Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

9 Ιαν 2012

Κρείττον του λαλείν το σιγάν κε Σοφρά


Πρόσφατα, ο πρώην Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Σοφράς, στην προσπάθειά του  να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, με κατηγόρησε ότι με την οικονομική διαχείριση που εφαρμόζω στον Δήμο, αύξησα τις οφειλές του, μέσα σε ένα χρόνο κατά 10 εκ. €  Ο κ. Σοφράς αντί να σιωπά, ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ για να σκεπάσει τα δικά του τραγικά λάθη  στην οικονομική διαχείριση του Δήμου. Μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ότι, κυρίως, ο κ Σοφράς συνέβαλε στη δημιουργία ενός καταχρεωμένου Δήμου με οφειλές  πάνω από 43.000.000 €.  τις οποίες αποδέχτηκε αφού ψήφισε θετικά την απογραφή έναρξης του Δήμου.


Σας  διευκρινίζω ότι το χρέος αυτό εντάσσει τον Δήμο μας  στην κατηγορία των υπερχρεωμένων Δήμων, στους οποίους πλέον απαγορεύεται, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» να συνάψουν νέο δάνειο.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες  και προκειμένου να ξεπεράσουμε τα πολύ μεγάλα και άμεσα διαχειριστικά προβλήματα, η σημερινή Δημοτική αρχή προχώρησε  στις εξής υποχρεωτικές εκ των πραγμάτων δύο πρωτοβουλίες:
 Α) Επισκέφτηκε την Διοίκηση  της ΕΥΔΑΠ και ΠΕΤΥΧΕ  να παγώσει η καταβολή των οφειλών παρελθόντων ετών, οι οποίες μόνο για τον πρώην Δήμο Σαλαμίνας ήταν περίπου 3.000.000 € και παράλληλα να μην καταβάλλει τους τρέχοντες λογαριασμούς για το 2011.  Αυτό ήταν απολύτως  απαραίτητο προκειμένου να λειτουργήσει  ο Δήμος μας  τον προηγούμενο χρόνο. Έτσι εξοικονομήσαμε  200.000€ περίπου τον μήνα.
Β) Ο Δήμος μας βλέποντας και μεσομακροπρόθεσμα τα διαχειριστικά  προβλήματα που είχε, λόγω του υπερβολικά μεγάλου χρέους που άφησε κυρίως ο κ. Σοφράς, πήρε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για να εντάξει το Δήμο μας στις διατάξεις  του Ν 3943/2011 για εικοσιπενταετή επιμήκυνση πληρωμής των οφειλών μας, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
 Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ετησίως ο Δήμος μας να εξοικονομεί,  σε  πρώτη φάση, περίπου 1.000.000 € από  τοκοχρεολύσια,  γιατί από 1.800.000 € που πληρώναμε τον χρόνο θα πληρώνουμε 800.000 €   μετά την ένταξή μας στην ρύθμιση.  Είναι φυσικό, αφού ο Δήμος μας επέλεξε αυτή τη δυνατότητα   επιμήκυνσης, να επιβαρυνθεί με ένα κόστος, το οποίο όμως θα είναι σε βάθος 25ετίας. Ο κ. Σοφράς δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να κατανοήσει την σκοπιμότητα αυτής της επιλογής, που αποτελεί και επιλογή του συνόλου σχεδόν των Δήμων της χώρας που βρίσκονται σε αντίστοιχη οικονομική κατάσταση. Απεναντίας, τυφλωμένος από εμπάθεια και μικροψυχία προσπαθεί χωρίς σοβαρά επιχειρήματα να δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα, αφού εθελοτυφλώντας θεωρεί ότι η επιβάρυνση αυτή που προκύπτει από το κόστος της 25ετούς επιμήκυνσης  χρεώνεται στην οικονομική διαχείριση του 2011 στηριζόμενος στην  λογική που μεσουράνησε κατά την Γερμανική κατοχή, τρεις το λάδι, τρεις  το ξύδι, έξι το λαδόξυδο.
Τέλος θεωρώ ότι είναι κατανοητό από κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, ότι δεν είχαμε άλλες επιλογές για να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που κληρονομήσαμε. 
Εδώ συναντάμε το παράδοξο ο κ. Σοφράς αντί να παραμένει άλαλος στην  ένοχη σιωπή του, να είναι λαλίστατος γιατί προφανώς, χωρίς να μας εκπλήσσει αυτό, δεν έχει  ακόμα συναίσθηση για το κατάντημα που οδήγησε τον Δήμο με τις λαθεμένες επιλογές του.
κε Σοφρά  στην περίπτωση αυτή,  είναι αναγκαίο να σου θυμίσω:
   Κρείττον του λαλείν το σιγάν
Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ

