Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

28 Ιουλ 2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ – ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΌΜΙΛΟ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ - ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΣΕΛΗΝΙΩΝ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιουλίου ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης ναυαγοσωστών – διασωστών που οργανώθηκε από τον Όμιλο Φίλων του Δάσους - Κλιμάκιο Σαλαμίνας και τις Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας, στην περιοχή των Σεληνίων.
Η εκπαίδευση ξεκίνησε με το θεωρητικό μέρος, με εκτεταμένη αναφορά στους κινδύνους της θάλασσας, τους τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης ανθρώπων σε κίνδυνο και τις  τεχνικές διάσωσης μέσα στο νερό.
Στην συνέχεια, έγινε το πρακτικό μέρος μέσα στην θάλασσα όπου οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του Ομίλου Φίλων του Δάσους – Κλιμακίου Σαλαμίνας επέδειξαν στα μέλη των Δ.Ε.Σ. τις τεχνικές διάσωσης μέσα στην θάλασσα. Ακολούθησε πολύωρη πρακτική άσκηση με τους εκπαιδευόμενους να εναλλάσσονται σε ρόλους θύματος και διασώστη, ώστε να εμπεδωθεί η ναυαγοσωστική τεχνική από όλους.
Στο τέλος έγινε άσκηση με πραγματικές συνθήκες που άρχισε με τον εντοπισμό του θύματος στην θάλασσα και τελείωσε με την παροχή πρώτων βοηθειών.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/7/14 15:28

    ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ : ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ,ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ.
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ
    ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ:ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΙΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ,ΓΙΑ ΕΜΑΣ.
    ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11 ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΛΑΣΤΙΧΑ ΣΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ 30 ΕΡΓΑΤΕΣ .ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Ο ΑΣΤΡΑΚΟΣ ,ΚΑΙ Ο ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ ΠΡΟ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ .ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ,ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΑΤΣΕ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ 30 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΗΡΕ,ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΟΜΙΣΑΝ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ .Ε Ο Χ Ι ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ.ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ.
    ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ,ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ:::::::::Η
    ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ,ΣΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΑΣ ΚΑΝΕΤΕ,ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ.
    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΘΑ ΛΕΝΕ Τ Σ Α Β Α Ρ Η Σ Ι Ω Α Ν Ν Η Σ.ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ. ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΡΓΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΠΑΡΕΒΡΕΘΗΚΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣΣΗΜΕΡΑ.
    ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ.ΕΧΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΑΤΟΥ ΣΑΣ,ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/7/14 17:15

    ΚΑΛΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ.....ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΡΙΧΝΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ,,,,,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/7/14 17:56

    Και βεβαια ριχνει προστιμα , αλλα τα πληρωνεις εσυ και εγω γιατι,μπαινουν στο ΔΗΜΟ ( οταν γινει καταγγελια ).Αφου μεσα στην επιτροπη ειναι ,και ενας του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ και Συμβουλος του ΔΗΜΟΥ.επομενως κορακας κορακου ματι βγαζει;;;;;;;;;;;;;;;;; δεν βγαζει<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.