Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

27 Μαΐ 2013

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαλύεται

Ένα μεγάλο ποσοστό από τις συνολικά 4.000 απολύσεις και 25.000 διαθεσιμότητες θα προέλθει από το προσωπικό των ΟΤΑ, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Γι αυτό και ζητήθηκε από τους ΟΤΑ να προχωρήσουν σε απογραφή «εξπρές» των Νομικών τους Προσώπων έως τις 31 Μαΐου.
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαλύεται, το κοινωνικό κράτος αποδομείται, οι αιρετοί απαξιώνονται και μετατρέπονται σε διαχειριστές ανείπωτης μιζέριας χωρίς δυνατότητα παρέμβασης, ούτε καν άποψης» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποστηρίζει ό «στόχος της συγκυβέρνησης είναι ένα μεγάλο ποσοστό από τον συνολικό αριθμό των απολύσεων και της διαθεσιμότητας να προέλθει από το λεγόμενο «πλεονάζον» προσωπικό στους Ο.Τ.Α.»
Καταλήγοντας η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι  «είναι απόλυτη υποχρέωση των αιρετών, ενόψει και του επικείμενου συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. να ορθώσουν επιτέλους το ανάστημά τους, να αφήσουν την παθητική στάση και να υπερασπιστούν το θεσμό και τους δημότες που προστρέχουν στις Κοινωνικές Δομές που κατεξοχήν έχουν ενταχθεί σε Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. των Δήμων (Παιδικοί Σταθμοί, Αθλητισμός, Πολιτισμός, Ωδεία, Κ.Α.Π.Η., Κ.Δ.Α.Π., Βοήθεια στο Σπίτι, κ.λπ.).»
 

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/5/13 21:49

    Την τοπική αυτοδιοίκηση την διασύρουν και την απαξιώνουν αιρετοί και δήμαρχοι όπως ο Τσαβαρής και η κουστωδία του και μην τα ρίχνουμε όλα στο κράτος. Η ευθύνη της πολιτείας τεράστια αλλά στην συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία έχει βοηθήσει την τοπική αυτοδιοίκηση όσο ποτέ άλλοτε .Τεράστια η οικονομική βοήθεια που προσέφερε σε κάθε δήμο , πρώτον με τα δάνεια από το Παρακαταθηκών και δεύτερον και σημαντικότερο με την αποπληρωμή των προμηθευτών των δήμων για να βοηθηθεί και να ανασάνει η κάθε τοπική αγορά . Τέτοιο λαχείο δεν έχει πέσει ποτέ ξανά στους δήμους φτάνει να πληρώνουν χωρίς να ξεχωρίζουν τους προμηθευτές σε ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ και ΜΗ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ και κυρίως να μη ζητουν επιτακτικά για την '' ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ''την ανάλογη ''ΜΙΖΑ''.Στο δήμο Σαλαμίνας πάντως ,για τον οποίο και αναφερόμαστε,έχουν ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΘΕΙ τα πάντα .Και δεν φτάνει που έτσι κι αλλιώς θα μειωθεί το προσωπικό,ο ίδιος ο δήμαρχος υπόσχεται προσλήψεις και μονιμοποιήσεις σε ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ γιατί τάχα έχουν κερδίσει κάποια ασφαλιστικά μέτρα ,επειδή πήγε ο ίδιος και ΒΕΒΑΙΩΣΕ ΨΕΥΔΕΙΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ,ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ.Μάλιστα αγαπητοί συνδημότες ,εις βάρος άλλων υπαλλήλων που δεν κρίθηκαν ''ΗΜΕΤΕΡΟΙ ή ΤΣΑΤΣΟΝΙΑ'' .Ασφαλώς για το θέμα θα παρέμβει ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ και θα καταγγελθεί στον ΑΣΕΠ για να σταματήσουν επιτέλους οι ΑΔΙΚΙΕΣ έναντι άλλων δικαιούχων. Τα στοιχεία που υπάρχουν είναι ατράνταχτα ,απλά οι ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ μάλλον δεν το γνώριζαν και το έκαναν το ατόπημα ,ας πρόσεχαν !!!Εύχομαι ο τόπος μας να τύχει στο μέλλον καλύτερων ημερών και το ΤΣΟΥΝΑΜΙ που ζούμε τώρα να γίνει μια κακή αλλά και χρήσιμη ,προς γνώση και συμμόρφωση,εμπειρία .ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/5/13 22:09

    Καλά όπως είναι πλέον γνωστό ο Τσαβαρής ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ με το ερώτημα της ΑΡΓΙΑΣ ή της ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ για ΣΟΒΑΡΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ .Το ερώτημα που τίθεται είναι : ΓΙΑ ΠΟΣΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ; παλιά μου τέχνη κόσκινο; Τραγικό για τον τόπο,τραγικό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/5/13 22:29

    Γιατί να μην αρχίσουνε από τους ΟΤΑ; Κάθε χρόνο η Έκθεση-Πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κατατάσσει πρώτη την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη ρεμούλα και στη διαφθορά. Όλοι θέλουμε τα παιδιά μας να τα βάλουμε στο Δήμο, να πέρνουνε το μισθουλάκο τους, να είναι δίπλα στο σπιτάκι τους, να κάνουνε και καμιά δουλίτσα extra. Καλά όλα αυτά, αλλά δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτούς όλους τους πληρώνουμε εμείς οι ίδιοι μέσα από τους φόρους και τα χαράτσια, μέσα από την υποβάθμιση της ζωής μας. Οι δήμοι έχουν γίνει κράτος εν κράτει και αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορούν να σπαταλούν τα εκατομύρια του δημοσίου χωρίς να δίνουνε λογαριασμό σε κανέναν επειδή ο κάθε δήμαρχος έχει την πλειοψηφία στο συμβούλιο και περνάει ότι θέλει. Εκτός ολίγων εξαιρέσεων, όλοι οι υπόλοιποι έπρεπε να οδηγηθούν εκεί που οδήγησαν τον Παπαγεωργόπουλο, κι ας έλεγε εγώ δεν υπόγραψα, δεν ξέρω, δεν είδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/5/13 23:18

    ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΥΓΕΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΔΥΟ (2) ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ , ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 ΔΗΛ. ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΣΑΒΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΟΡΚΗΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ , (ΕΔΩ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ''Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ'') ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ,ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ.Η ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΘΑ ΠΑΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ.ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΚΟΙ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.