Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

12 Απρ 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Η Δημοτική Αρχή του Π. Ζουμπούλη, «Τρώει» τα λεφτά των σχολικών επιτροπών για να καλύψει άλλες ανάγκες

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Λ. Ειρήνης & Αναπαύσεως – Πέραμα  - enosigoneonperamatos@gmail.com

 

12/4/2013
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 
Η Δημοτική Αρχή του Π. Ζουμπούλη, πιστή στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που μας έχει γονατίσει, όχι μόνο δεν διεκδικεί την χρηματοδότηση του Δήμου ώστε να προσφέρει τις στοιχειώδεις υπηρεσίες στο λαό του Περάματος, αλλά έφτασε στο εξής σημείο:
«Τρώει» τα λεφτά των σχολικών επιτροπών για να καλύψει άλλες ανάγκες, τινάζοντας στον αέρα τη λειτουργία των σχολικών μονάδων! Και το κακό δεν σταματάει εδώ. Η Δημοτική Αρχή έχει από πάνω το θράσος, να προσπαθεί με κοροϊδία και ψέματα να καλύψει τις πομπές της, νομίζοντας ότι έτσι θα παίξει με τη νοημοσύνη  γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών.
 
Να ποιοι είναι: Την Πέμπτη 11/4/2013 γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές στα πλαίσια αγωνιστικής κινητοποίησης περιμέναμε από τις 8.30 πμ μέχρι τις 11πμ, κάποιον εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής για να μας ενημερώσει. Αντί αυτού είχαν κρυφτεί!
Ο δήμαρχος, κατά την γραμματέα του ήταν στο νοσοκομείο σε συγγενικό του πρόσωπο, όμως κατά τον γραμματέα του Δήμου, κ. Νικολαϊδη ήταν σε υπουργείο!
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και υπεύθυνος της ΔΕΠ, κ. Ψαρράς, ήταν στο δρόμο και ερχόταν από τις 9 το πρωί.!!!!!!
 
Ο Δήμος Περάματος έχει εκταμιεύσει τα χρήματα των σχολικών επιτροπών και δεν τα αποδίδει στα ταμεία των σχολείων. Τα ίδια αντιμετωπίσαμε και με τις άλλες δημοτικές αρχές.  Η δημοτική αρχή Λαγουδακου, δεν απέδωσε 295.000 Ευρώ, κατόπιν η δημοτική αρχή Γλύκα, δεν απέδωσε 124.000 Ευρώ και τώρα η δημοτική αρχή Ζουμπούλη δεν έχει αποδώσει 2 δόσεις, δηλαδή 124.000Ευρώ. Σύνολο: 543.000 Ευρώ.
Αποτέλεσμα: Τα σχολεία υπολειτουργούν.
 
Αποδεικνύεται κάθε μέρα και περισσότερο ότι η υποχρηματοδότηση των σχολείων, η εφαρμογή του Καλλικράτη, η λογική της ανταποδοτικότητας, οδηγούν τα σχολεία σε αδιέξοδο και σε αδυναμία λειτουργίας. Αυτά συνθέτουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης,  Ευρωπαϊκή Ένωση – ΔΝΤ -  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (τρόικα) που εξαθλιώνει εμάς τους εργαζόμενους, τις οικογένειές μας, καταδικάζει τα παιδιά μας στην αμορφωσιά για να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια τους οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και τραπεζίτες που σήμερα εν μέσω κρίσης εξακολουθούν να βγάζουν κέρδη. 
 
Προειδοποιούμε την Δημοτική Αρχή και την κυβέρνηση,  αν νομίζουν ότι η τακτική αυτή,  είναι η «εύκολη λύση» για να μπάσουν τους χορηγούς στα σχολεία και να αναλάβουν της δικές τους υποχρεώσεις, (βαψίματα, συντήρηση κλπ) είναι πολύ γελασμένοι.
Η οικονομική κρίση έχει πλήξει τις οικογένειες μας. Οικογένειες που έχουν άνεργους, απλήρωτους εργαζόμενους και χαμηλόμισθους. Έχουμε φορολογηθεί και μάλιστα πολύ σκληρά, με άμεσους και εμμέσους φόρους για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Είναι δικά μας λεφτά, είναι ο ιδρώτας μας. Δε θα τα χαρίσουμε σε κανένα, σε καμία δημοτική αρχή.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε ούτε ευρώ από την τσέπη μας για τα αναλώσιμα των σχολείων, ούτε φυσικά για το πετρέλαιο, το ρεύμα και το τηλέφωνο.
 
Δε θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με το γονεϊκό κίνημα της πόλης μας.
Ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας και προχωράμε συντονισμένα όλα τα σχολεία, στο επόμενο βήμα.
 
Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Περάματος 
 

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/4/13 21:08

    Και η Δημοτική αρχή Σαλαμίνας τα ίδια κάνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/4/13 11:06

    Ξέρεις τί είναι να μας λένε στο Νηπιαγωγείο δεν έχουμε λεφτά για πετρέλαιο και στο δήμο να έχει κοπελίτσες ανασφάλιστες και να τις πληρώνει από αυτά τα λεφτά που είναι για τα σχολεία, για τους ψήφους;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/4/13 11:10

    ...για τη δήμο Σαλαμίνας το έγραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.