Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

5 Ιουν 2013

Σπύρος Σοφράς. Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο συνδυασμός μας “Νέα Πορεία Σαλαμίνας” ξεκάθαρα και χωρίς διγλωσσία τοποθετείτε ανοιχτά υπέρ της διαφύλαξης και προστασίας του περιβάλλοντος στο νησί μας με κάθε κόστος, ως την πολυτιμότερη κληρονομιά, που οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, καλύτερη απ’ ότι εμείς την παραλάβαμε.
Δεν είναι τυχαίο που ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), επισημαίνοντας και αναγνωρίζοντας το πρόβλημα της υποβάθμισης και καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος, καθιέρωσε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Φυσικό Περιβάλλον. Η πρωτοφανής αυτή επίθεση που ασκείται στο περιβάλλον και στους ανανεώσιμους και μη φυσικούς πόρους, είναι χαρακτηριστικό πλέον γνώρισμα του ανθρώπινου πολιτισμού του 20ου και 21ου αιώνα.
Το νησί μας δεν γλύτωσε από την βάναυση καταστροφή του περιβάλλοντος και την υποβάθμιση όλα αυτά τα χρόνια.
Με αφορμή λοιπόν την σημερινή Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος είναι ευκαιρία χωρίς άλλη καθυστέρηση να βάλουμε φρένο στην περεταίρω καταστροφή του είτε αυτή συντελείτε από τα ανεξέλεγκτα λατομεία και τις ανεξέλεγκτες και διάσπαρτες χωματερές (βλέπε ΕΔΩ), είτε αυτή είναι στον θαλάσσιο πλούτο μας με τις ανεξέλεγκτες υδατοκαλλιέργειες.
Με την ευκαιρία κι επειδή πολλά λέγονται στα πηγαδάκια και στα ανώνυμα σχόλια διάφορων blogs, ο συνδυασμός μας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο δια του υπ. Δημάρχου κ Σπύρου Σοφρά θα πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση για τη λειτουργία του λατομείου στη “Γούβα Μπατσί” κι όχι μόνο,   γιατί για εμάς αποτελεί υπέρτατο αγαθό και κόκκινη γραμμή η προστασία του περιβάλλοντος στο νησί μας.
Το γραφείο τύπου του συνδυασμού

19 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/6/13 17:57

    Ρε συ Σπύρο σοβαρά τώρα πόσο μακάκες πρέπει να μας θεωρείς; Όσο ήσουν δήμαρχος δεν κατάφερες να αγγίξεις κανένα σημείο από το κείμενο που δημοσιεύεις σήμερα για το περιβάλλον και για να στο κάνω πιο ψιλά, σου λέω ότι ο οικογενιακός σου φίλος, νταμαράς στο επάγγελμα, είχε καταστρέψει όλη την έκταση στο Μπατσί. Σήμερα έρχεσαι μετά από 2,5 χρόνια σιωπής να μας πεις τι; Ότι είσαι ευαίσθητος για περιβαλλοντικά θέματα και ότι επιτέλους θα πάρεις θέση για το λατομείο; Που ήσουν κε Σπύρο όταν συμπολίτες σου έδιναν μάχη για το περιβάλλον και εσύ εξυπηρετούσες κλείνοντας τα μάτια τον οικογενειακό σου φίλο, που τυγχάνει να είναι και νταμαράς στο επάγγελμα;

    Να σου πω εγώ από σήμερα ποια θα είναι η θέση σου στο επόμενο συμβούλιο και αν πέσω έξω θα βγω επώνυμα να σου πω ποιος είμαι και να με φτύσεις τα μούτρα. Δέχεσαι την πρόκληση;

    Ας μάθουν λοιπόν και οι υπόλοιποι συνδημότες ποια θα είναι η θέση σου στο συμβούλιο, από σήμερα. Θα ισχυριστείς ότι αυτό το έκτρωμα πρέπει να παύσει να είναι έκτρωμα και ο αγαπητός σου κος Αγγέλου να τον βοηθήσουμε να βγάλει άδειες για αποκατάσταση του χώρου. Έτσι με το πρόσχημα της αποκατάστασης να του δώσεις την ευκαιρία να μας ξανα πληγώσει ανεπανόρθωτα τα βουνά. Έπρεπε να λυπάσαι που εκμεταλλεύεσαι αυτή την ημέρα για να εξυπηρετήσεις συμφέροντα κατά του περιβάλλοντος.

