Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

16 Απρ 2013

Η Περιφέρεια Αττικής σε αγαστή συνεργασία με τους Δήμους, κινείται με πράξεις και έργο σε όλα τα επίπεδα των υποδομών αλλάζοντας τον αναπτυξιακό χάρτη στα νησιά μας

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων συνεκλήθη σήμερα από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη, ευρεία σύσκεψη για να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας υδατοδρομίων ώστε να εξυπηρετούνται τα Νησιά της Αττικής και με Υδροπλάνα, μετά την ψήφιση του Νόμου που καθορίζει οριστικά το πλαίσιο λειτουργίας τους.
Στη σύσκεψη μετείχαν, ο Δήμαρχος Αίγινας Θεοδόσης Σακκιώτης, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας Γιάννης Σαμπάνης, ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός, ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών Λευτέρης Κεχαγιόγλου, εκπρόσωποι Λιμενικών Ταμείων και Επιτροπών Τουριστικής Ανάπτυξης από όλα τα νησιά και επαγγελματικοί φορείς.
Μετά την ενημέρωση που έγινε, ακολούθησε εκτενής διάλογος και οι εκπρόσωποι όλων των Δήμων και των φορέων τοποθετήθηκαν θετικά και συμφώνησαν για τη δημιουργία υδατοδρομίων στα Νησιά, ώστε να καταστεί δυνατή η γρήγορη και ασφαλής προσέγγιση με υδροπλάνα από το Φαληρικό κόλπο, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από νησί σε νησί.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής με τους Δήμους συνεχίζεται για ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα τουριστικής ανάπτυξης και η βούληση όλων είναι να στηρίξουμε τη δημιουργία Υδατοδρομίων στα νησιά μας, καλύπτοντας συμπληρωματικές μεταφορικές ανάγκες.
Με τη δημιουργία υδατοδρομίων -που αλλού έχουν λειτουργήσει δεκαετίες νωρίτερα-, στον πολυνησιακό μας χώρο μπορούν να εκτελούνται τακτικές επιβατικές, έκτακτες και περιηγητικές  πτήσεις. Μπορούν επίσης να μεταφέρονται μικρά φορτία, αλλά, το κυριότερο, μπορούν να καλυφτούν νοσοκομειακές ανάγκες λόγω της πολυχρηστικότητας  του μέσου και να σωθούν ζωές με την γρήγορη και ασφαλή μεταφορά ασθενών.
Η Περιφέρεια Αττικής σε αγαστή συνεργασία με τους Δήμους, κινείται με πράξεις και έργο σε όλα τα επίπεδα των υποδομών αλλάζοντας τον αναπτυξιακό χάρτη στα νησιά μας και έχει την πολιτική βούληση να στηρίξει μια ακόμα πρωτοβουλία που συμβάλλει στην συμπλήρωση των μεταφορικών αναγκών τους».
 

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/4/13 07:20

    Καλημέρα Δημητράκη,
    Κι ο φίλος σου; Που είναι ο φίλος σου που μέχρι ανακοίνωση του βγαλες με εντολή του;
    Γιαννάκη τι έγινε αγόρι μου; ΔΕΝ σε παίζουν;
    Τράβα τους μια ανακοίνωση ΤΩΡΑ να μάθουν τι θα πει Τσάβες.
    Με συγχωρείς Δημητράκη θα σε χ@ σει τώρα και θα χει και δίκιο ο άνθρωπος.
    Όταν κάνουμε ευρεία σύσκεψη δεν αφήνουμε το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί στην απ’ έξω έστω κι αν έκανε την μ@@κία κι έβγαλε Τσάβες δήμαρχο.
    Θα μας κάνεις να τον συμπαθήσουμε ακόμα κι εμείς. Σοβαρέψου επιτέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/4/13 08:38

    Μπράβο ρε Κατσικάρη, το αγαστή μου άρεσε.
    Αν δεν είχες αγαστή συνεργασία με την Σαλαμίνα τι;
    Α τον πυροβολούσες το Γιάννη;
    Ε ρε Κασιδιάρης που σας χρειάζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/4/13 12:50

    Τελικά το είδαμε και αυτό στο χθεσινό συμβούλιο, να αποχωρούν κάποιοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης από την συζήτηση και ψηφοφορία που είχε ως θέμα την Σαλαμίνα μας και την ένταξη της, πολιτιστική πρωτεύουσα 2021.

    Για ποιο λόγο το έκαναν, δεν μπορώ να καταλάβω;;;

    Σε τέτοια σοβαρά θέματα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και όχι να ασκούμαι σκληρή αντιπολίτευση…

    Πολύ μιζέρια ρε παιδιά…

    Έτσι διεκδικείτε την ψήφο μας;;;;;…. σοβαρευτείτε επιτέλους….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/4/13 15:11

    Καλά, εσένα πόσο δούλεμα πρέπει να σου κάνουνε ακόμα για να καταλάβεις; Τόσο κουτός είσαι ή τόσο ονειροπόλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.