Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

10 Ιουλ 2014

PERIVOS. Σκουπίδια παντού και η πρόταση μας !

Τεράστιο πρόβλημα αποτελεί τις τελευταίες εβδομάδες η μη έγκαιρη αποκομιδή των σκουπιδιών στη Σαλαμίνα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού, να δημιουργούνται εστίες επικίνδυνες για πυρκαγιά (σε συνδυασμό και με τα ξερά χόρτα που ακόμη δεν έχουν καθαριστεί δίπλα στα δάση και ενώ ο Δήμος έχει πάρει 83.000 για το σκοπό αυτό) και να αμαυρώνεται η εικόνα του νησιού μας. Αφορμή στάθηκε η δραματική μείωση του προσωπικού καθαριότητας του Δήμου, αλλά η αιτία είναι η μη ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων από τη Δημοτική Αρχή.
Εδώ και 3,5 χρόνια ο Perivos με ημερίδες, διαλέξεις, εκδηλώσεις, συναντήσεις με τη δημοτική αρχή, έγγραφα προτάσεων και διαμαρτυρίας προσπάθησε να πείσει την Δημοτική Αρχή πως δεν είναι όλα σκουπίδια, αλλά συναντούσε συνεχώς την άρνηση της.
Η ανακύκλωση απαξιώθηκε παρότι έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν στις χωματερές και κοστίζουν τουλάχιστον 50 ευρώ ο τόνος στο Δήμο ενώ παράλληλα φέρνει ανταποδοτικά οφέλη στο νησί (οι μπλε κάδοι και τα απορριμματοφόρα αποκομιδής ανακυκλώσιμων δίνονται δωρεάν στο Δήμο από την ΕΕΑΑ ανάλογα με τις ποσότητες ανακυκλώσιμων που παραδίδονται σε αυτήν). Ακόμη και η πρόταση μας σε συνεννόηση με την εταιρεία Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε. για την τοποθέτηση σταθμών ανταποδοτικής ανακύκλωσης (για κάθε συσκευασία που ο πολίτης θα ανακύκλωνε θα έπαιρνε ανταποδοτικά ένα χρηματικό ποσό που θα μπορούσε να εξαργυρώσει σε super market) δεν προχώρησε παρότι η μόνη υποχρέωση του Δημοτικής Αρχής ήταν να υποδείξει που θα τοποθετηθούν και η εταιρεία θα αναλάμβανε την αποκομιδή τους.
Η κομποστοποίηση που προτείναμε επανειλημμένα φέρνοντας στη Σαλαμίνα εταιρεία που έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχα έργα σε άλλους Δήμους της χώρας (Πάρος, Ρόδος, Μυτιλήνη κ.α.) και η οποία όχι μόνο θα μείωνε τα απορρίμματα που καταλήγουν στις άκρες των δρόμων αλλά θα έφερνε και πολύ μεγάλα οικονομικά οφέλη στο Δήμο δεν αποτέλεσε ποτέ προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.
Οι λύσεις που προτείναμε για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση θα είχαν σαν αποτέλεσμα την μείωση κατά τουλάχιστον 60-70% των απορριμμάτων που αυτή τη στιγμή κατακλύζουν τους δρόμους, ενώ παράλληλα θα έβαζαν στα ταμεία του Δήμου εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ικανά όχι μόνο για την κάλυψη των κενών σε υπαλλήλους στην καθαριότητα, αλλά και για πολλά έργα στο νησί μας. Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί και με τη νέα Δημοτική Αρχή και ελπίζουμε αυτή τη φορά να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.
Επειδή όμως το πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι τεράστιο και η Δημοτική Αρχή δεν φαίνεται να μπορεί να το αντιμετωπίσει παρακαλούμε τους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού να βοηθήσουν ως εξής:
·          Κρατήστε τα ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί, μέταλλα) σε μεγάλες σακούλες στο σπίτι σας (δεν μυρίζουν και δεν αποτελούν εστία μόλυνσης αν τα ξεπλύνεται ελαφρά) και μόλις αποκατασταθεί η ανακύκλωση στο νησί τα πηγαίνετε εκεί. (δείτε οδηγίες εδώ). Ο Perivos έχει πρόταση, με την οποία μπορεί να γίνει άμεσα ανακύκλωση στους μπλε κάδους σε κεντρικά σημεία καταρχήν και στην περιφέρεια του νησιού αργότερα και η οποία θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στην νέα Δημοτική Αρχή.
·          Τα κλαδέματα, τα απορρίμματα που προκύπτουν από τον καθαρισμό των κήπων (ξερά χόρτα, φύλλα κλπ), καθώς και τα οργανικά υλικά της κουζίνας σας μην τα πετάτε στους κάδους, κρατήστε τα στον κήπο σας και θα έχετε σε μερικούς μήνες ένα φανταστικό εδαφοβελτιωτικό. (δείτε οδηγίες εδώ).
·          Αν διαθέτετε όχημα μην ρίχνεται τα σκουπίδια σας έξω από τους κάδους όταν αυτοί είναι γεμάτοι αλλά αναζητήστε άδειο κάδο.
Ακολουθώντας τις παραπάνω προτάσεις τα απορρίμματα που θα καταλήξουν στα σκουπίδια θα μειωθούν δραματικά και πιστεύουμε πως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

