Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

6 Ιουν 2013

ΔΥΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Με μία εκπληκτική παρουσίαση του διακεκριμένου Αλβανού ηθοποιού Αναστάς Νίκα, στην Σαλαμίνα, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του νέου Διεθνούς Καλλιτεχνικού Οργανισμού «Τέχνη δίχως όρια», ο οποίος αποτελεί υλοποίηση του οράματος, δύο αναγνωρισμένων ηθοποιών και σκηνοθετών, τόσο του Αναστάς Νίκα, όσο και του Έλληνα Ντίνου Κουμπάτη.
Μετά την θριαμβική παράσταση στις 12 Μαΐου στους Αγίους Σαράντα, όπου οι πάρα-πάνω με την συμμετοχή και της μεγάλης ηθοποιού του λαού Μαργκαρίτα Τζέπα, επεχείρησαν μία διαδρομή από τον  Όμηρο και τα δημοτικά τραγούδια μέχρι τον Αλί Ποντρίμια, στις 31 Μαΐου, ο Αναστάς Νίκα, παρουσιάστηκε στο ιστορικό νησί της Σαλαμίνας, σε ένα μεγάλο ρεσιτάλ ηθοποιΐας.
Όμηρος, Σολωμός, δημοτικά τραγούδια, Φράσερι, Αγκόλι, Κέκο, Ποραντέτσι, Καγιάμ και Κίπλινγκ, μέσα από συνδετικά κείμενα του Ντίνου Κουμπάτη, έδωσαν την ευκαιρία στον Αναστάς Νίκα να ξετυλίξει το απαράμιλλο ταλέντο του, με αποκορύφωμα την απόδοσή του στην ερμηνεία του Κρέοντος, από την τραγωδία «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.
Η απόδοση του Αναστάς Νίκα υπήρξε εντυπωσιακή και το κοινό τον αποθέωσε όρθιο μετά το τέλος της παράστασης.
Δίπλα στον πρωταγωνιστή, παρουσιάστηκαν παραδοσιακά τραγούδια από αλβανικό μουσικό συγκρότημα και κρητικοί χοροί, από το Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου Κρητών Σαλαμίνας «Μεγαλόνησος». Ο Γιάννης Σαρρής με την κιθάρα του, απέδωσε μελοποιημένη ποίηση συνοδευόμενος από την κιθάρα του. Τον Αναστάς Νίκα, παρουσίασαν η Χαρά Κολλιού και η Γωγώ Παπαλέξη.
Η παράσταση στην Σαλαμίνα οργανώθηκε από τον Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό «Το Καφενείο των Ιδεών», με την συμπαράσταση του Ομίλου Unesco, ο οποίος και απένειμε τιμητικό Δίπλωμα στον Αναστάς Νίκα, για την ερμηνεία του.
Οι θεατές εντυπωσιασμένοι από την απόδοση, ζήτησαν από τους οργανωτές να τους δώσουν την ευκαιρία να απολαύσουν και πάλι γρήγορα τον ηθοποιό και σε άλλες ερμηνείες του.
Παράλληλα, και το προηγούμενο βράδυ, «Το Θέατρο της Κούλουρης», παρουσίασε το θεατρικό έργο-μαρτυρία του Ντίνου Κουμπάτη «Νύχτες του Μαουτχάουζεν», με πρωταγωνίστρια την Χριστίνα Μανδέκη, δίπλα στην οποία ερμήνευσε έναν σημαντικό ρόλο και η Σούζη Φωτίου. Και αυτή η παράσταση, δόθηκε υπό την αιγίδα του Ομίλου Unesco, ο οποίος και απένειμε τιμητικά Δίπλωματα στους συντελεστές.  
Χριστίνα Μανδέκη και Σούζη Φωτίου «Νύχτες του Μαουτχάουζεν». Αναστάς Νίκα σε ένα μικρό ρεσιτάλ ηθοποιΐας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.