Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

20 Ιαν 2012

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΕΛΕΙΩΣΕ


ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ  Η  ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΕΛΕΙΩΣΕ
Με τη λήξη του δημοτικού συμβουλίου έπεσαν και οι μάσκες,  ο κ. Τσαβαρής υποχρεώθηκε να προσέλθει σε συζήτηση με τους πρώην δημάρχους Σαλαμίνας και Αμπελακίων, για να αποσαφηνίσει το ύψος του χρέους και να αποδεχθεί, ότι από τον Μάρτιο του 2011 παραπληροφορεί ενσυνείδητα τους δημότες, λέγοντας πως το χρέος που παρέλαβε ανέρχεται στα 43 εκατ. €
Την Τρίτη 18 τρέχοντος μηνός συγκάλεσε δημοτικό συμβούλιο, για να υπεραμυνθεί μιας ψεύτικης αποτύπωσης, που μεθοδευμένα έχει πλασάρει στην κοινωνία της Σαλαμίνας, με απώτερο σκοπό να προστατεύσει την υστεροφημία του για το δούλεμα και τις ψεύτικες υποσχέσεις, που είχε σκορπίσει αριστερά και δεξιά σε όλο το νησί.
Καραμέλα είχε καταντήσει η έκφραση “με το χρέος που βρήκα δεν μπορώ να σας κάνω τίποτα”, ότι πιο αναληθές απ’ το στόμα του υποτίθεται πιο υπεύθυνου ατόμου στο τόπο, μήπως του πέρασε η σκέψη, ότι οι προηγούμενοι δήμαρχοι βρήκαμε δρόμο στρωμένο με λουλούδια; είναι γελασμένος και μακριά νυχτωμένος, απαιτήθηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια και εμμονή για νοικοκύρεμα και μείωση του χρέους, γιατί η αλήθεια είναι ότι στη δική μας περίοδο μειώσαμε το χρέος από τα 22 εκατ. € σε 15,3.
Το ξεμπρόστιασμα ήρθε από τους ίδιους τους ορκωτούς λογιστές, που ο ίδιος ο δήμαρχος είχε προσλάβει για την απογραφή έναρξης του νέου δήμου και για τη σύνταξη των ισολογισμών των ετών 2008, 2009 και  2010, όταν σε γενόμενη ερώτηση - παρατήρησή μου, βεβαίωσαν ότι τα στοιχεία της απογραφή των 43 εκατομμυρίων € είναι η εικονική πραγματικότητα.
Η πραγματική και αληθινή εικόνα αποτυπώνεται  στον ισολογισμό του 2010, όπως ο ίδιος ο κ. Τσαβαρής παραδέχεται και στον  οποίο οι  ορκωτοί λογιστές που ο ίδιος προσέλαβε προσδιορίζουν το χρέος στα 15.294.910 €.
Ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται, λέει η λαϊκή παροιμία, και εμείς έχουμε την υποχρέωση να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, και αυτή την εικόνα εισέπραξαν οι συνδημότες μας, που παραβρέθηκαν την Τρίτη στο δημοτικό συμβούλιο, εισέπραξαν την αδυναμία και την έλλειψη επιχειρημάτων, στις πιέσεις των δυο πρώην δημάρχων, για τον ακριβή καθορισμό του χρέους, αναγκάζοντας τον να δηλώσει ότι αποδέχεται τα στοιχεία του ισολογισμού του 2010, δηλαδή αποδοχή για το δήμο Σαλαμίνας 15,3 εκατομ. €  και όχι 43 εκατομ. €  που διαλαλεί παντού όπου βρεθεί και όπου σταθεί  και σε κάθε ευκαιρία.
Αυτή είναι η τελευταία μου αναφορά στο χρέος, κλείνοντας  ένα κεφάλαιο που κράτησε από τον Μάρτιο του 2011, όταν ο δήμαρχος για πρώτη φορά αναφέρθηκε στο θέμα αυτό, στην παρουσία του στην αίθουσα Μπόγρη στο δημαρχείο. ΄Εχουμε πάρα πολλά σοβαρά θέματα που πρέπει να ασχοληθούμε για την πορεία του τόπου και το μέλλον του.
Σπύρος Σοφράς
Υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/1/12 17:49

    Ο αποτυχημένος φαφλατάς, δεν μπορεί αμά δεν κοκορεύεται. ΣΠΥΡΟ ΣΟΦΡΑ ο πονηρός και κουτός είναι και έξυπνος δεν γίνεται. Η ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΛΗ Η ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙ, ΒΕΡΕ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΟΠΩΣ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/1/12 19:50

    Η ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΕΙ ΒΡΟΝΤΕΡΑ! ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΑ Ο ΣΠΥΡΟΣ Ο ΣΟΦΡΑΣ Ο ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/1/12 20:56

    Ρε αν ξαναδεί δημαρχία ο Τσάβες εμένα να με χέσει. Μπορεί να εξαγόρασε την Κατερινούλα την Καιτούλα και κάποια άλλα πεινασμένα λαμόγια μέχρι εκεί η Κούλουρι δεν τους το ‘χει. Κουλουριώτης δήμαρχος κι ας είναι ξύλινος, ρε ουστ λαμόγιοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/1/12 22:47

    Τόσο αξιολύπητη και αξιοθρήνητη αντιπολίτευση δεν υπάρχει σε κανένα άλλο Δήμο σε όλη την Ελλάδα.