39 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/7/14 14:59

    Τι λες ρε παιδι μου;
    Ολα αυτα μονοι σας τα σκεφτηκατε η σας το ειπε η καρετα- καρετα..

    Μπραβο!! Πως δεν τα ειχαμε σκεφτει τοσο καιρο.. τι σου ειναι τελικα η οικολογια..ξυπνατε ρε αγελαδεεεεεες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/7/14 18:29

      ΑΣΕ ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ . 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ . ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ .

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος10/7/14 16:21

    ΕΜΠΡΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ' ' PERIVOS' ' ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΔΑΣΣΗ , ΜΑΖΕΨΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΟΠΤΕΣΣΘΕ ΓΙ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/7/14 13:50

      ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝΤΑΜΑΡΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΛΙΟΠΥΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ;;;;;;;;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/7/14 14:44

      Το νταμαρι που κολαει τωρα;
      Ρε μπας και εισαι ο νταμαρας;;;

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος10/7/14 17:49

    ΑΝ ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ...ΖΩΑ (ΟΠΩΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ...),ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΙΣ ΓΡΑΨΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/7/14 19:05

      Τα ζωα που λες γυφτο ειναι ποιο μαυλωμενα απο ολα τα ανιμαλ του περιβος...

      Γρηγορα γαντια και σακουλες να μαζεψετε τα σκουπιδια γρηγορα..

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/7/14 13:16

      Διαταγές σε αυτούς που πληρώνεις μέσω των φόρων (δημοτικός φόρος, τέλη κλπ).

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος11/7/14 14:23

      Και σε σενα 13:16,εισαι και εσυ μεσα στο παιχνιδη,οταν ενδιαφερεσε για το περιβαλων,εσεις εχαιτε περιβαλοντικο συλλογο οχι εγω,γιαυτο λοιπων ορματε να παραιτε θεση να καθαρισετε,και αφηστε τις προτασεις,προτασεις κανω και εγω,εσυ θα την δεχτεις;
      Σου πρωτηνω λοιπων να παρεις τον συλλογο σου και να κανευε εθελοντικη αποκομιδη των σκουπιδιων,προταση ειναι οχι διαταγη..
      Αλλα σιγα μη κουνηθειτε απο την τεντα σας,δεν εχει προβολη το θεμα και λεμε για να λεμε κουτουρου οικολογοι..

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος10/7/14 18:27

    Καλα στημενο κολπο για την μη περισυλογη των σκουπιδιων . Ελεγαν διωχτηκε το προσωπικο του δημου και δεν μπορουσε να μαζευτει το σκουπιδι . τωρα που πηρε κοσμο αυτο το περιβοητο δημηνο γιατι παλι συνεχιζεται αυτη η αφορητη κατασταση με την αποκομμιδη .μηπως υπαρχει δολος απο τον προισταμενο στην καθαριοτητα και την κλικα του που τουσ βαζει να βγαζουν αυτοι το φιδι απο την τρυπα και αυτοσ το παιζει ανηδεως ψαχνοντασ διαφορα τεχνασματα ; αν ναι κανει πολυ καλη δουλια απο τισ εντολεσ που εχει παρει απο καπιον στην καινουργια διηκηση με μια γλωσα 3 μετρα απο το γλυψιμο . και ασε τον κοσμο να τον τρωι το σκουπιδι δεν βαριεσε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/7/14 19:09

      Απο ποιο πλανητη μας ηρθες εσυ.
      Ρε αντε κανε κωλοτουμπα στην μαγαλη σκαλα ζογκλερ κουτουρου...
      Και οι ζεστες δεν πιασαν ακομα,νουμερα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/7/14 21:38

      10/7/14 18:27 ΕΠΏΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ ΤΏΡΑ ....ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΊΞΕΙΣ ΜΙΛΆ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΆΚΙ ΣΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΜΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑΤΊ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΊΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗ ΘΈΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΊΦΗ???? ΕΠΏΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΌΧΙ ΑΝΏΝΥΜΑ ΣΧΌΛΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΈΛΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΝΤΕΕΕΕΕ.............ΚΑΙ ΑΝ ΙΣΧΎΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΛΟΙ ΔΡΌΜΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΊΤΙΑ ΤΟΥΣ

