Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

5 Νοε 2014

Μαρία Γιαννακάκη και Μαρία Ρεπούση, ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων. Προβλήματα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας

Για άλλη μία σχολική χρονιά, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας καλείται να λειτουργήσει αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα και ελλείψεις, σε προσωπικό αλλά και σε μέσα.
Συγκεκριμένα, αναφορικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό, το σχολείο λειτουργεί με αναπληρωτές δασκάλους, καθώς προσλήψεις μόνιμου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) δεν έγιναν, αλλά και χωρίς μόνιμο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ), το οποίο είναι νευραλγικής σημασίας, καθότι υπάρχουν μη αυτοεξυπηρετούμενοι μαθητές.
Επιπροσθέτως, το σχολείο δε διαθέτει μέσο μεταφοράς των μαθητών αλλά δυστυχώς, ούτε και ο χώρος όπου λειτουργεί κρίνεται ως κατάλληλος, με απουσία ειδικών αναγκαίων χώρων και λειτουργιών.
Τέλος, είναι τουλάχιστον λυπηρό πως εν έτει 2014 ένα ειδικό σχολείο για παιδιά με αναπηρία αποτυγχάνει να πληροί τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις έτσι ώστε η λειτουργία του να μην καθίσταται απλά τυπική, αλλά να κάνει πράξη, αποτελεσματικά και έγκαιρα, τη θεσμική και συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας για παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός
1.      Θα προβεί το ΥΠΑΙΘ σε προσλήψεις ΕΕΠ και ΕΒΠ, ώστε το εν θέματι σχολείο να λειτουργήσει ως οφείλει, και πότε;
2.      Προτίθεται το ΥΠΑΙΘ να επιλύσει οριστικά το κτιριακό και μεταφορικό πρόβλημα του σχολείου, με γνώμονα τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών;
3.      Ποιος ο σχεδιασμός του ΥΠΑΙΘ, ώστε να αποφευχθεί η αντιμετώπιση των ίδιων προβλημάτων στο μέλλον και να επιτευχθεί η έγκυρη, ήτοι από την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου;
Οι ερωτώσες Βουλευτές
Μαρία Γιαννακάκη
 
Μαρία Ρεπούση

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/11/14 17:15

    Βασικές αρχές δημοκρατίας

    α) ισότητα δικαίου, σημαίνει ισότητα έναντι του νόμου και άρνηση της αυθαιρεσίας.
    β) ισότητα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.
    (γ) κοινωνική ισότητα.
    (δ) πολιτική ισότητα ή πολιτικής συμμετοχής, εκφράζεται με τα πολιτικά δικαιώματα και τους ίσους νομικούς και κοινωνικούς όρους για την άσκηση αυτών.

    Να γίνει δημοψήφισμα και αφού ενημερωθούν οι δημότες ν' αποφασίσουν οι ίδιοι αν θέλουμε να μπούμε στο παρατηρητήριο. Επί 12 συναπτά έτη συμμετείχατε στα κοινά. Οσο επιμένετε ότι είχατε άγνοια τόσο μας διαβεβαιώνετε για την ανικανότητα σας. Υφαρπάξατε την ψήφο μας με ανακρίβειες. Σας ακούσαμε να παραδέχεστε στην τηλέοραση ότι δεν μπορούσατε να υποστείτε το πολιτικό κόστος των αυξήσεων προεκλογικά. Ποιά, εσείς που ζητούσατε μειώσεις ταυτόχρονα. Μας εξαπατήσατε κ. Νάννου. Δημοψήφισμα τώρα. Εχουμε κάθε δικαίωμα να αποφασίσουμε για τις τύχες μας. Δεν σας ψηφίσαμε για να μας καταστέψετε. Μας λέτε να κάνουμε ένα χρόνο υπομονή. Μέσα σε ένα χρόνο δεν θα υπάρχει κατάστημα στην Σαλαμίνα ανοικτό. Να δω από ποιούς θα εισπράττετε τα τέλη που προσδοκάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/11/14 00:50

      Ρε απατεώνα χατζηκυριακιώτη, έχεις τόσο θράσος να γράφεις ψέματα ακόμη και τώρα που όλοι ακούσαμε το video; Ου να μου χαθείς γκεμπελίσκο.
      Πού άκουσες εσύ ρε αλήτη να λέει η Δήμαρχος ότι προεκλογικά δεν μπορούσε να υποστεί το πολιτικό κόστος των αυξήσεων;
      Πού το λέει αυτό ρε αληταρά;
      Την καταστρέψατε τη Σαλαμίνα, και έχετε θράσος να μιλάτε;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/11/14 09:41

      Δεν μου λες καλύτερα τι απάντησε όταν την ρώτησε ο δημοσιογράφος αν είχαν βάλει στο πρόγραμμα τους για τις αυξήσεις; Δεν απάντησε παρά άρχισε να λέει το ποιήμα για τα νοικοκυρέματα αντί να παραδεχτεί ότι μας εξαπάτησαν υφαρπάζοντας την ψήφο μας. Το ποιός την καταστρέφει την Σαλαμίνα με το που βγήκε θα το δεις και σύντομα. Δημοψήφισμα ρε εδώ και τώρα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/11/14 10:37

