Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

21 Μαΐ 2013

Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ μας ενημερώνει

 


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών
 
Θέμα: Δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί
 
Το επόμενο διάστημα, οι λαϊκές οικογένειες θα καταθέσουν αιτήσεις στους δημοτικούς Παιδικούς και
 
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου
 
Θέμα: Για τις διώξεις στελεχών του ναυτεργατικού κινήματος από εφοπλιστές
 
Στις 22-5-2013 δικάζονται ο Πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Σάββας Τσιμπόγλου και ο πρώην Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωση Πληρωμάτων Μηχανής «ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»,
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΜΑΡΑ
 
Ο λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί από το κλίμα «εθνικής επιτυχίας», που καλλιεργεί η κυβέρνηση, γιατί οι συμφωνίες που υπέγραψε, εντάσσονται στο σημερινό δρόμο ανάπτυξης που επιδεινώνει συνεχώς τη ζωή του λαού για να στηρίξει το κεφάλαιο.

Βρεφικούς Σταθμούς για τη νέα περίοδο και δυστυχώς με βάση και την πείρα των τελευταίων χρόνων και τη συνεχιζόμενη πολιτική υποβάθμισης, συρρίκνωσης και κατάργησης των δημόσιων δομών και υπηρεσιών και τις απολύσεις προσωπικού, για άλλη μια χρονιά θα είναι χιλιάδες τα παιδιά εκείνα που θα μείνουν εκτός των Παιδικών Σταθμών. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται διαχρονικά και επιδεινώνεται τα τελευταία χρόνια λόγω των δραστικών περικοπών των κρατικών χρηματοδοτήσεων διαχρονικά από τις αστικές κυβερνήσεις του, αλλά και από τους αιρετούς που στηρίζουν στην Τοπική Διοίκηση, πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την οικογένεια των νέων ζευγαριών από τα λαϊκά στρώματα.
Συγκεκριμένα στο Δήμο της Αθήνας, με ήδη κλεισμένους 5 σταθμούς με πρόσχημα είτε την ακαταλληλότητα κτιρίων, είτε τη χαμηλή συμμετοχή των παιδιών, υπάρχει το σοβαρότατο ενδεχόμενο ότι θα φιλοξενηθούν ακόμη λιγότερα παιδιά από πέρσι. Κατάσταση που θα επιδεινωθεί αφού κριτήρια για τη λειτουργία των σταθμών θα είναι και η χωρητικότητα κάθε σταθμού αλλά και ο αριθμός των παιδαγωγών που θα υπάρχουν.
Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή ολιγωρούν μπροστά σε αυτήν την κατάσταση και φέρουν σοβαρότατες ευθύνες,  αφού και υπάρχουν κατατεθειμένα και εγκεκριμένα στο δήμο εδώ και χρόνια σχέδια για παιδικούς σταθμούς ασφαλούς προκάτ κατασκευής, που σύντομα και με χαμηλό κόστος μπορούν να δώσουν λύσεις στο ζήτημα φιλοξενίας των παιδιών, αλλά και υπάρχουν 275 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων που πέτυχαν σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις δομές του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (ΔΒΑ), και η Κυβέρνηση πάγωσε την πρόσληψή τους, και η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει το παραμικρό για να προσληφθούν.
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
-Τι άμεσα μέτρα θα λάβουν ώστε να λειτουργήσουν τόσοι βρεφικοί - παιδικοί σταθμοί, όσοι χρειάζονται για τα παιδιά αυτής της ηλικίας με επαρκές μόνιμο προσωπικό με πλήρη  μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η βουλευτής
Λιάνα Κανέλλη
Γιάννης Μανουσογιαννάκης, στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, κατηγορούμενοι από τον εφοπλιστή Γ. Σπανό, που τους ζητάει αποζημίωση 2.000.000 ευρώ, γιατί σε συνέντευξή τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών του ΚΚΕ στις 28/9/2009, αναφερόμενοι στις τεράστιες οφειλές των εφοπλιστών στο ΝΑΤ, συμπεριέλαβαν και την δική του εταιρεία «KALLISTI  FERRIES».
