Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

31 Μαΐ 2013

Αλλάζει η Κοινή Πολιτικής Αλιείας της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ως συν-νομοθέτες, κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τη Μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.
Σχετικά με τη συμφωνία, η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη δήλωσε τα εξής: «Αυτό είναι ένα ιστορικό βήμα για όλους όσους εμπλέκονται στους τομείς της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας. Στο μέλλον, πρόκειται να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που ψαρεύουμε.
Ανοίγουμε το δρόμο σε ένα βιώσιμο μέλλον για τους αλιείς μας και τη βιομηχανία μας. Αυτό θα το επιτύχουμε με την αύξηση των ιχθυαποθεμάτων σε ποσοστά πάνω από τα βιώσιμα επίπεδα. Με την ευθυγράμμιση των αλιευτικών δυνατοτήτων μας με τις επιστημονικές οδηγίες. Με τη διακοπή των απορρίψεων ψαριών πίσω στη θάλασσα νεκρών, όταν αυτά δεν βρίσκονται σε εμπορεύσιμο μέγεθος και με την παύση όλων των άλλων σπάταλων πρακτικών.
Τις ίδιες αρχές θα εφαρμόσουμε, όταν ψαρεύουμε εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα σεβαστούμε πλήρως το διεθνές δίκαιο και τις δεσμεύσεις μας.
Θα σταματήσουμε τη συγκεντρωτική πρακτική όλες οι αποφάσεις να παίρνονται στις Βρυξέλλες.
Το επόμενο βήμα, για μένα, είναι να υπάρξει η ίδια ενεργητική στάση και στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ώστε να επιβεβαιωθεί η επιτυχία για τη βιομηχανία, για τους πολίτες μας και για την οικονομία της Ευρώπης».

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος31/5/13 18:04

    ΚΑΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/5/13 18:23

    Στρατομαρία σας έπιασε κόψημο για το ψάρεμα ή για το καπέλωμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.