    Αναμένω την απάντηση σου και δείξε το θάρρος και την τόλμη να κάνεις και από εδώ μέσα διάλογο και όχι κλεισμένος σε μία αίθουσα του ΔΣ που εσύ και ο κος Τσαβαρής παίζεται το τόπι όπως βολεύει τον κοινό σας κολλητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/6/13 18:11

    Κοντός ψαλμός Αλληλούια, πρώτο θέμα στο επόμενο συμβούλιο νάσε κει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/6/13 18:16

    Που να τολμήσει να το πει από τώρα. Μόνο εκεί μπορεί να θέσει θέμα ξανά Αγγέλου. Αυτός είναι ο κ. Σοφράς. Εκεί που ξέρει ότι με τον δήμαρχο είναι μαζί στο θέμα αυτό. Και οι δύο υπέρ του νταμαρά Αγγέλου. Χειροκροτήστε τον ευαίσθητο περιβαλλοντολόγο που για να ικανοποιήσει τον κολλητό του προτιμά να καταστρέψει το νησί. Και φυσικά ύπουλα όπως πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/6/13 18:52

    ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΔΕΞΙ ΜΑΡΙ ΜΕΤΑ ΤΡΕΙΣ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΣΟΥ ΧΕΡΙ ΝΑ ΤΡΙΨΕΙΣ ΤΗΝ ΑΤΙΣΤΕΡΗ ΦΑΒΟΡΙΤΑ ΣΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΨΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/6/13 19:22

    ΚΑΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/6/13 19:30

    ΘΕΜΑ: «Περί αποδοχής πίστωσης 85.000,00 € από Κεντρικούς Αυτοτελείς
    Πόρους (ΣΑΤΑ 2013) για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας, κατανομή πίστωσης, τροποποίηση προϋπολογισμού».

    Σας γνωρίζουμε ότι με την αρ. 11833/11-4-2013 Απόφαση Υπουργού Εσωτερικών
    (ΑΔΑ: ΒΕΑΥΝ-ΣΣΖ) αποδίδεται στον Δήμο Σαλαμίνας το ποσό των 85.000,00 €
    αποκλειστικά για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.
    Ειδικότερα στην απόφαση αναφέρεται ότι οι ΟΤΑ μπορούν να χρηματοδοτήσουν
    ενέργειες όπως: α) καθαρισμός βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου στα περιαστικά
    δάση, άλση κλπ, β) καθαρισμός– έλεγχος χωματερών, γ) ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο ΟΤΑ Α΄ βαθμού, δ) θέματα εξοπλισμού (π.χ. βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι, κλπ) ε) λειτουργικά έξοδα (υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού, καύσιμα).

    Δεδομένου ότι φέτος η πίστωση αποδίδεται σχετικά έγκαιρα σε αντίθεση με τα
    προηγούμενα χρόνια, θα πρέπει να γίνει άμεσα και η αποδοχή και κατανομή της
    χρηματοδότησης, προκειμένου οι ενέργειες για πυροπροστασία του Δήμου Σαλαμίνας να είναι αποτελεσματικές και να υπάρχει δυνατότητα έγκαιρης υλοποίησης δράσεων πυροπροστασίας (προετοιμασίας, πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών).

    Παρακαλούμε όπως:
    α) το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει το θέμα στην επόμενη συνεδρίασή του (κρίνοντας
    ότι το θέμα είναι επείγον), με θέμα την αποδοχή και κατανομή της ανωτέρω πίστωσης στα
    πλαίσια του σκοπού για τον οποίο χορηγήθηκε, και να τροποποιήσει αντίστοιχα τον
    προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2013.
    β) Η Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών να προβεί στις περαιτέρω αναγκαίες ενέργειες, σχετικά με την αποδοχή και κατανομή της πίστωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/6/13 20:38

    Σοφρά αν είχες την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση έπρεπε να ζητήσεις την ποινική δίωξη του οικογενειακού σου φίλου που κατασπάραξε την αναδασωτέα έκταση. Αλλά που να τολμήσεις που αν ανοίξει το στόμα του θα τρέχεις.
    Τι θυμήθηκες το λατομείο και σε έπιασε ο πόνος όταν δεν τολμάς να πεις το παραμικρό για τον θύτη; Μήπως να μας κάνει ο βιαστής του περιβάλλοντος την αποκατάσταση; Είσαι πολύ πολιτικά θρασύς τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος5/6/13 22:42

    Την αποκατάσταση λατομείων για την κονόμα του την πρότεινε μόνο ο Τσάβες 20:38 για την Τούρλα .Ο Σοφράς δεν δίνει ως δωράκι τον τόπο του στον κάθε παράνομο καταπατητή.Και για να καταλάβεις τραμπούκο της κακιάς ώρας τί εννοεί ο ποιητής πάρε τα ποδαράκια σου και έλα στο δημ. συμβούλιο να δεις ποιοί τιμούν τα παντελόνια που φορούν και ποιοί είναι τιμητές της παρανομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος6/6/13 00:04