    Κύριε Σοφρά το πρόβλημα δεν είναι αν το χρέος είναι 43 εκατ.ή 143 εκατ., 26 εκατ.ή 146 εκατ. Η αλήθεια και το πρόβλημα είναι ότι εσύ και ο πρώην των Αμπελακίων αφήσατε χρέος τέτοιο που ο Δήμος είναι στους είκοσι πιο υπερχρεωμένους Δήμους της Ελλάδας, χωρίς να κάνετε έργο και καλούμαστε τώρα εμείς οι Σαλαμινιώτες να τα πληρώσουμε. Αυτό γιατί το κάνεις μόκο, όπως κάνεις τη ΔΗΚΕΣΑ; Αλλά εκεί στα είπε όλα τα κατορθώματα σου ο Θεοχάρης και έγινες κόκκινος σαν το πατζάρι χωρίς να βγάλεις μιλιά.

    Κυρία Νάννου, εσείς τι ρόλο παίζετε; Γιατί από ότι θυμάμαι εκτός από τον Αναπτυξιακό (θα έρθει και η σειρά του) διοίκηση σαν Δήμαρχος δεν έχετε ασκήσει.
    Είστε η δικηγόρος, η οικονομική σύμβουλος ή η κοινωνική λειτουργός του Σοφρά και του Τραυλού;
    Για σοβαρευτείτε γιατί πλησιάζει ο καιρός που θα έρθετε να ζητήσετε ξανά τη ψήφο μας.

    Για δείτε την ανάρτηση στο AIANTIS-AIANTISBLOGSPOT με θέμα SALAMIS CRUISE PORT ΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ και ασχολειθείτε εσείς με το τρεις το λάδι τρεις το ξύδι πέντε το λαδόξυδο.

    Στο τέλος θα σας πούνε και μακάκες όπως λέει και το άσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/1/12 23:23

    Κύριε Σοφρά και κυρία Νάννου δεν θέλουμε να ακούμε άλλο για χρέη, Να χαρείτε.'Εχουμε το χρέος της Ελάδας, έχουμε το χρέος του Δήμου, όποιο και αν είναι αυτό ο Δήμος είναι κόκκινος πάει και τελείωσε, έχουμε τα οικογενειακά μας, φτάνει πια. Λυπηθείτε μας. Δεν μπορούμε να ακούμε άλλο για χρέη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/1/12 23:44

    ΤΟΣΟ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20/1/12 23:47

    ΣΥΜΦΩΝΩ... ΑΒΡΟΣΙΝ ΠΟΣΙΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος21/1/12 11:13

    ΣΠΥΡΟ ΣΟΦΡΑ έντιμε ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗ, άξιε και ικανέ που δεν πρόσβαλες την τιμή των ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΩΝ με το να διώξεις ΛΑΜΟΓΙΑ και όχι να γεμίσεις τη δημαρχία ΛΑΜΟΓΙΑ, αξίζεις: ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΞΑΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΣ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΜΕ ΣΕΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΞΩΛΑΜΟΓΙΚΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος21/1/12 20:11

    ………Υπάρχει ελπίδα στον τόπο μας αρκεί να την αναγνωρίσουμε,να την προωθησουμε και να μπορέσουμε να ξεφύγουμε και να ξεχασουμε τους ….κουρελιασμένους πολιτικά επαγγελματίες ψευτες, υποψήφιους ,πρωην,και νυν, του ΔΗΜΟΥ μας….ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΙ, Υπάρχουν πολιτες!!!!!, δυο, τρεις, τέσσερις, πέντε, και άλλοι τόσοι, που μπορούν να ξεφύγουν, και να διωξουν τα ….τρωκτικά της εξουσίας!!!!!….ΑΦΟΥ δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα άλλο από αυτά που βλέπουμε σήμερα, και είμαστε …..μάρτυρες του ποιο σάπιου, και διεφθαρμένου συστήματος , να βρίσκετε στο τελευταίο στάδιο αποσύνθεσης,….. και θέλει να μας συμπαρασύρει μαζί του, .......ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΙ Μην το επιτρέψουμε…ΜΑΣ χρειαζονται νεοι με όρεξη ….προσφοράς …δώστε και εσείς ανώνυμοι σχολιαστές, ΟΝΟΜΑΤΑ προσωπων, που μπορούν να αναγεννήσουν το ΝΕΚΡΟ!!!!, και απαξιωμένο σύστημα, από τους ΑΘΛΙΟΥΣ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΧΛΙΜΙΤΖΟΥΡΕΣ,της παλαι ποτε ΕΞΟΥΣΙΑΣ, που μας οδήγησαν όλους μας!!!!!, στην εξαθλίωση και στο περιθώριο…


    ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΗ ....ΠΟΛΙΤΙΚΗ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΥ
    ...ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ....ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ .....ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ....ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ...ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ..... ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΟΥΝ ΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ....ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ...ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ....ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ.... ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΕΣ.... ΚΑΙ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ...ΟΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΙΔΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑΧΡΗΣΤΟ...ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΗΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΣΟΥ ... ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΠΟΥ.....συμβουλη ...ΤΟ ΠΟΛΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΕΙ....



    ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος21/1/12 20:22

    Ο ΣΠΥΡΟΣ Ο ΣΟΦΡΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΑΔΑΗΣ, ΑΠΕΙΡΟΣ, ΟΧΙ ΛΑΜΟΓΙΟ,ΟΧΙ ΑΡΠΑΧΤΙΚΟ, ΟΧΙ ΛΑΔΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑΣ. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος21/1/12 20:23

    το ιδιο ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.