Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

1 Μαΐ 2013

ΝΤΑΜΑΡΙ: Παρέμβαση κας Νάννου στην Απόφαση Διακοπής ρεύματος στα «ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΑΕ.»

Αξιότιμε κε Αντιπεριφερειάρχη,
Η απόφασή σας (αρ. πρωτ. 553 / 2-4-2013 πατήστε ΕΔΩ) η οποία επιβάλλει την διακοπή ρεύματος στο σπαστηροτριβείο της εταιρείας ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΑ  ΑΕ στο νταμάρι του Μπατσί, και η οποία κατέστη αναπόφευκτη εξαιτίας της συνεχιζόμενης αυθαιρεσίας του Εκμεταλλευτή, ήταν πλήρως δικαιολογημένη και επιβεβλημένη αφού το μέτρο της σφράγισης αποδείχτηκε ανεπαρκές και ατελέσφορο.
Όμως φρονώ ότι η απόφαση αυτή, όπως έχει διατυπωθεί, δεν πρόκειται να επιφέρει το προσδοκώμενο από το νόμο αποτέλεσμα, διότι η έννοια της ‘εγκατάστασης’ έχει παραφρασθεί από την Υπηρεσία σας. Έχει δε  αποτυπωθεί στην εν λόγω Απόφαση κατά τέτοιο τρόπο που δημιουργεί ανυπέρβλητο κώλυμα στη ΔΕΗ αφού δεν μπορεί να επέμβει στην εσωτερική λειτουργία της επιχείρησης (άρθρο 2 ν.4483/65 όπως ισχύει), με συνέπεια να καθίσταται ανεφάρμοστο το εκ του νόμου έσχατο διοικητικό μέτρο επιβολής της έννομης τάξης, για χάρη της οποίας εκδώσατε και την Απόφαση.
Στο άρθρο 16 παρ.2 ν.1428/84 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ορίζεται: «…..ζητείται από τη ΔΕΗ η διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της συγκεκριμένης εγκατάστασης. Η ΔΕΗ υποχρεούται να συμμορφωθεί χωρίς καθυστέρηση».
Αναμφίβολα, με τη φράση ‘συγκεκριμένη εγκατάσταση’ ο νομοθέτης δεν εννοεί την διακοπή της ηλεκτροδότησης ενός συγκεκριμένου μηχανήματος όπως εσφαλμένα διατυπώνεται στην Απόφαση,  αλλά της ηλεκτρικής εγκατάστασης η οποία κατά νόμο είναι μία και καλύπτει το σύνολο των αναγκών της ηλεκτροδοτούμενης επιχείρησης.
Τούτο συνάγεται και από τους Γενικούς Ορισμούς που αναφέρονται στο άρθρο 2 του Κ.Μ.Λ.Ε. (ΦΕΚ 1227Β’΄/2011) , όπου ορίζεται ότι: «Εγκατάσταση, είναι ο συνδυασμός μηχανημάτων ή και δικτύων που λειτουργούν μόνιμα τοποθετημένα, καθώς και η δομική κατασκευή που χρησιμοποιείται για τη στέγαση ή τοποθέτηση μηχανημάτων ή δικτύων ή οργάνων ή εργαλείων ή βοηθητικού εξοπλισμού ή υλικών κλπ»
Κατ΄ακολουθία των ανωτέρω, πιστεύω ότι η εν λόγω Απόφαση θα πρέπει να επαναδιατυπωθεί με σαφήνεια που να συνάδει με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, δηλ. να ζητηθεί από τη ΔΕΗ η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος (όλης) της εγκατάστασης της ηλεκτροδοτούμενης επιχείρησης.
Μόνο έτσι θα επιβληθεί η έννομη τάξη και το κράτος δικαίου, θα σταματήσει η ασυδοσία και ο εμπαιγμός, θα απαλλαχθεί η τοπική κοινωνία από τις σκόνες, τα αιωρούμενα σωματίδια και τις εκατοντάδες νταλίκες που διακινούνται νυχθημερόν μέσα από το κέντρο της πόλης, μόνο έτσι θα περιορισθεί και το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στο κορμί του νησιού μας.
Με τιμή
Σαλαμίνα 30/4/2013
Ισιδώρα Νάννου
Υποψ. Δήμαρχος
 

24 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/5/13 23:29

    Μπράβο της. Άξια και μαχητική. Αξίζει αυτός ο άνθρωπος να εμπιστευτούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/5/13 01:20

