Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

6 Οκτ 2014

Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος. Κυβερνητικό ναυάγιο Αντικυθήρων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος με αφορμή την επίσκεψη του στα Κύθηρα για την επιτόπου επίλυση προβλημάτων όπως αυτό της μεταφοράς των μαθητών, και προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση όπου θα υπήρχαν ανακοινώσεις σχετικά με την πρόοδο της υποβρύχιας έρευνας για το ναυάγιο των Αντικυθήρων,  έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Τα ναυάγια είναι ατυχήματα. Μερικές φορές έχουν και στοιχεία ευτυχούς συγκυρίας, όπως αυτό των Αντικυθήρων, από το οποίο διασώθηκε και κληροδοτήθηκε στον παγκόσμιο πολιτισμό ο μηχανισμός και τόσα άλλα ευρήματα μοναδικής τέχνης.
Το Υπουργείο Πολιτισμού δυστυχώς μάθαμε ότι απαγόρευσε στους ειδικούς να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις σχετικά με τα ευρήματα. Η πρόσφατη διαδικασία ενημέρωσης που επελέγη αποτελεί πραγματικό ναυάγιο. Η ανερμάτιστη μεθόδευση του Υπουργείου έπεσε σε «ξέρα» απογοητεύοντας μεγάλους διεθνείς χορηγούς, δημοσιογράφους και πλήθος επισκεπτών απ’ όλα τα μέρη της γης, που ανέμεναν με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις των ερευνητών που δεν έγιναν ποτέ.
Η πολιτιστική μας κληρονομιά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμπλέκεται σε πολιτικές σκοπιμότητες, ούτε να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Ο πολιτισμός είναι ένα πανανθρώπινο αγαθό και δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση. 
Επιβάλλεται οι όποιες ανακοινώσεις να γίνουν στα Κύθηρα ή τα Αντικύθηρα και να γίνουν από τους αρμόδιους επιστήμονες και ερευνητές.» 

2 σχόλια:

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.