      Εάν αυτά που ανακάλυψε τώρα τα ήξερε πριν από τις εκλογές, τότε να είσαι σίγουρος ότι δεν θα έβγαινε Δήμαρχος με 55% αλλά με 95%.
      Και μη μου πεις ότι ήταν αντιπολίτευση και έπρεπε να τα ξέρει, διότι για να τα ήξερε έπρεπε να της δίνανε τα στοιχεία που ζητούσε, αλλά αυτοί τα είχανε επτασφράγιστα στο συρτάρι φτιάχνοντας πλασματικούς προϋπολογισμούς.
      Στοιχεία και έγγραφα δεν δίνανε ούτε με Εισαγγελική παραγγελία.
      Μέχρι και εξώδικα αναγκάστηκε να στέλνει η Νάννου, τα ξεχνάς;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος6/11/14 18:05

      Το θέμα είναι ότι όλα στο νησί γίνονται με το μπούρου μπούρου χωρίς στοιχεία κανείς και ποτέ. Δύο μήνες είσαστε εκεί μέσα και ακόμα δεν βγάλατε άκρη. Πόσο χρόνο υπολογίζετε να σας πάρει για να ξέρουμε. Σκοπεύετε να εξαντλήσετε την πενταετία ασχολούμενοι με τον Τσαβαρή; Δεν σας ανεβάσαμε στα πράγματα για να πάρετε μόνο εκδίκηση αλλά να κάνετε και κάτι επιτέλους από αυτά που υποσχεθήκατε. Τι σόι σχεδιασμό είχατε κάνει; Ξέρατε τι αναλαμβάνετε. Στηριζόσασταν στον κόσμο να σας χρηματοδοτήσει; Ε όχι ρε φίλε, ο κόσμος δεν έχει. Να μας πείτε πως περιμένατε να πραγματοποιήσετε με τα καθαρά σας τα χεράκια το νοικοκύρεμα του δήμου. Εγώ μια χλωρίνη από εκείνες τις φτηνές που φέρνει ο προμηθευτής του δήμου, έχω να σας την αγοράσω να συνεισφέρω, τίποτα άλλο μην περιμένετε. Μας εξαπατήσατε υφαρπάζοντας την ψήφο μας, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΕΛΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/11/14 20:27

    Το Μαύρο κοράκι έχει χαθεί , που είναι ; Δεν έχει αφήσει τα ίχνη του ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο στο διαδίκτυο , πρωτόγνωρο για τα σημερινά δεδομένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/11/14 21:27

    Ανώνυμος1/11/14 14:02
    Ανώνυμος1/11/14 14:01
    ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΟΥΣΗ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΗ ΣΑΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ 5000000 ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ Λ.Τ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ ΣΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ.
    1)ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΘΕΩΡΗΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΥ ΜΠΩΤ.ΒΑΣΕΙ ΠΟΛ 1023/2014
    2) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ
    3) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΚΑΙ
    4) ΑΝΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΦΟΡΙΕΣ Π.Χ (ΠΟΡΟΥ)

    ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΥΤΑ ,ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΥΠΩΘΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ;;;
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ , ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΛΕΝΗ ,ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/11/14 14:36

    Πάντως εγώ βγάζω το καπέλο μου στον Τσαβες!
    Ηταν ο μεγαλύτερος απατεώνας με ταλέντο την πειθώ που πέρασε από την Κούλουρη!
    Από την μια έφαγε τα λεφτά του Δήμου, ρίχνοντάς τον σχεδόν σε πτώχευση και απ΄την άλλη, έφαγε και τα λεφτά των ηλίθιων συνεργατών του, πείθοντάς τους να βάλουν λεφτά από την τσέπη τους στις εκλογές!
    Αν τα είχε καλά με τον κόσμο κι έκανε και κανα έργο, έτσι για τα μάτια των ηλίθιων κουλουριωτών. θα ήταν δήμαρχος για πολλά χρόνια ακόμα!
    Ομως, τον έφαγε η ίδια η δική του υπέρμετρη σιγουριά και ματαιοδοξία!
    Τό έπαιξε αυτοκράτορας και έχασε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/11/14 18:07

      Τουλάχιστον δεν ήταν ένας απάνθρωπος τύραννος.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/11/14 07:50

      Δεν ήταν απάνθρωπος αλλά υπάνθρωπος, κατασπάραξε ότι μπορούσε και δεν μπορούσε από το ταμείο του Δήμου, δεν άφησε ηθική βρωμιά να μην την κάνει , δεν νάφησε άνθρωπο χωρίς μήνυση, τ΄άρπαξε από τους συμβούλους του και πρόδωσε τους φίλους του.

      Κατά τ΄άλλα έχετε μάλλον κοντή μνήμη.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος7/11/14 22:36

    ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ 0,9% Ε ΡΕ ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.