    Θα πούμε τίποτα για την δημοπρατηση της αποχέτευσησ των αμπελακιων σελήνιων που ο δήμαρχος το έβαλε στο ΕΣΠΑ κ πέτυχε κ 35% έκπτωση ??? Και όχι 1% που είχε πετύχει κ πανηγύριζε ο πιπης????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/5/13 01:33

    Ποιος καλύπτει τον Αγγέλου;

    Δύο μήνες μετά την σφράγιση του λατομείου από τον αντιπεριφερειάρχη κύριο Κατσικάρη, ο Αγγέλου συνεχίζει να παίρνει το κατασχεμένο υλικό που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του. Όλοι απορούμε και όλοι αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να παραβιάζεται η απόφαση της περιφέρειας.
    Στις εναγώνιες ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων απ’ όλες τις παρατάξεις, η μόνιμη απάντηση του δημάρχου είναι ότι ο Αγγέλου εκμεταλλεύθηκε ένα νομικό κενό στην απόφαση του κ. Κατσικάρη η οποία δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στο νομίμως και παρανόμως εξορυχθέν υλικό.
    Με βάση το νομικό αυτό κενό, ισχυρίζεται ο δήμαρχος, ο Αγγέλου προσέφυγε στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκε.
    Λέει ο δήμαρχος: “Ο Αγγέλου πήγε την επόμενη μέρα στο δικαστήριο και είπε εγώ δεν βγάζω παρανόμως εξορυχθέν υλικό, μπορεί η αστυνομία να αποδείξει ότι το υλικό είναι παράνομο;” (ηχητικό ντοκουμέντο 1:16:30)

    Ας δούμε τι ισχύει και τι δεν ισχύει.

    Ο νόμος 1428/84, άρθρο 16, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 25 του Ν. 2115/93 και 8 του Ν. 2702/99, αναφέρει:

    1.Όποιος εκµεταλλεύεται ή εξορύσσει ή αποκοµίζει αδρανή υλικά, µάρµαρα ή βιοµηχανικά ορυκτά χωρίς να έχει αποκτήσει σχετικό δικαίωµα, τιµωρείται…
    Σε περίπτωση υποτροπής, µε απόφαση του νοµάρχη, µετά από εισήγηση του Επιθεωρητή Μεταλλείων, διατάσσεται η σφράγιση των ηλεκτροµηχανολογικών εγκαταστάσεων του λατοµείου.
    Τα παρανόµως παραχθέντα λατοµικά προϊόvτα περιέρχονται στην οικεία Νοµαρχιακή Αυτοδιοίκηση, εκποιούνται µε πλειοδοτική δηµοπρασία και το προϊόν περιέρχεται σε αυτήν.

    Άρα η απόφαση του κ. Κατσικάρη "τα παρανόμως εξαχθέντα λατομικά προϊόντα περιέρχονται στην Περιφέρεια Αττικής, εκποιούνται με πλειοδοτική δημοπρασία και το προϊόν περιέρχεται σε αυτήν", είναι σύμφωνη με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου.

    Υπάρχει, νομικό κενό στον νόμο 1428/84;

    Πολλοί λατόμοι προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τη δικαιοσύνη προκειμένου να άρουν την απαγόρευση απόληψης αδρανών υλικών που είχε επιβληθεί εις βάρος τους, με την αιτιολογία που προβάλλει ο δήμαρχος, ότι δηλ. παίρνουν νομίμως εξορυχθέντα υλικά.

    Μία περίπτωση προσφυγής είναι η εξής:
    Εκδίκαση προσφυγής της ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΑΕ, κατά της απόφασης της
    Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος με αριθμό πρωτ. ΕΜΝΕ/Φ11.3.ΠΡ13/3930/7.11.2012
    http://et.diavgeia.gov.gr/f/ypeka/ada/%CE%92%CE%95%CE%A4%CE%A80-878
    Λέει η απόφαση:
    “Ο ισχυρισμός της προσφεύγουσας περί «αποκομιδής από τον χώρο και εμπορίας (μόνο) έτοιμων προϊόντων, τα οποία είχαν προκύψει κατά την διάρκεια νόμιμης λειτουργία του λατομείου…», δεν κρίνεται επαρκής, δεδομένου ότι και σε αυτή την περίπτωση απαιτείται σχετική άδεια αποκομιδής σε ισχύ από την αδειοδοτούσα αρχή, την οποία η προσφεύγουσα δεν κατέχει”.
    Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/5/13 01:35

