Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

19 Απρ 2014

Αδέσποτες ψυχές! Κάπου αλλού τις σκέφτονται και μπαίνουν στα “προγράμματα” τους, εδώ; Ήρθε η ώρα να μας πουν αν μη τι άλλο τι σκέφτονται, όχι τι θα κάνουν…

Μια φωτογραφία που σοκάρει, είναι όμως η σκληρή πραγματικότητα! Εδώ αφήσαμε την επίλυση του προβλήματος στους “Πακιστανούς” (??) και στις φόλες (!!!) Ο πολιτισμός ενός λαού αντικατοπτρίζεται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του και τα αδέσποτα στο νησί μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καίει αν μη τι άλλο τις συνειδήσεις μας και δεν τα αγγίζει κανείς!!! Υπάρχει λύση, θα την δώσει κάποιος ??
==========================
Πρωτοβουλία και δέσμευση για φροντίδα των αδέσποτων ζώων
Αναδημοσίευση από το newsTA
΄΄Δείκτης πολιτισμού μιας πόλης είναι το πώς αντιμετωπίζει τις άλλες μορφές ζωής΄΄, τονίζει σ΄ανακοίνωσή του , ο υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού. Μανώλης Τσαλικίδης, μ’ αφορμή νέα κρούσματα δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων, στην περιοχή.
Σύµφωνα µε τις στατιστικές των φιλοζωικών οργανώσεων, κάθε χρόνο εγκαταλείπονται περίπου 80.000 ζώα, σκύλοι και γάτες.  «Τα ζώα αυτά κατά µέσο όρο ζουν έναν χρόνο περίπου μετά την εγκατάλειψη, πεθαίνοντας είτε από δηλητηρίαση (φόλα) είτε από τροχαίο είτε από την άσκηση βίας εναντίον τους, πυροβολισµοί, κρέµασµα κ.λπ.» επισημαίνει η Αναστασία Μποµπολάκη, νοµικός, πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Οµοσπονδίας και επικεφαλής της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 110 Ζωοφιλικών Σωµατείων.
«Επειδή ακριβώς το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο αντιμετωπίζει με λογική περασµένων δεκαετιών την προστασία των ζώων, μεγάλο βάρος ευθύνης εναποτίθεται στους δήμους και στις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο στόχο αυτό» σημειώνει και προσθέτει:
«Ο ΄΄Σαρωνικός 5+ ΄΄ στη βάση αυτή προτείνει την έναρξη λειτουργίας ενός προγράμματος με σκοπό αφενός τη σταθεροποίηση, καταγραφή και τη σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους κι αφετέρου την εξασφάλιση της κατά περίπτωση κτηνιατρικής φροντίδας σε όλα τα αδέσποτα ζώα του δήμου, την εξασφάλιση τροφής/νερού.
Παράλληλα απαιτείται  η ενημέρωση και η καλλιέργεια συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων».

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/4/14 12:11

    Ρε σείς ούτε ΕΝΑ σχόλιο για τα αδέσποτα από τους υποψήφιους; και καλά οι υπ. δήμαρχοι, μα ούτε οι υπ. δημοτικοί σύμβουλοι;
    κανείς δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στην γειτονιά του, στον οικισμό του;
    Οι συνδυασμοί έχουν σχέδια γι' αυτό ή θα φωνάξουν τους Πακιστανούς από το Πέραμα να τα μαζέψουν για "κοκκινιστό"??? Έχω ακούσει ότι γίνεται και καταπληκτικό προσούτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/4/14 12:28

    δυστηχως τα αμοιρα δεν ψηφιζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/4/14 13:28

    Να εχετε υπόψη σας, ενας υποψηφιος δημοτικος συμβουλος με την κα.Ναννου και παλαιοτερα υποστηρικτης του σημερινου δημαρχου εκανε μεγαλες προσπαθειες το προηγουμενο ετος ωστε ολοι μας να καταλαβουμε το μεγαλο προβλημα του νησιου μας. ο σημερινος δημαρχος σφύριζε αδιαφορα όπως συνηθίζει να το κανει, το ιδιο και οι δημοτικοι του συμβουλοι. Εκανε επερωτηση στην ομοσπονδια συλλογων και αυτοι στο κοσμο τους ακολουθώντας την τακτικη του δημαρχου. Αυτο για να το χετε ολοι υπόψη σας οτι εαν συνεχιστει αυτο το βαρβαρο πολιτικο προβλημα με τα αδεσποτα θα γυρισει μπουμερανγκ στους κατοικους του νησιου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/4/14 15:19

    Να εχετε υπόψη σας, ενας υποψηφιος δημοτικος συμβουλος με τoν κυ.Σοφρα και παλαιοτερα υποστηρικτης του σημερινου δημαρχου εκανε μεγαλες προσπαθειες το προηγουμενο ετος ωστε ολοι μας να καταλαβουμε το μεγαλο προβλημα του νησιου μας. ο σημερινος δημαρχος σφύριζε αδιαφορα όπως συνηθίζει να το κανει, το ιδιο και οι δημοτικοι του συμβουλοι. Εκανε επερωτηση στην ομοσπονδια συλλογων και αυτοι στο κοσμο τους ακολουθώντας την τακτικη του δημαρχου. Αυτο για να το χετε ολοι υπόψη σας οτι εαν συνεχιστει αυτο το βαρβαρο πολιτικο προβλημα με τα αδεσποτα θα γυρισει μπουμερανγκ στους κατοικους του νησιου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/4/14 18:06

    οποιος θελει να δει τις εγκληματικες παραλειψεις του δημου δεν εχει παρα να μπει στο sait του Υ.Εσωτερικων και να αναζητησει τον εξης νομο.
    Ν.4039/2012 !!!εκει θα δει τι ειναι υποχρεωμενος να πραξει ο δημος ( ΤΣΑΒΑΡΗΣ ) !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/4/14 10:47

    Δήμαρχε δεν εχουν κονομα αυτά.Αμα ήταν γιορτή γάτας όπως τότε που κατάπιατε 100 χιλιαρικα απο τον ΕΣΠΑ κατι θα γινόταν.3 χιλιαρικα στοίχισαν ολα τα αλλα που πήγαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/4/14 11:35

    προγραμμα της ΝΥΜΑΧΗΑ σελιδα 7 για τα αδεσποτα.διαβαστε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.