Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

23 Ιαν 2012

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΝΟΒΣ) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012


Ο Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 στο “Cafe Flamingo”.  Την πίτα ευλόγησαν οι Άγιοι Πατέρες Τιμόθεος Λαϊβεράς και Γερμανός Βρούβας. Έψαλλαν τα Κάλαντα οι μικροί Ιστιοπλόοι – Ναυτόπουλα του ΝΟΒΣ με την συνοδεία Τσέλου από την Ιστιοπλόο – Ναυτόπουλο Σοφία Ζήση, υπό την καθοδήγηση της Εκπαιδευτικού κας Αγγελικής Κοψαχείλη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σαλαμίνος κ. Γιάννης Τσαβαρής, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Σαλαμίνος κ. Νίκος Κόγιας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γρηγόρης Καπατανάκης και Πέτρος Θεοχάρης, ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Σαλαμίνος κ. Ιωάννης Τσαλίκογλου, ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος εα Δ. Ελευσινιώτης. Ο Επίτιμος Α/ΛΣ Ναύαρχος εα Χ. Δελημιχάλης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Σπύρος Σοφράς, οι Δημ. Σύμβουλοι Σαλαμίνος κ.κ. Ισιδώρα Νάννου, Αντώνης Καλογιάννης, Τίνα Μπεγνή, Μάνος Δερτούζος, ο εκπρόσωπος του Βουλευτού Β΄ Πειραιά Ι. Τραγάκη κ. Ε. Κρουστάλλης, οι Πρόεδροι του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Σαλαμίνος κ. Αντώνης Αργυρίου και Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Προσωπικού ΔΕΗ ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κ. Αριστείδης Ρούσσης, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Σαλαμίνος Στρατηγός εα Αλέξανδρος Πάλλας, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Σαλαμίνος του Λυκείου των Ελληνίδων κα. Σωσώ Σακελλαρίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων «Π. Παλέρμος» κ. Ιωάννης Λένης, ο Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Σαλαμίνος ΕΑΑΝ Αντιπλοίαρχος ε.α. Γεώργιος Μακεδώνας, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) κ. Ιωάννης Πεσματζόγλου, εκπρόσωποι του Τοπικού Τύπου, πολλοί εκλεκτοί φίλοι και μέλη του ΝΟΒΣ.
Ο Πρόεδρος του ΝΟΒΣ στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή της Ιστιοπλοΐας και του ΝΟΒΣ στην Σαλαμίνα και στην επικαιρότητα λέγοντας χαρακτηριστικά:  « Σε όλα τα πέλαγα της Χώρας, οικονομικά, κοινωνικά και δυστυχώς και άλλα, πνέουν λίαν ισχυροί άνεμοι, επιδεινούμενοι!!  Εμείς τα μέλη του ΝΟΒΣ, σαν γνήσιοι θαλασσινοί,  οφείλουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να συνεχίσουμε το ταξίδι. Έτσι κι αλλιώς, έχουμε πυξίδα τα ναυτόπουλα, που με την στάση τους, το αξιώνουν.» προτείνοντας προς τους αδελφούς Ναυτθλητικούς Ομίλους και τους τοπικούς φορείς συνεργασία  για την ανάδειξη και το συμφέρον του νησιού. Απεύθυνε πρόσκληση στους φίλους της Θάλασσας και του Ναυταθλητισμού, να στηρίξουν την προσπάθεια του ΝΟΒΣ που επεκτείνεται προς την αθλητική κατάδυση και την αθλητική αλιεία, συστρατευόμενοι στις τάξεις των Μελών του, καθώς επίσης και το όραμα για δημιουργία Μουσείου Θαλασσινής Παράδοσης για την ανάδειξη του Ιστορικού Παρελθόντος του τόπου αναρωτώμενος «Αλήθεια, πόσοι γνωρίζουν ότι η Σαλαμίνα στο γύρισμα του 19ου προς τον 20ο αιώνα, ήταν ηγέτιδα δύναμη στην Εμπορική Ναυτιλία της Χώρας", και έκλεισε ευχόμενος «Υγεία, καρτερικότητα και αισιοδοξία σε όλους, για το νέο έτος 2012, που ξεκίνησε. Με φουσκωμένα τα πανιά της αισιοδοξίας, να κρατήσουμε το τιμόνι, όρτσα στον καιρό, μέχρι να έλθουν καλλίτερες μέρες».
Στην εκδήλωση έγινε τιμητική υποδοχή εκ μέρους του Προέδρου του ΝΟΒΣ κ. Λάμπρου Σοφρά, των Επιτίμων Μελών του ΝΟΒΣ, Επιφανών συμπολιτών κ.κ.

  • Α/ΓΕΝ Αντιναυάρχου Κοσμά Χρηστίδη Π.Ν.
  • Επιτίμου Α/ΓΕΝ Ναυάρχου εα Δημήτρη Ελευσινιώτη Π.Ν.
  • Επιτίμου Α/ΛΣ Ναυάρχου εα Χρήστου Δελημιχάλη Λ.Σ.
Επίσης  έγινε η απονομή των Πτυχίων Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης στους απόφοιτους του 6ου Σχολείου.
Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή Αναμνηστικών Διπλωμάτων στους μικρούς Ιστιοπλόους – Ναυτόπουλα για την εθελοντική συμμετοχή τους στον καθαρισμό των ακτών, που διοργανώθηκε από τον ΝΟΒΣ στα πλαίσια του εορτασμού των 20 χρόνων συντονισμού της HELMEPA για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων στην ανάγκη διατήρησης των ακτών και των θαλασσών μας καθαρών από τα σκουπίδια. Την απονομή έκανε ο εκπρόσωπος της HELMEPA.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και να απολογηθεί για όσους τυχόν δεν έγιναν αντιληπτοί. 
Το  Διοικητικό  Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.