Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

13 Μαΐ 2013

KKE Οι ακτοπλοϊκές - πορθμειακές γραμμές είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό

·         Οι ακτοπλοϊκές - πορθμειακές γραμμές είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό.
·         Όσο θα είναι στα χέρια των εφοπλιστών, των  μεγαλοεπιχειρηματιών, των μονοπωλίων θα υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους, δεν μπορούν να είναι σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές, να εξυπηρετήσουν τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.
Οι τελευταίες εξελίξεις με την πορθμειακή γραμμή Πέραμα – Σαλαμίνα, Σαλαμίνα – Μεγαρίδα πρέπει να σημάνουν συναγερμό. Χιλιάδες εργατικές, λαϊκές οικογένειες θα κληθούν να «πληρώσουν τη νύφη» της αντιπαράθεσης  που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και των εφοπλιστών που εκμεταλλεύονται τη γραμμή. Έναν «καυγά» που δεν έχει σχέση με την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και την πραγματική προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.  
Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου απαιτεί από τους ιδιοκτήτες των πλοίων του πορθμείου να συμμορφωθούν με Ευρωπαϊκή Οδηγία για την ασφαλιστική κάλυψη επιβατών και οχημάτων σε περίπτωση ατυχήματος με αποτέλεσμα να τριπλασιάζονται τα ασφάλιστρα που ήδη καταβάλλονται από τους ιδιοκτήτες. Από την άλλη οι ιδιοκτήτες των πλοίων αρνούνται να εφαρμόσουν την οδηγία και απειλούν ότι το κόστος θα το μετακυλήσουν στα εισιτήρια των επιβατών και τα ναύλα των οχημάτων. 
Το ΚΚΕ είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης των ναυτεργατών, του εργατικού, λαϊκού κινήματος για τα δικαιώματα τους, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα που είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένη με οργανικές συνθέσεις και πρέπει να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πλοίων.
Αυτά έρχονται σε σύγκρουση με την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφοπλιστών, που θέλουν καράβια πλωτά εργασιακά γκέτο, της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, όπου δεν τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας.
Οι χιλιάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες που εξυπηρετούνται από την πορθμειακή γραμμή Πέραμα – Σαλαμίνα, Σαλαμίνα – Μεγαρίδα, μπορούν να βάλουν την δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις. Μαζί με τους φυσικούς τους συμμάχους, που είναι οι ναυτεργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα όλων των νησιών, όλους τους εργαζόμενους της χώρας να διεκδικήσουν:
·         Τη μείωση των εισιτηρίων και των ναύλων των οχημάτων κατά 50%.
·         Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων και των οικογενειών τους, των μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών. Και ειδικά για την συγκεκριμένη πορθμειακή γραμμή, δωρεάν μετακίνηση και των στρατεύσιμων. 
·         Κατάργηση του κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του νόμου 2932/2001 για την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας που έχουν σαν αποτέλεσμα τα όσα συμβαίνουν σήμερα.
·         Απρόσκοπτες, ασφαλείς, σύγχρονες, ακτοπλοϊκές - πορθμειακές συγκοινωνίες 365 μέρες το χρόνο με ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα.
ΚΟΒ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ – ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

1 σχόλιο:

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.