    Είδαμε να λένε ότι θέλουν η Τούρλα να γίνει 170 στρέμματα επίπεδο οικόπεδο με το πρόσχημα της αποκαστάστασης.
    Στο ίδιο έργο θεατές ακόμα μία φορά. Με το πρόσχημα της αποκατάστασης θα δούμε να προτείνουν στον μεγάλο οφειλέτη του δήμου, στον καταστροφέα των αναδασωτέων εκτάσεων, τον ασύδοτο επιχειρηματία που νοιάζεται μόνο για το κέρδος και όχι για το νταμάρι, να τον παρακαλάνε να τους κάνει αποκατάσταση. Δηλαδή να μείνει με κάθε τρόπο στο νταμάρι και να γεμίσει ξανά την Σαλαμίνα με φορτηγά. Κάνετε αν έχετε τα κότσια μήνυση κε Σοφρά σε αυτόν που κατέστρεψε το περιβάλλον. Μπορείτε ή δεν σας αντέχουν τα πόδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος6/6/13 01:33

    Υπάρχει και το άλλο, να πουν ότι η Σαλαμίνα χρειάζεται αδρανή και ότι δεν μπορεί να μείνει χωρίς νταμάρι, άρα βρήτε τρόπο να λειτουργήσει για τις ανάγκες του νησιού.
    Ούτε ένα χαλίκι..

    Το ότι λειτουργούσε χρόνια παράνομα, δεν συγκίνησε κανένα.
    Το ότι έφυγαν εκατομμύρια κυβικά, δεν απασχόλησε κανένα.
    Το ότι ο Αγγέλου έκλεβε επί τρεις μήνες, δεν ίδρωσε το αυτί κανενός.
    Τώρα θα βγουν λάβροι υπέρ της Σαλαμίνας, της νομιμότητας και εναντίον όλων των άλλων εκτός απ' τους εαυτούς τους, που δεν έκαναν το καθήκον τους.

    Να μας πουν τι έκανε καθένας μέχρι σήμερα.
    Να μας πουν πόσα είναι και πώς θα διασφαλίσουν τα λατομικά τέλη.
    Να μας πουν αν πρέπει να κλείσει το νταμάρι ή να συνεχίσει να λειτουργεί με διάφορα προσχήματα.
    Να μας πουν πώς θα επιβάλλουν την αποκατάσταση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος6/6/13 08:47

    Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Πίπις θα αντιδράσει γιατί προφανώς δέχεται πιέσεις από τον οικογενειακό του φίλο. Σε συνδυασμό με την στάση του Γιαννάκη μετά τις εκλογές, ποντάρουν στο τέχνασμα της αποκατάστασης για να δώσουν το φιλί της ζωής στον αγαπημένο τους κσταστροφέα του περιβάλλοντος.
    Δυστυχώς καμία ευαισθησία από τους πολιτικούς μας που νομίζουν ότι θα φιμώσουν τους πολίτες του νησιού και θα τους κοροιδέψουν ξανά. Όσοι πολιτικοί πονάνε αληθινά τον τόπο θα πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους με τους πολίτες που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και να αντιδράσουν ενάντια στην μεθόδευση που πάει να επιχειρηθεί. Όλοι γνωρίζουμε ότι αποκατάσταση έπρεπε να κάνει ο κος Αγγέλου αλλά δυστυχώς αυτός έκανες παράνομες εξορύξεις. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού Πίπι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος6/6/13 11:37



    Που χάθηκε το λαλίστατο γραφείο ενημέρωσης του Δήμου;

    http://gr-mg42.mail.yahoo.com/neo/launch?.rand=ahc9f36sa2hrn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος6/6/13 13:30

    Καλά βρε Γιαννάκη λεβεντόπαιδο, παμπόνηρε και παραμυθατζή που 'ελεγε κι ο Ζαμπέτας, πως γίνεται να δηλώνεις ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ και σήμερα που σου ζήτησε ταυτότητα ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου να δηλώνεις ότι δεν εχεις ούτε έβγαλες ποτέ.
    Τζάμπα σε προτείναμε για βραβείο ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ ?
    Τούς έκαψες τους ανθρώπους . Δεν άφηνες καλύτερα την Ρούλα και τον Τραυλό να καταθέσουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος6/6/13 18:33

    ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑ 99% ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΜΠΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ...........ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΦΘΑΡΤΟ ΙΚΑΝΟ.....ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος6/6/13 21:03

    ΣΙΓΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ Ο ΑΛΑΙΣΚΑΣ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/6/13 01:54

      Καλά εσύ φίλε πρέπει να γίνεις κατάσκοπος στην ..CIA ...ρε θηρίο ......ότι βλακεία θέλεις ακούς ......ΥΑ ακούσετε όνομα πολύ δυνατό που θα πετάξει εκτός ΤΡΑΥΛΟ κ Γιαννάκη

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος7/6/13 00:31

    Μπράβο ακούγεται πολύ για τον νεο συνδυασμό με νεα παιδιά προχωρηστε είμαστε όλοι μαζι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος7/6/13 12:25

    ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ Α@@@@@Α ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΚΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ .ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ.ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΜΕΤΟΧΟΙ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος7/6/13 13:12

    ΣΔΟΕ ΣΔΟΕ ΣΔΟΕ
    ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Η ΚΛΗΣΗ
    ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ
    ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕΜΕΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.