Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

5 Απρ 2013

To γραφείο τύπου και το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ μας ενημερώνει



ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
            «Είμαστε και θα είμαστε ενεργητικά στο πλευρό των απολυμένων της ΑΓΕΤ της Χαλκίδας, όχι μόνο γιατί οι άνθρωποι αυτοί έχουν 100% δίκιο, αλλά γιατί δεν θέλουμε με κανένα τρόπο να στηρίξουμε τις δραστηριότητες της πολυεθνικής, που ανήκει η ΑΓΕΤ και
Μήνυμα προς το ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό) για τη δολοφονία συνδικαλιστή φοιτητή
            Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άγρια δολοφονία του Sudipta Gupta, μέλους της Κρατιδιακής Επιτροπής Δυτικής Βεγγάλης της Φοιτητικής Ομοσπονδίας Ινδίας, κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του και ενώ τελούσε υπό κράτηση από την Ινδική αστυνομία.   Ο συνδικαλιστής φοιτητής είχε συλληφθεί κατά τη

η οποία αυτό που την ενδιαφέρει είναι να κάνει άλλου τύπου επενδύσεις για να βγάλει περισσότερα κέρδη, αδιαφορώντας για τη ζωή των οικογενειών που μένουν χωρίς δουλειά.
            Εκτιμάμε ότι όλος ο κλάδος, τα σωματεία δηλαδή όλου του κλάδου, πρέπει να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα, και οι συναφείς κλάδοι, π.χ. οικοδόμοι και άλλοι. Μην ξεχνάτε ότι στην Ελλάδα χρειάζονται πάρα πολλά έργα και για λαϊκή κατοικία και για σύγχρονα σπίτια, αλλά και έργα κοινωνικού χαρακτήρα που χρειάζονται τσιμέντο. Το τσιμέντο που υπάρχει στην Ελλάδα μπορεί να υπεραξιοποιηθεί υπέρ του λαού. Φυσικά εφόσον κατέχεται από αυτούς που ενδιαφέρονται για τα κέρδη θα κλείνουν την επιχείρηση, είτε υπάρχει κρίση είτε δεν υπάρχει, όταν ενδιαφέρονται να μπουν σε άλλα παιχνίδια ανταγωνισμού».
ΑΘΗΝΑ 4/4/2013     ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
διάρκεια κινητοποιήσεων φοιτητικών οργανώσεων που ζητούσαν την πραγματοποίηση φοιτητικών εκλογών.
            Οι αστικές κυβερνήσεις της Δυτικής Βεγγάλης, αλλά και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ινδίας, έχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες για τη βάρβαρη δολοφονία του νεαρού αγωνιστή, αλλά και για το γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας και δολοφονικών επιθέσεων απέναντι στους κομμουνιστές και τους συμμάχους τους που επικρατεί στο κρατίδιο, όπου μόνο μετά τις εκλογές του 2011 έχουν σημειωθεί σχεδόν 100 δολοφονίες μελών και στελεχών του ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό). Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα έχει ως απαραίτητο συστατικό το χτύπημα των κομμουνιστών και τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
            Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του στο ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό), την Φοιτητική Ομοσπονδία Ινδίας και ιδιαίτερα στην οικογένεια του Sudipta Gupta και ενώνει τη φωνή του με τη δίκαιη απαίτηση για παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων της δολοφονίας του.
4 Απρίλη 2013
Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.