19 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/1/12 22:09

    Τσάβες βάστα καλά γιατί φαίνεται από το κείμενο σου πως είσαι και πολύ μπερδεμένος.
    Ρε δώσε τα ινία στον σουβλατζή που τον έχεις και οικονομικών υποθέσεων (με διπλή πίττα και χωρίς τζατζίκι) να μας τα εξηγήσει καλύτερα. Μην μπερδεύεσαι εσύ, είναι ΑΞΙΟΣ και θα τα καταφέρει, άλλωστε όπως πληροφορούμεθα με την Δική του φροντίδα για πρώτη φορά συντάχθηκε προϋπολογισμός χωρίς κανένα λάθος τρομάρα του.
    ………… ρε δέστε τον εκεί μέσα μην τον αφήνετε ελεύθερο δαγκώνει, να τον λύνετε δυο φορές την ημέρα για κατούρημα μόνο, τρομάρα του που θέλει να γίνει και ραδιοπειρατής…… ρε θα γελά ΟΛΗ η Κούλουρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/1/12 22:10

    Α ρε Ρούλα μου εσύ καλά τους τα λεγες να που το ομολογεί κι από πάνω ο κόπανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/1/12 22:11

    Καλά μεγάλε το αρχαίο σου μαρ΄εσει τρομάρα σου αστοιχείωτε, αλλά ας έλθουμε στο θέμα.
    Ρε σεις δεν ντρεπόσαστε να κοροϊδεύετε τους Κουλουριαστές ρε καραγκιόζη.
    Δεν ανακοινώθηκε από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης που έκαναν έλεγχο στα οικονομικά του δήμου ότι το άλειμμα είναι 23000000 ευρώ, ποιος θα μας πληροφορήσει υπεύθυνα την αλήθεια για να τελειώνουμε με την ξευτίλα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/1/12 22:15

    Ρε Τσάβες μας τα έπρηξες με τα αρχαία μας και τα…. μαία μας, ρε πως θα πούμε στα αρχαία μας ζάλισες τα αρχίδ…. ???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/1/12 23:56

    Εγώ θα σου πω πως λέγανε οι αρχαίοι Έλληνες την μαλακία:
    - α) Πεοταλάντωσις η δια της χειρός εξαναγκαζόμενη..
    - β) Ενδοπαλάμια πεοπαλινδρομική κίνηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/1/12 23:58

    Ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν ρωτήθηκε πώς κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο σε τόσο σύντομο διάστημα, είπε: Βουλή και μύθοισι και ηπεροπηΐδι τέχνη.
    (μτφρ: με θέληση, με παραμύθια
    και με την τέχνη της εξαπάτησης).
    Πώς μου φαίνεται ότι ο Τσάβες είναι γνήσιος απόγονος του Μ.Αλεξάνδρου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/1/12 00:17

    Ισχυρόν όντα πράον είναι, όπως οι πλησίον αιδώνται μάλλον ή φοβώνται.
    Χίλων ο Λακεδαιμόνιος,6ος π.Χ. αιων,Εκ των επτά σοφών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10/1/12 00:21

    Μήτε νικών αμφάδην αγάλλεο, μήτε νικηθείς, εν οίκω καταπεσών οδύρεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος10/1/12 04:43

    Σίτου σπαρέντος κριθή έφυ, λέγανε οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι, δηλ. σιτάρι σπείραμε, κριθάρι φύτρωσε.
    Δήμαρχο ψηφίσαμε, Κοσκοτάς μας βγήκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος10/1/12 09:32

