Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

19 Μαρ 2015

Θρίαμβος στην εκδήλωση τον βραβείων ΄΄ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΄΄ της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης και η Κερκυραϊκής Ένωσης Πειραιά

Η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης και η Κερκυραϊκή Ένωση  Πειραιά, ένωσαν τις δύναμης τους και έκαναν  την  τελετή της απονομής που πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα τελετών του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητήριου Πειραιά.  Τιμήθηκαν  προσωπικότητες που ξεχώρισαν το 2014 στον πολιτισμό, επιχείρηση, επιστήμη, πολιτική, τοπική αυτοδιοίκηση, Δημοσιογραφία  και στο κοινωνικό έργο.  Αναλυτικά τιμήθηκαν 10 άτομα και φορείς που καταχειροκροτήθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητήριου Πειραιά,  από τους 600 περίπου παραβρισκόμενους.

Τα βραβεία Προσωπικότητες 2014-2015 που διοργανώνει η Κερκυραϊκή Ένωση Πειραιά σε συνεργασία με την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης πήραν οι :
·                     Γιώργος Πατούλης  Δήμαρχος Αμαρουσίου-Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Πρόεδρος Ι.Σ.Α. για την πρόσφορα του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το βραβείο απένειμε η Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου και το δίπλωμα η εντεταλμένη πολιτισμού και δημοτική σύμβουλος Πειραιά κ. Ειρήνη Νταϊφά.
·                     Ομάδα Αιγαίου, για το Κοινωνικό τους  έργο, το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος κ. Απόστολος Μπιλίρης, το βραβείο απένειμε ο Επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΝ και π. Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ναύαρχος  Δημήτρης  Ελευσινιώτης και το δίπλωμα ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Νικόλαος Καρβουνάς και οι δυο έχουν τιμηθεί με το βραβείο αυτό  το 2010 και το 2012 αντίστοιχα.
·                     Βασίλης Αντωνιάδης Μαθηματικός και πρόεδρος του εκπαιδευτικού Ομίλου, Πράξης & Πράξεις για την   δημιουργία και ανάπτυξη του ηλεκτρονικού διαδραστικού βιβλίου και την γενικότερη πολυετή πρόσφορα του στην παιδεία, το βραβείο απένειμε η Βουλευτής του Σύριζα κ. Εύη Καρακώστα και το δίπλωμα ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής κ. Δημήτρης Γκίνης.
·                     Σπύρος Ορνεράκης Σκιτσογράφος- Σκηνογράφος για την πρόσφορα του στα εικάστηκα, το βραβείο απένειμε ο Βουλευτής Κερκύρας της Ν.Δ. κ. Στέφανος Γκίκας και το δίπλωμα ο χορηγός κ. Πέτρος Μαυρέας.                                                                             . Μίμης Πλέσσας  για τα 65 χρόνια προσφοράς στο Μουσικό Πεντάγραμμο, το βραβείο απένειμε ένας άλλος  Μουσικοσυνθέτης ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και το δίπλωμα απένειμε η Τραγουδίστρια Φωτεινή Δάρρα.
·                     Κατερίνα Αντωνοπούλου Δημοσιογράφος για την τηλεοπτική της εκπομπή ΄΄Πρώτο Πλάνο΄΄ το βραβείο απένειμε η  Ευαγγελία Καραγιάννη συνιδρύτρια και Υπεύθυνη Παιδαγωγικού & Εκπαιδευτικού έργου του Ομίλου Πράξης & Πράξεις και το δίπλωμα ο π. Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Σπύρος Σπυριδών.
·                     Κυριάκος  Μητσάκος – Μπαρμπαγιάννης Ιατρός, για την επιτυχή προεδρία  του στην Γυναικολογική  κλινική ΡΕΑ. Το βραβεία απένειμε ο Μητροπολίτης Πειραιά και Σαλαμίνος  ΓΟΧ κ Γερόντιος, και το δίπλωμα ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Αντώνης Καλογερογιάννης.
·                     Γιάννης Παπαδόπουλος Μηχανολόγος Μηχανικός για την επιτυχημένη πορεία ανάπτυξης της εταιρίας  ΑΤΤΙΚΑ   Ventures, το βραβείο απένειμε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργος Σταματογιάννης και το Δίπλωμα ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων κ. Γιώργος Καλούδης.