    Σε άλλη περίπτωση, η Περιφέρεια Αττικής, έστειλε αίτημα για γνωμοδότηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
    Γνωμοδότηση υπ’ αριθ. 471/2007 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γ’ Τμήματος
    Συνεδρίαση της 11ης Δεκεμβρίου 2007.
    Αριθ. 34615/25-9-2007 έγγραφο Περιφέρειας Αττικής Διεύθυνση Διοίκησης και Αποκέντρωσης.
    α) Τύχη αδρανών υλικών ευρισκόμενων σε χώρο μη λειτουργούντος λατομείου.
    “Η εταιρία “Λ.Κ Α.Ε.Β.Ε με την από 7-9-2007 αίτηση προς την Περιφέρεια Αττικής, ζήτησε να της επιτραπεί να αποκομίσει τα εξορυχθέντα υλικά με το αιτιολογικό ότι εξορύχθηκαν κατά τον χρόνο της νόμιμης λειτουργίας του λατομείου.
    Η απάντηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είναι η εξής:
    Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδοτεί ομοφώνως ότι :
    α). Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να επιτρέψει την αποκομιδή των εξορυχθέντων υλικών από το λατομείο στο οποίο αναφέρεται το ερώτημα, εφ’ όσον αποδεδειγμένως αυτά έχουν παραχθεί καθ’ όν χρόνον αυτό λειτουργούσε νόμιμα.

    Συμπέρασμα: Κάποιοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.
    1.Πρέπει να μας επιδείξουν την δικαστική απόφαση (αν υπάρχει), που δίνει το δικαίωμα στον Αγγέλου να παίρνει υλικό από το λατομείο κατά παράβαση της απόφασης της περιφέρειας.
    2. Αν υπάρχει τέτοια απόφαση, πρέπει να προσβληθεί άμεσα από τον δήμο διότι είναι παράνομη και διότι τα υλικά πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της Σαλαμίνας.
    3. Αν δεν υπάρχει τέτοια απόφαση πρέπει να μας δοθούν εξηγήσεις γιατί ο δήμαρχος τάσσεται με τα συμφέροντα του Αγγέλου, και με ποιον τρόπο εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Σαλαμίνας.
    4. Αν δεν υπάρχει τέτοια απόφαση, σημαίνει ότι κάποιοι κλέβουν κατασχεμένο δημόσιο υλικό και κάποιοι τους κάνουν πλάτες.
    5. “Ούτε ένα χαλίκι εκτός Σαλαμίνας”....

    Γ. Κοκκινίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/5/13 08:23

    Η κα Νάννου ενδιαφέρεται να κλείσει το Λατομείο όχι για να επιβάλει την νομιμότητα όπως λέει αλλά για να μην μπορεί αυτή η Δημοτική αρχή να πάρει ένα κυβικό 3Α ή μία μπετονιέρα μπτετό. Αυτό την ενδιαφέρει την κα Νάννου. Το μόνο της πρόβλημα είναι να μην κάνει έργο ο Τσαβαρής. Απόδειξη η καταγγελία που έκανε στην πολεοδομία για την πλατεία που έγινε στον Άγιο φανούριο. Αυτό θέλει η κα Νάννου και νομίζει ότι έτσι θα γίνει Δήμαρχος. Με αυτό το πλευρό να κοιμάται.
    Κα Ναννου ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Μην περιμένεις+ να γίνεις Δήμαρχος. τα ποσοστά που θα πάρεις θα είναι λιγότερα από τις προηγούμενες εκλογές.







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/5/13 10:01

    Ποια μπετονιέρα και ποιο υλικό να πάρει ο δήμαρχος για έργο; Αυτό που γίνεται χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες; Μπράβο της κας Νάννου που σας κατήγγειλε γιατί 8:23 δεν γίνεται εγώ να πληρώνομαι με 584 ευρώ το μήνα, να φορολογούμαι και να προσπαθώ να ζήσω με παξιμάδι και νερό και ο δήμαρχος να χρεώνει όσο θέλει τον δήμο στο όνομα τάχα μου των έργων. Απαγορεύει κανείς στον δήμαρχο να κάνει όταν αυτά γίνονται με τις νόμιμες διαδικασίες γνωρίζοντας ο καθένας το κόστος τους; Η καταγγελία καλά έγινε γιατί δεν αντέχουμε άλλο να πληρώνουμε για έργα που χρεώνονται όσο θέλουν από τον εργολάβο.
    Μπράβο στην κα Νάννου και μην τολμήσεις να ρήξεις καμία μομφή σε όσους επιδιώκουν την νομιμότητα και ενδιαφέρονται για το κοινό καλό μας γιατί εμείς με 580 ευρώ δεν ανεχόμαστε να πληρώνουμε κανέναν κερατά αγράμματο που ρίχνει 1 κυβικό άμμο και χρεώνει τον δήμο με 50. Κατάλαβες αρχιλαμόγιο που έχεις το θράσος να τα βάζεις με έντιμους που σας ασκούν έλεγχο όταν όλα τα κάνετε παράνομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/5/13 10:37

