσβάλλεται παρεμπιπτόντως ως αντισυνταγματικός με βάση προγενέστερες αποφάσεις του ΣτΕ.
Η εν λόγω αίτηση ακύρωσης στηρίζεται στις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 24 και του άρθρου 43 του Συντάγματος, βάσει των οποίων "η θέσπιση με ρυθμίσεις κανονιστικού χαρακτήρα πάσης φύσεως χρήσεων γης και όρων δόμησης, προϋποθέτουν (σύμφωνα με το άρθρο 43 του Συντάγματος) ουσιαστικό έλεγχο συνταγματικής νομιμότητας υπό του Συμβουλίου Επικρατείας".

"Εξ άλλου η νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών με οποιοδήποτε πρόσχημα ή τέχνασμα μετά την εφαρμογή του νόμου 1337 / 83 (σύμφωνα και με σειρά αποφάσεων του ΣτΕ) δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς αντιβαίνει στις θεμελιώδεις αρχές του" και θα οδηγούσε σε καθολική οικιστική καταστροφή.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της αίτησης ακύρωσης, ο νόμος 4014/2011"αντίκειται όχι μόνο στη βασική αρχή της ανάπτυξης του οικιστικού περιβάλλοντος μέσω επιστημονικού σχεδιασμού, αλλά και στις αρχές του κράτους δικαίου και της ισότητας των πολιτών έναντι του νόμου", στηρίζεται στο καθαρά αντισυνταγματικά νομικό "τρυκ", με το οποίο γίνεται προσπάθεια "μέσω της πλάγιας οδού" για νομιμοποίηση αυθαιρέτων και ως εκ τούτου:

"1) Ακυρώνονται και αλλοιώνονται προς το δυσμενέστερο όλες οι εγκεκριμένες πολεοδομικές μελέτες όλων των πόλεων, χωριών, οικισμών.
2) Τροποποιούνται όλες οι υπάρχουσες νομοθετημένες (οριακές) πολεοδομικές ρυθμίσεις, χρήσεις γης και όροι δόμησης σε όλες τις εντός Σχεδίου περιοχές.
3) Καταργούνται όλες οι αρτιότητες, οι πολεοδομικές δεσμεύσεις των εκτός Σχεδίου αγροτεμαχίων.
4) Καταργούνται εκατοντάδες χιλιάδες δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες νόμιμοι πολίτες προσπάθησαν και έτυχαν δικαίωσης, μετά από μακροχρόνιες ακριβοπληρωμένες προσπάθειες εναντίον των παρανόμων κατασκευών και των παρανομούντων πολιτών.
5) Υποβαθμίζεται το Σύνταγμα της χώρας και απαξιώνεται και διασύρεται στην κυριολεξία και καθ΄ ολοκληρίαν η Δικαστική Εξουσία, και ανατρέπεται η θεμελιώδης αρχή της διακρίσεως των εξουσιών.
6) Επιδοτείται και επικροτείται η παρανομία, η οποία και αντικαθιστά πλέον την έννομη τάξη.
7) Προτρέπονται οι πολίτες να παρανομούν στο σύνολο τους, καθώς σε αυτήν την χώρα η αυθαιρεσία τίθεται πάντα υπεράνω του Συντάγματος.
8) Καταστρέφεται και η τελευταία ελπίδα για ένα έστω και μακροπρόθεσμα, ευνομούμενο κράτος.
9) Καταστρέφεται η προσωπική ποιότητα ζωής των πολιτών που ζουν πλησίον αυτών των παρανόμων κτισμάτων, αλλά και όλων των πολιτών, καθώς οι εκτός προδιαγραφών δομικές επιβαρύνσεις πλήττουν την ποιότητα ζωής και την υγεία όλων.
10) Γίνονται αποδεκτές κατασκευές προβληματικές και επικίνδυνες και για τους ίδιους τους παρανομούντες και τους υπόλοιπους πληττόμενους πολίτες.
11) Προκαλούνται τεράστια προβλήματα στις περαιτέρω κοινωνικές κατασκευές(δρόμοι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι).
12) Επιβαρύνεται τεράστια η Εθνική οικονομία, κυρίως λόγω της δυσκολίας περαιτέρω σωστού πολεοδομικού σχεδιασμού εξ αποκλειστικής αιτίας της απρογραμμάτιστης καταστροφικής αυθαίρετης δόμησης και νομιμοποίησης των μη νομίμων χρήσεων γης, προκαλώντας τεράστιες δαπάνες (εκτός των άλλων, ακόμα και χρόνου, καυσίμων, αλλά και καταβολής αποζημιώσεων) προς κάλυψη αυτής της ανώμαλης κατάστασης που «νομιμοποιείται» με αυτόν τον νόμο. Μια πολεοδομική αναρχία η οποία οριστικά είναι αδύνατον πλέον να καλυφτεί με επιστημονικά κριτήρια και στο μέλλον.
13) Καταστρέφονται παραθαλάσσιες περιοχές με τις οπτικά και περιαυτολογικά άθλιες κατασκευές.
14) Επιβραβεύονται οι παράνομες κατασκευές μέσα σε (αμφισβητούμενες από τους ιδιώτες και καταπατητές) δασικές εκτάσεις αποδυναμώνοντας τα δικαιώματα του Δημοσίου κ.λ.π."
Δ.Α.

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/10/11 09:28

    ............../´¯/)........... (\¯`\
    ............/....//........... ...\\....\
    .........../....//............ ....\\....\
    ...../´¯/..../´¯\.........../¯ `\....\¯`\
    .././.../..../..../.|_......_| .\....\....\...\.\..
    (.(....(....(..../.)..)..(..(. \....)....)....).)
    .\................\/.../....\. ..\/................/
    ..\................. /........\................../
    ....\..............(.......... ..)............../
    ......\.............\......... ../...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/10/11 13:55

    9.28 εγραψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/10/11 17:48

    Φίλε έγραψες ιστορία .Είσαι άπαιχτος , ένας καλός φίλος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/10/11 19:56

    ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Ο ΜΑΝΟΣ ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/10/11 21:20

    Παρέθεσα τμήματα εκ του δικογράφου της αίτησης ακύρωσης που κατατέθηκε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.
    Διαβάστε oλόκληρο το κείμενο της αίτησης ακύρωσης http://www.dorilaosklapakis.gr/2011-10-5Ste.htm
    Το ΣτΕ έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να αποφασίσει εάν η εν λόγω αίτηση ακύρωσης θα γίνει δεκτή ή θα απορριφθεί (εν μέρει ή εν συνόλω), συνεπώς ότι κι αν πιστεύω εγώ ή κάποιος άλλος σχολιαστής δεν δύναται να επηρεάσει την έκβαση της εν λόγω υπόθεσης.
    Προς το παρόν μάλλον θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί και επιφυλακτικοί είτε είμαστε υπέρ, είτε είμαστε κατά της τακτοποίησης των αυθαιρέτων κτισμάτων-κατασκευών!

    Δ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/10/11 19:22

    ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΓΑΠΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΦΡΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΕΡΝΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ. ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ; ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΣΙΑ; Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ. ΞΕΝΥΧΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/10/11 22:23

    KAI ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/10/11 09:06

    ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΣΥ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΥΣ. ΑΝ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΠΑΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΒΕΛΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/10/11 12:49

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος25/10/11 16:02

    gia soy re kostaki ko...... apexte pesta ola re

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.