Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

10 Απρ 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ KKE ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ KAI ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ – EUROBANK

 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ – EUROBANK
Η συμφωνία της κυβέρνησης για αναστολή ή ματαίωση της συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank αντανακλά τη διαπάλη και τον ανταγωνισμό εγχώριων και ξένων ομίλων, την μετακίνηση κεφαλαίων για επενδύσεις σε άλλους τομείς στο εσωτερικό της ΕΕ και ενισχύει τον προβληματισμό τμημάτων της άρχουσας τάξης σχετικά με τον έλεγχο του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
 
            Η κυβέρνηση και η τρόικα χρησιμοποιούν τους επιόρκους για να δικαιολογήσουν τις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, που έχουν ήδη δρομολογήσει, με στόχο να σβήσουν
 
Οι εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα της Κύπρου και της Ελλάδας εντάσσονται στις γενικότερες συμφωνίες και κατευθύνσεις για ενιαία εποπτεία και έλεγχο του τραπεζικού συστήματος όλων των κρατών-μελών της ΕΕ. Τις σχετικές αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ είχαν χαιρετίσει τόσο η τρικομματική κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κάθε περίπτωση όλες οι διαφορετικές επιλογές ανακεφαλαιοποίησης, οι διαφορές συμφερόντων μεταξύ των μεγαλομέτοχων των τραπεζικών ομίλων συγκλίνουν σε νέες θυσίες της λαϊκής οικογένειας. Οδηγούν σε νέες απώλειες τα ασφαλιστικά ταμεία στην πορεία ανακεφαλαιοποίησης, μετά από αυτές κουρέματος του δημόσιου χρέους, τις οποίες σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι.
Για τα λαϊκά στρώματα υπάρχει μόνο ένας δρόμος: της οργάνωσης της πάλης για αποδέσμευση απ’ την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.
ΑΘΗΝΑ  10/4/2013              ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
 
κάθε έννοια σταθερής εργασίας και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η μοίρα τους είναι κοινή με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
            Οι εργαζόμενοι και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα έχουν καθήκον και συμφέρον να παλέψουν από κοινού για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα για όλους, για να απλωθεί δίχτυ προστασίας για όλους τους ανέργους, να μη μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια απροστάτευτη απέναντι στη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα.
ΑΘΗΝΑ 9/4/2013      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.