Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

25 Ιουλ 2014

Οικονομική ενίσχυση δήμων για καταφύγια αδέσποτων ζώων


Αναδημοσίευση από το Πλατεία Ιπποδαμείας
Με 1,3 εκατ. ευρώ ενισχύονται οι δήμοι για τη δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων, με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Με την απόφαση του υπουργού, Γ. Καρασμάνη, η οποία προωθήθηκε για προσυπογραφή από τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την επιχορήγηση των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων προκειμένου να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν καταφύγια αδέσποτων ζώων, το ύψος της επιχορήγησης και η διαδικασία καταβολής της.
Δικαιούχοι της κρατικής επιχορήγησης είναι οι Δήμοι και οι Σύνδεσμοι Δήμων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και η περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, εμβολιασμός, στείρωση, αποθεραπεία, υιοθεσία ή επανένταξη των αδέσποτων ζώων.
Τα κονδύλια που προβλέπονται προέρχονται από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αφορούν τις νόμιμες, εγκεκριμένες και βεβαιωμένες δαπάνες των Δήμων ή των Συνδέσμων Δήμων, σε εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, για τα οικονομικά έτη 2010, 2011, 2012 και 2013.
«Σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, εκπληρώνουμε μια σημαντική χρηματοδοτική υποχρέωση της Πολιτείας έναντι των Δήμων, οι οποίοι σε συνεργασία με Φιλοζωικά Σωματεία μεριμνούν για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων προς όφελος της δημόσιας υγείας και της υγείας και ευζωίας των ζώων συντροφιάς» δήλωσε μετά την υπογραφή της απόφασης ο κ. Καρασμάνης.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/7/14 19:45

    και η Σαλαμίνα κα Δήμαρχε;
    Έχετε πρόγραμμα γι' αυτό το καυτό θέμα;
    Τώρα θα μου πεις ακόμα δεν ξεκίνησες τι σου ζητάμε;
    Κοίτα μάζεψε τους δικούς σου πριν λακίσουν ένας, ένας και το ξαναβλέπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/7/14 20:32

      Για τα αδέσποτα του απερχόμενου συνδυασμού υπάρχει κανένα πρόγραμμα στέγασης-σίτισης κα δήμαρχε??
      Κάντε κάτι..

      Διαγραφή
  2. ΘΗΡΕΥΤΗΣ25/7/14 19:51

    ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (ΒΛΕΠΕ ΑΣΤΕΓΟΥΣ / ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ / ΑΝΕΡΓΟΥΣ) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/7/14 19:19

      ειμαι και γω ενας ηλικιωμενος...ταφαγα ολα στις πουτανες και στα χαρτια...ημουνα και στο πασοκ γραμμενος....
      τωρα θελω στεγη, φαι και μια ρωσιδα να με περιποιειται....και ενα σκυλο ρατσας για παρεα παρακαλω, για να πηγαινω βολτα.... ζηταω πολλα;

      Διαγραφή
    2. ΘΗΡΕΥΤΗΣ29/7/14 20:41

      Υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις όπως η πιο πάνω, όμως στη σημερινή Ελλάδα υπάρχουν και άνθρωποι που πραγματικά έχουν ανάγκη βοήθειας.
      Βεβαίως για να καταλάβει κάποιος το δράμα αυτών των ανθρώπων πρέπει κάποια περίοδο της ζωής του να έχει βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση, αλλιώς δεν πρόκειται να καταλάβει ποτέ ο χορτάτος τον νηστικό;

      Διαγραφή
    3. ΘΗΡΕΥΤΗΣ29/7/14 20:43

      Υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις όπως η πιο πάνω, όμως στη σημερινή Ελλάδα υπάρχουν και άνθρωποι που πραγματικά έχουν ανάγκη βοήθειας.
      Βεβαίως για να καταλάβει κάποιος το δράμα αυτών των ανθρώπων πρέπει κάποια περίοδο της ζωής του να έχει βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση, αλλιώς δεν πρόκειται να καταλάβει ποτέ ο χορτάτος τον νηστικό!

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.