Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

14 Μαΐ 2013

Οι θέσεις των συνδικάτων για πρόβλημα με τα ανασφάλιστα F/B

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΜΑΪΟΣ 2013
Οι τελευταίες εξελίξεις με την πορθμειακή γραμμή Πέραμα-Σαλαμίνα, Σαλαμίνα-Μέγαρα πρέπει να σημάνουν συναγερμό.
Χιλιάδες εργατικές, λαϊκές οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν τη «νύφη» της αντιπαράθεσης, που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και των εφοπλιστών που εκμεταλλεύονται τη γραμμή. Έναν καβγά που δεν έχει σχέση με την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και την πραγματική προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου απαιτεί από τους ιδιοκτήτες των πλοίων του πορθμείου να συμμορφωθούν με την Ευρωπαϊκή Οδηγία, για την ασφαλιστική κάλυψη επιβατών και οχημάτων σε περίπτωση ατυχήματος, με αποτέλεσμα να τριπλασιάζονται τα ασφάλιστρα που ήδη καταβάλλονται από τους πλοιοκτήτες. Από την άλλη οι πλοιοκτήτες αρνούνται να εφαρμόσουν την οδηγία, έχουν προχωρήσει σε απολύσεις πληρωμάτων και απειλούν ότι το κόστος θα το μετακυλήσουν στα εισιτήρια των επιβατών και στα ναύλα των οχημάτων.
Τι πρωτότυπη εξέλιξη, θα έλεγε κανείς. Μήπως όλα δεν τα φορτώνουν στις δικές μας πλάτες; Από την αρχή της οικονομικής κρίσης, ο καβγάς για το ποιος φταίει, ποιος «έφαγε» τα λεφτά, δε γίνεται για να τα φορτωθεί ο λαός στις πλάτες του; Η ανεργία, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι αυξήσεις της ΔΕΗ, Φ.Π.Α. στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, τα χαράτσια, ποιος τα ΠΛΗΡΩΝΕΙ;;;;
Τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις μετακινήσεις των ανέργων.
Το 90% των μεταλλεργατών της Σαλαμίνας είναι άνεργοι και δεν μπορούν να κατέβουν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το ήδη ακριβό εισιτήριο.
Μαθητές δεν μπορούν να πάνε στο Ναυτικό Λύκειο Πειραιά, στα ΕΠΑΛ Περάματος.
Εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν καθημερινά τα φέρυ για να πάνε στις δουλειές τους, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στα οικονομικά τους, εξαιτίας των μειώσεων των μισθών τους.
Οι λαϊκές οικογένειες της Σαλαμίνας, για να επισκεφτούν νοσοκομεία της Αττικής και άλλες ειδικές κατηγορίες, όπως ΑμΕΑ, νεφροπαθείς κλπ, που θα επιβαρυνθούν οικονομικά ακόμη περισσότερο.
Οι χιλιάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες που εξυπηρετούνται από την πορθμειακή γραμμή Πέραμα-Σαλαμίνα, Σαλαμίνα-Μέγαρα, μαζί με τους ναυτεργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα όλων των νησιών, μπορούν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις και να διεκδικήσουν:
Τη μείωση των εισιτηρίων και των ναύλων των οχημάτων κατά 50%.
Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών, στρατεύσιμων.
Κατάργηση του κανονισμού 3577/92 της Ε.Ε. και του νόμου 2932/2001 για την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας που έχουν σαν αποτέλεσμα τα όσα συμβαίνουν σήμερα.
Ασφαλείς, σύγχρονες και φτηνές ακτοπλοϊκές-πορθμειακές συγκοινωνίες που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.
Ναυτεργάτες με ΣΣΕ, και οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες
 
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ  ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΛΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ,  ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΟΜΑΡΑΓΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ «ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ», ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.