    Αγαπητέ 08:23, δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους της κυρία Νάννου, γιατί δεν έχω κανένα τέτοιο δικαίωμα.
    Μπορώ όμως να πω τη γνώμη:
    Οι εκατοντάδες νταλίκες που φεύγουν καθημερινά από το νταμάρι είναι έγκλημα σε βάρος του νησιού γιατί μας στερούν από πολύτιμο υλικό που το έχουμε ανάγκη. Αυτό το υλικό, σύμφωνα με την απόφαση του κ. Κατσικάρη είναι κατασχεμένο και όποιος το παίρνει, ουσιαστικά το κλέβει.
    Ελπίζω να συμφωνείς και συ με τον παλιό καλό δήμαρχο που έλεγε "ούτε ένα χαλίκι εκτός νησιού".
    Με ποιον συμφωνείς τώρα, με εκείνον που έπεφτε στις ρόδες των φορτηγών για να μη μας παίρνουν τον πλούτο μας, ή με αυτόν που κάνει πλάτες στον Αγγέλου;
    Αν έχεις να σχολιάσεις κάτι στο ποστ που ανάρτησα, ευχαρίστως να σου απαντήσω.
    Γ. Κοκκινίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος2/5/13 10:54

    Γνωμοδότηση υπ’ αριθ. 471/2007 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γ’ Τμήματος Συνεδρίαση της 11ης Δεκεμβρίου 2007

    Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδοτεί ομοφώνως ότι :

    α). Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να επιτρέψει την αποκομιδή των εξορυχθέντων υλικών από το λατομείο στο οποίο αναφέρεται το ερώτημα, εφ’ όσον αποδεδειγμένως αυτά έχουν παραχθεί καθ’ όν χρόνον αυτό λειτουργούσε νόμιμα.

    Με ποιο δικαίωμα ο Αγγέλου παίρνει καθημερινά δεκάδες νταλίκες κατασχεμένο υλικό;
    Πώς αποδεικνύει ο Αγγέλου ότι το υλικό που παίρνει είναι νομίμως εξορυχθέν;
    Πού είναι η δικαστική απόφαση με την οποία ο Αγγέλου παίρνει υλικό, αντίθετα με την απόφαση της Περιφέρειας;
    Ισχύει ή δεν ισχύει η απόφαση του κ. Κατσικάρη;

    Ποιος θα απαντήσει;;;

    Γ. Κοκκινίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος2/5/13 14:04

    Φίλε μου 08:23 μπορείς να μου πεις τι τον εμπόδιζε να αναπλάσει την πλατεία με νόμιμο τρόπο; Αναρωτήσου γιατί την έκανε παράνομα και είμαι σίγουρος ότι θα βρείς την αιτία και θα αποδώσεις τα του Καίσαρος. Η κα Νάννου έχει αποδείξει ότι είναι υπέρ της νομιμότητας και χτυπάει αλύπητα την παρανομία, χωρίς να υπολογίζει το λεγόμενο πολιτικό κόστος.
    Κάποτε θα πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε με νόμους και κανόνες και ο κάθε παράνομος και κατεργάρης στον πάγκο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος2/5/13 15:02

    Τον ενοχλεί ο έλεγχος και η απαίτηση να εφαρμόζεται ο νόμος. Ο καταγγελίας ξεχνά τι έκανε ως αντιπολίτευση. Εννοια του και θα του το υπενθυμίσουμε πολύ σύντομα όταν τον στείλουμε ξανά εκεί που ήταν πριν 3 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος2/5/13 15:15

    Ποιους χωροφυλακές «εθελοντές ρουφιάνους» έχει βάλει στο πορθμείο ο ‘Αναξ; και γιατί τις μετρά; Μήπως ο ευεργέτης των Αμπελακίων γνωρίζει; Υπομονή και ο Αστρακος θα πει πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος2/5/13 16:36


    Περιμένοντας κάποιον να απαντήσει...