    ………Υπάρχει ελπίδα στον τόπο μας αρκεί να την αναγνωρίσουμε,να την προωθησουμε και να μπορέσουμε να ξεφύγουμε και να ξεχασουμε τους ….κουρελιασμένους πολιτικά επαγγελματίες ψευτες, υποψήφιους ,πρωην,και νυν, του ΔΗΜΟΥ μας….ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΙ, Υπάρχουν πολιτες!!!!!, δυο, τρεις, τέσσερις, πέντε, και άλλοι τόσοι, που μπορούν να ξεφύγουν, και να διωξουν τα ….τρωκτικά της εξουσίας!!!!!….ΑΦΟΥ δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα άλλο από αυτά που βλέπουμε σήμερα, και είμαστε …..μάρτυρες του ποιο σάπιου, και διεφθαρμένου συστήματος , να βρίσκετε στο τελευταίο στάδιο αποσύνθεσης,….. και θέλει να μας συμπαρασύρει μαζί του, .......ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΙ Μην το επιτρέψουμε…ΜΑΣ χρειαζονται νεοι με όρεξη ….προσφοράς …δώστε και εσείς ανώνυμοι σχολιαστές, ΟΝΟΜΑΤΑ προσωπων, που μπορούν να αναγεννήσουν το ΝΕΚΡΟ!!!!, και απαξιωμένο σύστημα, από τους ΑΘΛΙΟΥΣ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΧΛΙΜΙΤΖΟΥΡΕΣ,της παλαι ποτε ΕΞΟΥΣΙΑΣ, που μας οδήγησαν όλους μας!!!!!, στην εξαθλίωση και στο περιθώριο…


    ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΗ ....ΠΟΛΙΤΙΚΗ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΙΗΚΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΥ
    ...ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ....ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ .....ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ....ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ...ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ..... ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΟΥΝ ΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ....ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ...ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ....ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ.... ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΕΣ.... ΚΑΙ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ...ΟΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!






    ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος10/1/12 10:46

    Καλά ρε Μαστροκόλια άλλη φωτογραφία δεν βρήκες να βάλεις; Ας έβαζες καλύτερα τη δική σου. Μεγαλύτερη επιτυχία θα είχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος10/1/12 14:36

    ΠΟΛΥ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ......ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜ...ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΡΧΙΠ...ΣΤΑΡΕΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΣ.....ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΑΜ...ΝΕ....ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΥΣΤ....ΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ......Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΡΕ ΤΟΜΑΡΙΑ.....Η ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΙΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΩ...ΛΟΥ......Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΛΑΜΟΓΙΟΑΝΕΡΧΟΜΑΝΕΙΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος10/1/12 14:48

    Υ.Γ....ΚΑΙ ΑΡΧΟΜΑΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος10/1/12 17:29

    ΡΕ ΒΛΑΚΑ, Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΕΔΔ.
    Η ΡΕΜΟΥΛΑ Η ΜΕΓΆΛΗ ΕΚΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ.
    ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔ/ΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος10/1/12 21:58

    ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥ ΒΛΑΚΑ ΜΟΥ......ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ....ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΣ ΛΕΤΕ ΜΑΛΑ....ΕΣ....ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος10/1/12 22:00

    Υ.Γ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος12/1/12 20:03

    Σώπα ρε μεγάλε, αλήθεια;
    Αν ήταν δικιά σου προσωπική επιχείρηση θα την χρέωνες με επιπλέον 7 εκατομμύρια ευρώ;
    Και γιατί δεν κάνεις το ίδιο πράγμα, όπως σου λέει και η κα Νάννου, ούτως ώστε αντί να χρεωθεί 7, να οφεληθεί 10 ο Δήμος;
    Και τι σημαίνει πολιτική επιλογή όταν βλάπτεις εκ προθέσεως το Δήμο;
    Πολιτική αλητεία έπρεπε να πεις κύριε, κι όχι πολιτική επιλογή, εκτός κι αν εκλαμβάνετε την επιλογή σας ως ταυτόσημη έννοια της αλητείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος12/1/12 22:21

    .....ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑΑΑΑΑ ΜΟΟΥΥΥ....ΣΕ ΚΟΒΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΡΙΤΣΙΙΙΙ......ΘΑ ΣΟΥ ΒΑΛΩ.....ΠΙΠΕΡΙ.... ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ......ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΕΜΟΝΑΔΑΑΑΑ..... ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙ......ΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩ ....ΤΙ ΠΟΙΗΜΑ....ΘΑ ΣΟΥ ΦΙΑΧΝΩ ΕΓΩ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος13/1/12 10:09

    ΜΑΝΑΡΑ ΜΟΥ ΖΗΛΕΥΕΙΣ; ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΗΛΕΙΑ ΣΑΣ.
    ΖΟΥΛΙΑΡΗΔΕΣ.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.