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος10/7/14 21:44

      senaria sygalipsis gia na vgaloyn ladi ton gianaki apo tora ksekinisan oi dikeologies kai oi eythines sto prosopiko oti kai na mas peite o koyloyriotis den ksexna

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος10/7/14 19:13

    Περιβος ασε τα μεγαλα λογια και τις κριτικες και μαζεψε ολους τους εθελοντες σου και καντε εργο χωρις φανφαρες νουμερα ε νουμερα αντε να καθαρισουμε κανα σκουπιδι αντε και αφηστε τις προτασεις δηθεν οτι κατι κανετε.εμπος σκουπα θαρασι και στα σκουπιδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/7/14 13:51

      ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.......

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/7/14 14:26

      Ξεκινα εσυ που εχεις συλλογο και ερχωμαι και εγω...

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος10/7/14 23:00

    ΠΑΝΕ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΥΠΙΔΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΟΡΟΙΔΑ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/7/14 23:18

    ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΙΩΞΕ ΕΡΓΑΤΟΚΟΣΜΟ ,ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ .ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΕ:
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 31-8 ΔΗΛ.ΚΥΡΙΟΣ ΣΟΦΡΑΣ,ΚΥΡΙΑ ΝΑΝΝΟΥ,ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ,ΚΥΡΙΟΣ ΑΣΤΡΑΚΟΣ.ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ .
    ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΗΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ,ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ,ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/7/14 01:56

      Ακόμα να καταλάβεις εσύ τι γίνεται; Πώς αλλιώς πρέπει να στο πούνε;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/7/14 12:40

      Επαναλαμβάνω για τους ανόητους που μιλάνε για έκτακτο συμβούλιο χωρίς να είναι ενημερωμένοι.
      Η κα Νάννου προκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και εξανάγκασε τον Τσαβαρή να προσλάβει 15 εργαζόμενους με δίμηνες συμβάσεις. Τώρα, έχετε τίποτα άλλο να πείτε;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος11/7/14 14:41

      Η κα Ναννου Η κα Ναννου,ετσι,αλιως και ξανα ετσι και ξανα αλλιως,φτανει ρε ανοητο ρομποτ,μας κουρασες παλιο γραφικε/ κη ;;Αμαν πια..

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος11/7/14 19:15

      Εσύ ρε βλήτο που ζητάς κάθε μισή ώρα από την κα Νάννου να προκαλέσει έκτακτο δημ συμβούλιο τη στιγμή που το έχει κάνει , τι να σου πώ; ότι μας έχεις ζαλίσει τα φρύδια;
      Και πού είσαι, αν τσαντίζεσαι από τώρα που ακους το όνομα Νάννου, πώς θα αντέξεις τα επόμενα 5 χρόνια ;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος11/7/14 22:25

      Οπως αντεξα και τα προηγουμενα χρονια,ρε κολοκυθι.
      Και δεν ζητω εγω τιποτα απο κανεναν ποσο απο την κ. Ναννου σου.
      Απλα ρε χοτρο μας ζαλισες τα φρυδια που λες και συ,ετσι οπως τα λες,αλλαξε ντεμο αυτο που εχεις βαλει στην κασετασου ειναι κουραστικο πια.
      Καταλαβες σαλατα χωριατικη;;;;

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος11/7/14 08:57

    ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕΣ ΣΤΟ ΚΑΔΟ
    ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΩ
    ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΑ
    ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

    ΤΑ ΣΚΟΡΠΟΥΝΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ
    ΓΙΝΕΤΕ ΔΙΠΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
    ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ
    ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΥΡΙΖΟΥΝ

    ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ
    ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ
    ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ
    ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

    ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ
    ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΑΚΙ
    ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΑΡΟ
    ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΩ

    ΟΙ ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ ΜΑΣ ΔΕΜΕΝΕΣ
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΔΟ ΣΤΙΒΙΑΣΜΕΝΕΣ
    ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΝΑ ΣΤΗΣ ΜΑΖΕΥΩ
    ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ

    ΚΟΠΕΛΛΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ
    ΣΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΑ
    ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
    ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΛΙΑ ΧΩΡΑ

    Ο ΠΟΙΗΤΗΣ

    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΛΗΜΑΤΗΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/7/14 14:31

      Ποιητη,εχει ζεστη!

      Θα παθεις ηλιαση βαλε καπελο και πιες πολλα νερα!!
      Ασε τα ποιηματα τωρα απο το φθινωπορο ξανα..

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/7/14 14:37

      ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ!!!