    Όπως φαίνεται από τα έγγραφα που ανάρτησα και ειδικά την γνωμάτευση του Νομικού συμβουλίου του Κράτους, πρέπει ο λατόμος να αποδείξει ότι τα υλικά που προτίθεται να πάρει έχουν παραχθεί κατά την διάρκεια της νόμιμης λειτουργίας του λατομείου, και με αυτή την απόδειξη, να κάνει αίτηση στην Περιφέρεια ή την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να άρει την απαγόρευση.
    Εδώ έχουμε έναν τραγέλαφο.
    Έχουμε έναν λατόμο ο οποίος συνεχίζει απτόητος να παίρνει υλικό (για την ακρίβεια δεν σταμάτησε ούτε λεπτό), έναν αντιπεριφερειάρχη ο οποίος ισχυρίζεται ότι η απόφασή του ισχύει, και ένα δήμαρχο ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο Αγγέλου κατέφυγε στην δικαιοσύνη και δικαιώθηκε, αλλά την απόφαση δεν μας την έδειξε ποτέ..

    Το θέμα είναι σοβαρό.
    Εκτός απ’ την συνεχή αφαίμαξη πολύτιμου λατομικού υλικού το οποίο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της Σαλαμίνας, υπάρχει μείζον θέμα αξιοπιστίας και συμφερόντων που εξυπηρετεί η παρούσα δημοτική αρχή..
    Αν δεν αναρτηθεί αμέσως η απόφαση ή τα όποια έγγραφα δικαιολογούν τις πράξεις του Αγγέλου, όσοι τον τον καλύπτουν ή τον δικαιολογούν, είναι υπόλογοι και συνένοχοι.
    Μιλάμε για κλοπή κατασχεμένου δημόσιου υλικού ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
    Γ. Κοκκινίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος2/5/13 19:24

    Ο τόπος φαίνεται ότι έχει βρει την επόμενη δήμαρχο. Είναι στο χέρι μας να την εκλέξουμε. Είναι ικανή και άξια. Δεν φοβάται να τα βάλει με τα ισχυρά συμφέροντα που κατασπάραξαν τον τόπο μας. Τέτοια πολιτικό θέλω θαρραλέα που να μην είναι λόγια και σάλια αλλά να μιλάει με έγγραφα. Μέχρι χθες είχαμε έναν δήμαρχο με καλό λόγο αλλά τελικά αποδείχθηκε φαφλατάς. Σαν κάποιους εραστές που είναι όλο λόγια και από πράξη όλο δικαιολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος3/5/13 01:08

    Με αναγκάζεται μεσάνυχτα Μεγάλης Πέμπτης ξημερώνοντας Μεγάλη Παρασκευή να απαντήσω σε όλα τα κουφά και ακατανόητα που διαβάζω.
    Δεν ξέρω από που να αρχίσω αλλά θα απαντήσω στον τελευταίο σχολιαστής ο οποίος κατά τύχη είναι και συγγενής Αου βαθμού με την κα Νάννου, ο οποίος γράφει ότι ο τόπος βρήκε Δήμαρχο και μάλιστα γυναίκα. Θα του απαντήσω ότι ο κόσμος στη Σαλαμίνα γνωρίζει ότι εάν ποτέ (σίγουρα ΠΟΤΕ) ψήφιζε γυναίκα Δήμαρχο θα του παρουσιαζόταν άνδρας. Αυτό το ξέρει όλη η Σαλαμίνα και ξέρει πολύ καλά ποιος θα ήταν αυτός ο άνδρας.
    Επί της ουσίας γράφει άλλος ανώνυμος σχολιαστής και κατά τύχη και αυτός συγγενής Αου βαθμού με την Κα Νάννου ότι ο Δήμαρχος με τα .......παράνομα έργα ζημιώνει τον Δήμο γιατί χρεώνει πολλά.
    Καλά δεν ντρέπεστε που τα γράφετε, γι' αυτό κάθομαι ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής να σας απαντήσω, γιατί η κακοήθεια ξεπερνά κάθε όριο.
    Για ποια υπερχρέωση μιλάτε ελεεινοί συκοφάντες νομίζοντας ότι έτσι θα ξεπλύνετε την αισχρότητα της πράξης σας που καταγγείλατε επώνυμα το έργο της πλατείας του Αγίου Φανουρίου και δεν ντρέπεστε;
    Αφού γνωρίζετε ότι ο ΑΓΓΕΛΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΤΙΑ 2011-2012 ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ.
    Αφου το ξέρετε ελεεινοι συκοφάντες γιατί προσπαθείτε να ριξετε λάσπη;
    Ποια υπερχρέωση θα γίνει από κάτι που παίρνεις χωρίς να χρεώνεται;

