Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

10 Απρ 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Υγείας, Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΚΚΕ για το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας!

Οριακή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας. Το κέντρο, που υπάγεται διοικητικά στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και κάθε χρόνο γίνονται σε αυτό περίπου 7.000 εξετάσεις, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, στα οποία το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει αναφερθεί και στο παρελθόν σε ερώτησή του τον Ιούνιο του 2013. Όμως όχι μόνο τα προβλήματα παραμένουν, αλλά οξύνονται ακόμα περισσότερο.
Σε ότι αφορά το ιατρικό προσωπικό, δεν υπάρχει ακτινολόγος και μικροβιολόγος, αν και υπάρχουν και λειτουργούν τα αντίστοιχα εργαστήρια, χάρη στο φιλότιμο του προσωπικού.
Πιο συγκεκριμένα, εδώ και χρόνια το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Κέντρου Υγείας λειτουργεί με την ευθύνη των Τεχνολόγων – Ακτινολόγων, αφού δεν έχει διοριστεί Ακτινολόγος ιατρός ακόμα, μετά την συνταξιοδότηση του ιατρού που υπήρχε. Η έλλειψη ακτινολόγου έχει ως αποτέλεσμα, εκτός όλων των άλλων, ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα υπέρηχου, που αποκτήθηκε μετά από 5 χρόνια προσπάθειας του συλλόγου, να μην αξιοποιείται και να παραμένει 2 χρόνια σκεπασμένο σε ένα δωμάτιο, ενώ τα παλιά μηχανήματα του ακτινολογικού τμήματος και οι αναθυμιάσεις από τα υγρά εμφάνισης των ακτινογραφιών εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων, αφού πεπαλαιωμένες μέθοδοι δεν έχουν αντικατασταθεί με νεότερες τεχνολογίες.
Αντίστοιχα το Μικροβιολογικό εργαστήριο, εδώ και 3 χρόνια λειτουργεί με την ευθύνη των παρασκευαστριών του τμήματος, λόγω συνταξιοδότησης του ιατρού. Επίσημα δεν μπορεί να βγει εκτός Κέντρου Υγείας καμιά απάντηση από το εργαστήριο, γιατί ο έλεγχος δεν έχει πραγματοποιηθεί από  ιατρό Μικροβιολόγο. Τα αποτελέσματα τα χρησιμοποιούν οι ιατροί Γενικής Ιατρικής του Κέντρου Υγείας αποκλειστικά και μόνο για την αντιμετώπιση των εισερχόμενων περιστατικών εντός του Κέντρου. Υπάρχουν μηχανήματα που πραγματοποιούν μεγάλη γκάμα εξετάσεων και δεν μπορούν επίσης να αξιοποιηθούν .
Τις συνέπειες αυτής της κατάστασης βιώνουν οι εργαζόμενοι της Σαλαμίνας, οι οποίοι προκειμένου να εξυπηρετηθούν για τη διάγνωση μιας ακτινογραφίας ή μικροβιολογικών εξετάσεων αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται Σαλαμίνα - Πέραμα αναλαμβάνοντας οι ίδιοι το κόστος μετακίνησής τους και ξοδεύοντας μια ημέρα στις ατέλειωτες ουρές.
Επίσης, ενώ διορίστηκε ιατρός Οδοντίατρος με βαθμό Διευθυντή στο Κέντρο Υγείας πριν περίπου 3 ½  χρόνια και θα μπορούσαν να καλυφθούν ανάγκες ενός μεγάλου τμήματος ευπαθών ομάδων του νησιού, το νοσοκομείο του Γ.Ν. Νίκαιας αποφάσισε ο ιατρός του Κέντρου να λείπει κάποιες μέρες, ώστε να εξυπηρετεί  εφημερίες στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, χωρίς βέβαια να υπολογίζεται ότι αυτό αυτόματα σήμαινε και την απουσία του για μέρες από το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας. Τελικά με απόφαση πάλι του Γ.Ν. Νίκαιας το 2012, ο Οδοντίατρος αποσπάστηκε ολοκληρωτικά στο νοσοκομείο με το πρόσχημα ότι χάλασε το μηχάνημα του Κέντρου Υγείας και έτσι είναι περιττό να βρίσκεται στη Σαλαμίνα.
Επιπλέον υπάρχει έλλειψη προσωπικού με ειδικότητα Θυρωρών με αποτέλεσμα τις απογευματινές και ιδίως τις βραδινές βάρδιες, που το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό απασχολείται στα ιατρεία με έκτακτα περιστατικά, να υπάρχει πρόσβαση στο χώρο του Κέντρου Υγείας στον οποιονδήποτε χωρίς κανέναν έλεγχο και ο εξοπλισμός και τα φάρμακα να είναι εκτεθειμένα .
Εδώ και 5 χρόνια δεν έχει προκηρυχτεί η θέση Τεχνικού με ειδικότητα Ηλεκτρολόγου, η οποία έμεινε κενή λόγω συνταξιοδότησης . 
Τα τελευταία 4 χρόνια δεν υπάρχει Προσωπικό Ασφάλειας με αποτέλεσμα να ξαναεμφανιστούν κρούσματα λεκτικής και κυρίως σωματικής βίας εναντίον του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Παρόλο που έχουν ενημερωθεί  όλοι οι αρμόδιοι φορείς του Νοσοκομείου και της Υγειονομικής Περιφέρειας, τόσο προφορικά όσο και γραπτά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχουν συμβεί τα περιστατικά, το πρόβλημα παραμένει.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εκπορεύεται από την Ε.Ε., όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και της σημερινής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που υλοποιούν βήμα-βήμα την συστηματική υποβάθμιση των δημόσιων υποδομών υγείας, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος της υγείας και των πενιχρών πλέον εισοδημάτων των εργαζομένων, των ανθρώπων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:
         Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας και κυρίως με ακτινολόγο και μικροβιολόγο, αλλά και με όλο το απαραίτητο προσωπικό με μόνιμη πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σχέση εργασίας, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των κατοίκων του νησιού και να μη χρειάζεται να μετακινούνται στο Πέραμα.
         Να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τεχνολογικό εκσυγχρονισμό στο ακτινολογικό και τα άλλα τμήματα, ώστε να είναι πλήρως και επαρκώς εξοπλισμένο και με επάρκεια σε φάρμακα, υγειονομικό και άλλο αναλώσιμο υλικό.
Οι βουλευτές
Διαμάντω Μανωλάκου
 
Γιάννης Γκιόκας
 
Χρήστος Κατσώτης
 
Σπύρος Χαλβατζής
 

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/4/14 15:19

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/4/14 15:30

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/4/14 14:40

      ΣΒΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ.......ΤΡΙΧΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/4/14 17:06

    ΤΑ ΤΣΑΒΑΡΟΣΚΥΛΑ ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΝΟΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/4/14 08:37

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.