Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

17 Νοε 2014

Γραμματείς σ’ όλους του Δήμους και στήριξη των μικρών ΟΤΑ ζήτησε η ΚΕΔΕ

Μια σειρά από μέτρα που πρέπει να ληφθούν, για να διασφαλιστεί η στοιχειώδης λειτουργία των Δήμων και ιδιαίτερα των απομακρυσμένων και μικρών σε μέγεθος πληθυσμού, έθεσε στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Γ. Πατούλη, τον Α΄ Αντιπρόεδρο Δ. Καφαντάρη, τον Γενικό Γραμματέα Ι. Μουράτογλου και το  μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και επικεφαλής του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» Α. Κοιμήση.
. Συγκεκριμένα, ζήτησε να υπάρξει πρόβλεψη πίστωσης στον προϋπολογισμό για:
  • Την πρόσληψη ειδικών γραμματέων σε όλους τους Δήμους.
  • Την πρόσληψη ειδικών συνεργατών, ειδικών συμβούλων σε αριθμό αντίστοιχο με αυτό των αντιδημάρχων και ιδιαιτέρων γραμματέων.
  • Την κάλυψη εξόδων παράστασης για όλους τους αντιδημάρχους.
  • Την κάλυψη εξόδων μετακίνησης δημοτικών συμβούλων σε Καλλικρατικούς Δήμους.
Για τα δύο τελευταία ζητήματα η θέση του Υπουργού ήταν θετική, με  δεδομένο ότι το δημοσιονομικό κόστος είναι ελάχιστο 
Ο Αν. Υπουργός αντιμετώπισε θετικά τα αιτήματα που υποβλήθηκαν από την Κ.Ε.Δ.Ε. και στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα η συνάντηση, ώστε να αποτιμηθεί το δημοσιονομικό κόστος για την ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών, προκειμένου στη συνέχεια να υπάρξει η αντίστοιχη πρόβλεψη στον Προϋπολογισμό.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:
« Έθεσα στον κ. Σταϊκούρα μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού.  Είναι αναγκαίο να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο αφενός την ομαλή λειτουργία των Δήμων της Περιφέρειας με στοχευμένα μέτρα,  που έχουν ελάχιστο δημοσιονομικό κόστος. Αφετέρου, «να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία» στους Δήμους που έχουν οφειλές στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία να ρυθμίσουν τα χρέη τους με τρόπο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών που παρέχουν προς τους πολίτες. Αύριο θα συναντηθώ το πρωί με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για να εξετάσουμε τρόπους χρηματοδότησης για την υλοποίηση των ρυθμίσεων αυτών ».
Πηγή: newsTA

1 σχόλιο:

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.