    Με αυτή την τακτική της λάσπης και της παραπληροφόρησης θέλετε να γίνει Δήμαρχος η κα Νάννου.
    Γιατί η κα Νάννου δεν παίρνει θέση μετά την έκπτωση του 37% στην αποχέτευση στα Αμπελάκια, έργο που θα γίνει με το βαρυτικό σύστημα;
    Ο λαός της Σαλαμίνας έχει κρίση και κρίνει και προ πάντων συγκρίνει και την κατάλληλη στιγμή θα δώσει την απάντηση.
    Εάν η κα Νάννου νομίζει ότι κάθε μέρα θα βγάζει και μία ανακοίνωση στα Blogs και θα βάζει τα συγγενικά της πρόσωπα Αου βαθμού να κάνουν και μερικά σχόλια και έτσι να γίνει Δήμαρχος πλανάται οικτρά. καλό είναι να βγάζεις ανακοινώσεις αλλά πρέπει να ξέρεις τι γράφεις διαφορετικά όπως και τώρα γελοιοποιείσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος3/5/13 07:53

    Αμείλικτα ερωτήματα γεννώνται μετά από το ποσοστό 37% στη αποχέτευση Αμπελακίων.
    Οφείλουν να απαντήσουν και οι υπεύθυνοι της προηγούμενης Δημοτικής αρχής αλλά και αυτοί που τους στηρίζουν.
    Και εσείς κα Νάννου πάρτε θέση λαλίστατη είστε απαντείστε λοιπόν.
    1. Γιατί η αποχέτευση Σαλαμίνας πήρε ποσοστό 1%;
    2. Γιατί το έργο της αποχέτευσης Σαλαμίνας εκτοξεύτηκε από τα 16.5 εκατ. Ευρώ χρήματα τα οποία είχαν εξασφαλιστεί στα 24.5 εκατομμύρια ευρώ;
    3. Γιατί προσπαθήσατε να πείσετε τον κόσμο ότι το σύστημα αναρρόφησης το περιβόητο VACCUM ήταν απαραίτητο στην αποχέτευση και ήταν κατά την γνώμη σας το αίτιο που η αποχέτευση αυξήθηκε κατά 8 εκατομμύρια;
    Γιατί ζημιώσατε τον Δήμο συνολικά 14 εκατομμύρια ευρώ , 8 λόγω VACCUM και 6 εάν παίρνατε έκπτωση 37%;
    Ο κόσμος πλέον κρίνει αλλά προ πάντων συγκρίνει και πλέον έχει παραδείγματα για το κάνει.
    Περιμένω απάντηση και από τους υπεύθυνους και από αυτούς που τους στηρίζουν
    περιμένω απάντηση και από εσάς κα Νάννου. Πήτε κάποτε ένα μπράβο σε αυτή την Δημοτική Αρχή. Δεν είναι κακό κα Νάννου. Οι αξιοπρεπείς αντίπαλοιι όταν χάνουν δίνουν συγχαρητήρια στο νικητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος3/5/13 08:02

    KΑΛΗΜΕΡΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΠΑΛΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ.

    ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΠΤΟΝ ΤΗΣ κ. ΝΑΝΝΟΥ, ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ.

    ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΚΑΚΜΙΑ ΘΕΣΗ, ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΒLOGS.

    ΕΥΧΕΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ KAI ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

    ΥΓ.ΜΗΝ ΚΑΡΦΩΜΝΕΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΤΙΣΤΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ, ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ.
    ΟΠΩΣ "" ΓΕΛΟΙΠΟΙΕΙΣΑΙ'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος3/5/13 09:03

    Γιαννάκη, κάνεις και υποκλοπές τώρα, ζήλεψες τον Τόμπρα;
    Σε έχει πιάσει κρύος ιδρώτας φαίνεται τώρα μάλιστα που έχασες τη μίζα από την αποχέτευση Αμπελακίων και έχεις τρελαθεί. Αλήθεια, δεν μας είπες ποιές είναι οι εκπτώσεις που δώσανε οι υπόλοιποι;
    Περιμένω να μου πεις για να σου απαντήσω, Γιαννάκη μικρό αγοράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος3/5/13 10:13