Στις 28-5-2013 η ναυτιλιακή εταιρεία «ADRIATIC LINES» σέρνει στο δικαστήριο συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ναυτεργατών, ζητώντας τους αποζημίωση 15.000.000 ευρώ, γιατί οι ναυτεργάτες με την απεργιακή κινητοποίησή τους τον Ιούνιο-Ιούλιο 2010, στο λιμάνι της Κορίνθου και στα πλοία «ROPAX I» και «ROPAX II», αγωνίστηκαν ενάντια στην «μαύρη» - ανασφάλιστη εργασία, διεκδικώντας ίση αμοιβή για ίση εργασία, ανάλογα με το βαθμό και την ειδικότητα, με κοινωνική ασφάλιση και προστασία για όλους τους ναυτεργάτες, οργανικές συνθέσεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες των πλοίων.
Η «Ναυτιλιακή Εταιρεία Καβάλας» του πλοιοκτήτη Γ. Μητσόπουλου οδηγεί επανειλημμένα στα δικαστήρια τη διοίκηση και τους ναυτεργάτες του «Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας» της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Θάσου, ζητώντας αποζημιώσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τη διοίκηση του σωματείου για ανακοίνωση που είχε εκδώσει και από 12 ναυτεργάτες γιατί υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους στην απεργία.
            Τα γεγονότα αυτά τονίζουν τις μεγάλες ευθύνες της τρικομματικής Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που η πολιτική της εκτρέφει την εφοπλιστική και γενικότερα εργοδοτική επιθετικότητα κατά των δικαιωμάτων των ναυτεργατών και των εργαζόμενων με τη χρησιμοπιήση της καταστολής και της εργοδοτικής τρομοκρατίας με την πολιτική επιστράτευση και την καταπάτηση του απεργιακού δικαιώματος.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, πως τοποθετείται η Κυβέρνηση για τις διώξεις στελεχών του ναυτεργατικού κινήματος, γενικότερα ναυτεργατών από τους εφοπλιστές. Για τη συστηματική καταπάτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Για την κατάργηση του αντιδημοκρατικού μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης.
Ο βουλευτής
Σπύρος Χαλβατζής
Δεν πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις ότι το βιοτικό του επίπεδο θα επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα. Ο δρόμος της λαϊκής ευημερίας περνά μέσα από την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ και την ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες. Μόνο με το λαό κυρίαρχο και τη δική του διακυβέρνηση-εξουσία μπορεί να υπάρχει διακρατική, αμοιβαία επωφελής συνεργασία προς όφελός του.
Οι συμφωνίες της κυβέρνησης έχουν αποκλειστικό στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, τόσο των εγχώριων όσο και των ξένων. Αυτοί θα κερδίσουν από την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, των αεροδρομίων, και των σιδηροδρόμων, καθώς και από τις συμφωνίες ναυπήγησης των πλοίων των Ελλήνων εφοπλιστών στην Κίνα. Αυτές οι συμφωνίες δε λύνουν το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας, ενώ ανοίγουν το δρόμο για νέα επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα και πανάκριβες υπηρεσίες για το λαό. Οι ελάχιστες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα αμείβονται με μισθούς πείνας και θα είναι σταγόνα στον ωκεανό των 1,5 εκατομμυρίων ανέργων.
Την ίδια στιγμή η προώθηση της κατασκευής του αγωγού TAP όχι μόνο δεν εξασφαλίζει ενεργειακή ασφάλεια για τη χώρα και φτηνή ενέργεια για τις λαϊκές οικογένειες, αλλά ταυτόχρονα εμπλέκει τη χώρα πιο βαθιά στις αντιθέσεις ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τα ανταγωνιστικά σχέδια μεταφοράς φυσικού αερίου στην ΕΕ.
ΑΘΗΝΑ 20/5/2013
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.