      ΤΩΝ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος11/7/14 13:51

    xaxaxaaaxaaa.χαχαααχαχαχαχχζζζζ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος11/7/14 15:42

    Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ ΠΟΙΗΣΗΣ
    ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ Μ................. ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΙΟΛΑΣ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11/7/14 17:26

    Εσυ 15:42 σιγουρα το εχεις παρει τρις φορες το ΝΟΜΠΕΛ Μ..........ΑΣ.
    ΕΙΣΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΕΡΤΟ Μ............ΚΑ..
    Υ.Γ. Η ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ Μ........ΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος11/7/14 22:29

    Πουσε ρε ποιητη;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος12/7/14 08:38

    ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΝΟΗΤΕ,ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ,ΚΟΠΛΕΞΙΚΕ ΑΓΝΩΣΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΣ ΟΠΟΤΕ ΕΧΩ ΟΡΕΞΗ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ,ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ...
    ΜΠΑΙ ΜΠΑΙ. ΜΠΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος12/7/14 17:33

    ΟΓΔΟΝΤΑ ΕΞΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ
    ΠΡΟΣΦΕΡΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ
    ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΟΥΝΑ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΑ

    ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ
    ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΩ
    ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΑΠΕΧΩ

    ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΙΝΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
    ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ
    ΟΣΠΟΥ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΩΡΑ ΜΟΥ
    ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ

    ΘΑΘΕΛΑ ΝΑΧΑ ΔΥΝΑΜΗ
    ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ
    ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΜΕΛΑΓΧΟΛΩ
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΩ

    ΜΗ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΤΕ
    ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΕ ΝΑ ΓΕΡΑΣΕΤΕ
    ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ
    ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΦΘΑΣΕΤΕ

    Ο ΠΟΙΗΤΗΣ
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΛΗΜΑΤΗΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος13/7/14 07:05

    Να τα 100 !!!!
    Ποιητη. Καιρος να ξεκουραστης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος15/7/14 07:48

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ 07:05
    ΕΑΝ ΕΙΡΩΝΕΥΒΕΣΕ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.
    ΕΑΝ ΤΟ ΕΝΟΕΙΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος15/7/14 08:34

    Το ενοω κυριε,μην ειστε κακοπιστος!
    Ειμαι αυτος που σας κανει κριτικη για τα ποιηματα σας,κριτικβ κανω.
    Ισως να ειναι επιθετικη,αλλα οχι πιστευω προσβλητικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος15/7/14 14:36

    ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΟΥ
    ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΕ
    ΚΑΙ ΖΩ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ

    ΡΩΤΑΩ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΝΑΝΤΩ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    ΑΔΙΚΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.

    ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΜΕΡΙΜΝΑ
    ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ
    ΑΔΙΚΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ
    ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΙΜΗΣΕΙ

    ΑΝΘΡΩΠΟ ΨΑΧΝΩ ΛΟΓΙΚΟ
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΩ
    ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΤΡΕΛΑΔΙΚΟ
    ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΩ

    ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΠΑ
    ΝΑ ΜΕ ΞΕΜΟΛΟΓΗΣΕΙ
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΟΥ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΣΥΝΧΩΡΗΣΕΙ

    ΤΕΚΝΟ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ
    ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ
    Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΑΞΕ
    ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ

    Ο ΠΟΙΗΤΗΣ

    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΛΗΜΑΤΗΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος15/7/14 15:37

    Ποιος,οριζει το δικιο και το αδικο;
    Οντως αλλξαν οι εποχες,ζουμε στην εποχη που το δικιο που γνωριζουμε εχει το αδικο σημερα και το αδικο το δικαιο ,οντως αλλαξαν οι εποχες βιαια.
    Μελιμα μας ποιητη,ειναι να κρατησουμε ζωντανο το δικαιο,οπως το γνωριζουμε ως δικαιο.
    Να μην αφησουμε αυτους που θελουν να μας ξεκανουν ηθικα ,ιστορικα,θρησκευτικα,παατριωτικα,αδερφικα,ολα αυτα θελουν να τα εξαφανισουν,για να μπορουν να μας αφανησουν ως οντοτητες. Και ως εθνος.

    Ο κριτης του ποιητη,με σεβασμο προς τα ευστοχα τετραστοιχα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος16/7/14 00:32

    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ.ΚΑι ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος16/7/14 13:33

    Περα απο τα ευχαριστω και εγω σε ευχαριστω,λες οτι αυτη τη στιγμη μονο ποιηματα μπορεις να γραφεις.
    Τι θα εκανες αν μπορουσες. Την συμβουλη σου θα ηθελα να ξερω για νσ πολεμησω εγω που μπορω οσω μπορω αυτες τις ανηθικες μερες που παιρνα ο τοπος μας και κατα προεκταση η πατριδα μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.