Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

8 Ιαν 2015

Ολόκληρη η δήλωση Γιάννη Κουράκου περί της ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ του στις επόμενες εκλογές!

Διανύοντας την κρισιμότερη περίοδο της μεταπολίτευσης, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου αδυνατούν να αντιληφθούν το μέγεθος της ευθύνης που τους αναλογεί. Η βαθιά οικονομική κρίση, οι συνέπειες της οποίας αποτυπώνονται κάθετα στον κοινωνικό ιστό σε συνδυασμό με το ασταθές περιβάλλον που εκτυλίσσεται σε διεθνές επίπεδο, αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα αβεβαιότητας και κλιμάκωσης της κρίσης.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, διατύπωσα με ακρίβεια και σαφήνεια ένα πλαίσιο μέσα από το οποίο θα μπορούσε η Χώρα να οδηγηθεί με ασφάλεια στη κρίσιμη διαπραγμάτευση για το χρέος- ως κορυφαίο ζήτημα της μεταμνημονιακής εποχής.
Το πλαίσιο αφορούσε στα:
- Συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικού Σκοπού,
- Άμεση προώθηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης, και
- Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας,
Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις ιεράρχησα ως προτεραιότητα το εθνικό καθήκον και υπερψήφισα την εκλογή του Σταύρου Δήμα, παρά το γεγονός ότι έχω σταθερά αντιταχθεί στις κυβερνητικές επιλογές σε όλη την διάρκεια της θητείας της.
Δυστυχώς δεν διδασκόμαστε από τα λάθη του παρελθόντος. Γιατί τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επεδίωξαν τις πρόωρες εκλογές αγνοώντας τις συνέπειες που προκάλεσαν στη Χώρα οι πρόωρες εκλογές του 2009 που και πάλι επιβλήθηκαν με την πρόφαση της Προεδρικής εκλογής. Ο μεν Πρωθυπουργός με μια σειρά από βεβιασμένες κινήσεις προσπαθεί να πολώσει το πολιτικό κλίμα επιδιώκοντας μια διαχειρίσιμη ήττα ο δε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπει ότι η κυβερνητική εξουσία θα αποτελέσει σημείο σύγκλισης των διαμετρικά αντίθετων τάσεων στο εσωτερικό του κόμματός του.
Μέσα σε ένα τέτοιο πολιτικό περιβάλλον αβεβαιότητας και αστάθειας θεωρώ ότι οι εκλογές της 25 Ιανουαρίου είναι επιζήμιες για τη Χώρα μας και με αυτό το κριτήριο επέλεξα συνειδητά να μην είμαι υποψήφιος, εκφράζοντας έτσι την πλειονότητα των συμπολιτών μας.
Πολιτικά παραμένω ενεργός και θα συνεχίζω να δημοσιοποιώ τις θέσεις μου στο πνεύμα σύνθεσης ενός αρραγούς μετώπου διαπραγμάτευσης ως ελάχιστο σημείο σύνθεσης απόψεων και κατοχύρωσης της οικονομικής και νομισματικής σταθερότητας για την Πατρίδα μας.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/1/15 21:29

    Το είδα εγώ όνειρο......να μου τσιμπάει τον πού...ο ένα φίδι και τον Γιάννη να μού σώζει τη ζωή, ρουφώντας όλο το δηλητήριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/1/15 21:57

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ Κ.ΚΟΥΡΑΚΟ ΚΟΥΒΕΝΤΑ Ε?ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕΣ
    ΝΑΜΗ ΣΕΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΟΥ ΓΚΑΒΟΥΛΙΑΚΑ,ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ Κ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥς ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ Κ ΕΡΧΟΣΟΥΝΒ ΣΑΜΑΜΙΝΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΣΟΥΝ ΠΡΟ ΕΚΠΛΗΞΕΩΣ....ΚΡΙΜΑ ΕΧΑΣΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΑ ΟΓΚΟΛΙΘΟ ΓΝΩΣΕΩΝ Κ ΣΟΦΙΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.