    Κε Τσαβαρή λυπάμαι πολύ για το επίπεδό σου. Τόσα και τόσα σου καταμαρτυρεί η κα Νάννου καθημερινά τόσο μέσα στο δημ συμβούλιο όσο και έξω από αυτό, και εσύ συμπεριφέρεσαι σαν την γυναικούλα της γειτονιάς. Πού είναι ο πολιτικός σου λόγος, πού είναι η πολιτική σου αντιπαράθεση; Τι σχέση έχουν οι Αου βαθμού και οι 2ου; Είσαι αξιολύπητος.
    Ο κόσμος γνωρίζει καλά την κα Νάννου από τα γεννοφάσκια της, εσένα δεν σε ήξερε. Τώρα όμως που σε έμαθε και σε έμαθε καλά, έχει μέτρο σύγκρισης. Έχεις τελειώσει κε Τσαβαρή και εκείνο που σου συνιστώ είναι να φύγεις με το κεφάλι ψηλά σαν τον Λαλάκη.
    Διαφορετικά σε περιμένουν επώδυνες καταστάσεις.
    Να θυμάσαι το αρχαίο γνωμικό 'και οι γυναίκες γεγόνασιν άνδρες'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος3/5/13 14:08

    Αξιότιμε κύριε 3/5/13 01:08.
    Έγραψες τόσα αλλά δεν απάντησες για την ταμπακιέρα.
    Πρόκειται για κλοπή κατασχεμένου δημόσιου υλικού ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
    Σου φαίνεται λίγο;
    Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος3/5/13 15:23

    01:08
    Ρε ξεφτιλησμένε, δεν ντρέπεσαι να λες ότι έφερες στο δημ συμβούλιο τον φίλο σου τον Αγγέλου για να πει ότι τα χαρίζει; Ποιά χαρίζει ρε λαμόγιο, τα κλεμμένα; Ούστ από δω ημέρα που είναι, καθίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος5/5/13 22:36

    Καλά ρε δήμαρχε, αυτοί το πήγανε από 16.5 στα 24.2. Εσύ που το πήγες απο 24.2 στα 36 εκατομμύρια, τι έχεις να πεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος6/5/13 08:55

    Πότε άλλοτε το νησί μας ακούστηκε τόσο πολύ πέρα από τα στενά όρια του νησιού μας;
    Πότε άλλοτε Δήμαρχος έκανε τόσα πολλά για να προβάλει την ξεχασμένη ιστορία αυτού του νησιού;
    Ο Γιάννης Τσαβαρής μέσα σε δύο χρόνια και λίγους μήνες πέτυχε αυτό που δεν πέτυχαν όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι Μαζί.
    Η Σαλαμίνα ξέφυγε από τα στενά σύνορά της. Η Ξεχασμένη ιστορία αυτού του τόπου γίνεται πλέον θέμα στις τηλεοράσεις και σε μεγάλες εφημερίδες.
    Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, όραμα και προσπάθεια του Γιάννη Τσαβαρή, θα έχει πλέον επίκεντρο την Σαλαμίνα και τα 2500 χρόνια από την Ναυμαχία.
    Η Σαλαμίνα αλλάζει πορεία και πηγαίνει με γρήγορους ρυθμούς στην Τουριστική ανάπτυξη μέσα από την μεγάλη πολιτιστική της κληρονομιά.
    Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Οι μόνοι που θέλουν να το γυρίσουν και γελοιοποιούνται είναι αυτοί που θέλουν να καταλάβουν την εξουσία και δεν θέλουν αυτή την προβολή του νησιού να την χρεωθεί ο Γιάννης Τσαβαρής. Γι' αυτό δεν ψήφισαν στα Δημοτικά Συμβούλια οι ανιστόρητοι αυτού του τόπου, την αδελφοποίηση των πόλεων - κρατών που συμμετείχαν τότε στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Δεν ψήφισαν και τις δύο χρονιές που πέρασαν τα ελάχιστα έξοδα για τα Σαλαμίνια. Δεν συμφώνησαν οι ανιστόρητοι να συζητηθεί εκτός ημηρεσίας θέμα που έβαλε ο Δήμαρχος για την πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης με επίκεντρο την Σαλαμίνα μετά από τελευταίες θετικές εξελίξεις για το νησί μας.
    ο κ. Σοφράς και η κα Νάννου φάνηκαν πολύ μικροί και γράφετε το όνομά τους με μελανά γράμματα στην ιστορία αυτού του του νησιού.
    Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η Σαλαμίνα προχωρά μπροστά γιατί αυτό θέλουν οι πολίτες αυτού του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος6/5/13 11:41

