Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

22 Μαΐ 2013

Συνάντηση της βουλευτού Β’ Πειραιά της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρίας Γιαννακάκη, με τον Γενικό Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, κ. Άγγελο Συρίγο

 
Η βουλευτής Β’ Πειραιά της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Γιαννακάκη, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, κ. Άγγελο Συρίγο προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συμμετοχή της, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις εργασίες της Ad Hoc Επιτροπής του Συμβουλίου για θέματα Ρομά.
Στη συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση των Ελλήνων Ρομά και οι διυπουργικές δράσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη με σκοπό την βελτίωση της υφισταμένης κατάστασής τους και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.
Η Μαρία Γιαννακάκη ανέδειξε το ζήτημα που έχει προκύψει μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με τον Ν 3838/2010 για την απόδοση ιθαγένειας και επεσήμανε τον κίνδυνο κενού Νόμου. Αδήριτη ανάγκη είναι να υπάρξει πολύ σύντομα ένα νέο σχέδιο Νόμου που θα αντανακλά το πνεύμα του προηγούμενου, ενώ οι οποιεσδήποτε αλλαγές θα πρέπει να είναι συμβατές με τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του ανθρώπου και τα ισχύοντα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση του Μεταναστευτικού Κώδικα που, μεταξύ άλλων, στοχεύει και στην απλοποίηση της γραφειοκρατίας.
Η Μαρία Γιαννακάκη, με την ιδιότητά της ως μέλος της Επιτροπής Ισότητας, Μειονοτήτων και κατά των διακρίσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης επανέλαβε την σημασία που αποδίδει η Δημοκρατική Αριστερά στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και το σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος23/5/13 14:28

    ΑΥΡΙΟ Η ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΝΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΥ BLOGGER ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.