    Παρακολούθησα την εκπομπή η οποία επιβεβαίωσε όσα περίμενα να ακούσω.
    Επιλεγμένες ερωτήσεις δοσμένες και πληρωμένες από πριν στον παρουσιαστή. Καμία ερώτηση που να ...καίει. Ούτε για την παράνομη λειτουργία του νταμαριού στο Μπατσί, ούτε για το παράνομο δημάσιο υλικό που φυγαδεύεται από τον Αγγέλου, ούτε για τα λατομικά τέλη που δεν πληρώνει ο Αγγέλου, ούτε για τις παράνομες συμφωνίες με εργολάβους του ΟΛΠ για να ξαναλειτουργήσει το νταμάρι της Τούρλας, ούτε για τις γελείες ανακοινώσεις του Ανωμερίτη, ούτε για τα διαλυτήρια πλοίων που ιδρύονται στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Σπανόπουλου, ούτε για την επέκταση και ανανέωση των ιχθυοτροφείων, ούτε για την βόμβα που φτιάχνεται στη Ρεβυθούσα, ούτε γιατί η αποχέτευση Σαλαμίνας από 24 την πήγατε στα 36 εκατομμύρια, ούτε γιατί χαθήκανε τα 9 εκατομμύρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αποχέτευση που ψήφισε ο Τσαβαρής, ούτε για τις λίστες του ΣΔΟΕ, ούτε για το ότι έχουμε σπάσει όλοι τα αυτοκίνητα μας από τις γούβες και τα εξογκώματα στους δρόμους, ούτε.... ούτε... ούτε.... Τσαβαρομαριδάκηδες είσαστε για καρπαζιές. Πού είναι ρε ότι η Σαλαμίνα θα γινότανε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης; αυτά δεν μας λέγατε μέχρι τώρα και μας τα είχατε πρήξει; Τώρα που φάγατε τη σφαλιάρα κάνατε την κωλοτούμπα και μιλάτε για επίκεντρο; Αλλά είσαστε τόσο ηλήθιοι και ανίκανοι που μη έχοντας τίποτα άλλο να επιδείξετε έχετε κολλήσει σαν την βελόνα του πικάπ. Όλο τα ίδια και τα ίδια. Έχετε γίνει εμμετικοί. Πολιτιστική πρωτεύουσα γίνεται ο Πειραιάς, αλλά για να καθαρίσει ο Πειραιάς, όλη η σαβούρα του πρέπει να μετακινηθεί στο νησί μας και έτσι θα έρχονται οι τουρίστες για ... εκπαιδευτικά σεμινάρια πως διαλύονται τα πλοία και πως ο καρκίνος θερίζει τον κοσμάκη. Είσαστε κολημένοι και τρέφεστε από το παρελθόν, είσαστε οι άνθρωποι του χθές. Καταστρέψατε το νησί εγκληματίες και έχετε το θράσος να μιλάτε; Η ιστορία σας έχει ήδη γράψει με ΜΑΥΡΑ γράμματα γιαυτό και είσαστε τελειωμένοι, ψώνια, άρωστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος6/5/13 19:19

    3/5/13 07:53
    Γιαννάκη, για όλες τις ερωτήσεις που κάνεις, κοίτα στο καθρέπτη και θα βρεις τις απαντήσεις. Σου θυμίζω τι έλεγες στο δημ συμβούλιο: Συμφονώ με το vaccum και πρέπει να γίνει. Το θυμάσαι; Τώρα από ποιόν ζητάς ευθύνες; Όσο για το 37%, σου θυμίζω ότι η αποχέτευση των Μεγάρων πήρε τότε 54% δηλ. 17% περισσότερο από ότι πήρες εσύ. Ξέρεις τι σημαίνει 17% ; 3 εκατομμυριάκια ακόμη. Γιατί αυτά χαθήκανε και σε ποιές τσέπες πήγαν; Κατευθείαν ανάθεση λέει. Καλά τόσο γρήγορα ξεχνάς; τα 7,5 εκατομμύρια της συμπληρωματικής, με κατευθείαν ανάθεση δεν τα έδωσες; Καλά ρε δήμαρχε, αυτοί το πήγανε από 16.5 στα 24.2. Εσύ που το πήγες από 24.2 στα 36 εκατομμύρια, τι έχεις να πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.