Επίσης τιμήθηκαν οι βουλευτές

·                     Εύη Καρακώστα του ΣΥΡΙΖΑ και Στέφανος Γκίκας  της Ν.Δ. Τα βραβεία απένειμαν ο Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ένωσης Πειραιά κ. Δημήτρης Μουζακίτης και ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Γκίνης.  

Παραβρεθήκαν έκτος τον προαναφερομένων, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ κ. Κοσμάς Χρηστίδης, Εκπρόσωποί τον αρχηγών του Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος, ο Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Νικόλαος Τσέγγας, ο π. Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Διαμαντίδης, ο π. Υφυπουργός κ. Ανάστασης Νεράντζης, ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, κ. Ηλίας Κατσαφάδος και δήμου Αμαρουσίου Νίκος Παππάς, ιερείς, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί και τραγουδιστές, το Δ.Σ. της UNESCO Καλλιτεχνών, οι π. δήμαρχοι Ύδρας κ. Κώστας Αναστόπουλος και Μεθάνων κ. Παναγιώτης Λάμπρου, ο επίτιμος πρόεδρος του δήμου Πειραιά  κ. Παναγιώτης Κουβάτσος, η π. Αντιδήμαρχοι Πειραιά κ. Γιάννης Σπυράκης και Γεράσιμος Βουτσινάς, ο πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας  της Κερκυραϊκής Ομοσπονδίας Αττικής κ.κ. Γιάννης Παργήνος και Λίνα Βέργη, προέδροι Κερκυραϊκών Συλλογών και Συλλογών του Πειραιά.                                   

Μηνύματα έστειλαν ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Νίκος Δένδιας, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης και π. Υφυπουργός κ. Κώστας Γκιουλέκας, ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά  κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά τον Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Δημήτρης Καμένος, η π. Υφυπουργός Υγείας κ. Κατερίνα Παπακώστα, παραβρεθήκαν επίσης ο πολιτευτής κ. Βασίλης Κατσαφάδος μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Βαγιάκης τον ΑΝ.ΕΛ. Περιφερειακή Σύμβουλοι και Κοινοτικοί του Πειραιά, εκ μέρους της Περιφερειάρχης Αττικής κ. Δούρου παραβρέθηκε ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αγγελόπουλος Θανάσης  και πολλοί άλλοι.

Μάγεψαν και ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους ο Μίμης Πλέσσας παίζοντας στο πιάνο δίκες του επιτυχίες που τραγούδησε η Φωτεινή Δάρρα, άλλα και όταν έπαιξε δίκες του επιτυχίες ο Σύνθετης Δημήτρης Παπαδημητρίου. Την εκδήλωση παρουσίασε με τον μοναδικό του τρόπο ο Ηθοποιός Πάρις Κατσίβελος που ερμήνευσε Καβάφη ενώ  απήγγειλε ποιήματα στα  τιμώμενα πρόσωπα, στο πιάνο έπαιξε τα μουσικά χάλια ο Γνωστός πιανίστας Κώστας Μπιλίσης. Τα σκηνικά έφτιαξαν ο Χάρης Σεπέντζης και ο ΜΟΥΖ, της ξύλινες κατασκευές δώρισε το θέατρο Δελφινάριο τα ρούχα τον παρουσιαστών ήταν του Καταστήματος, ANDRIANOPOULOS FASHION STORES SINCE 1930. Κείμενα- Σκηνοθεσία                                                                                   
Δημήτρης Μουζακίτης και τα βραβεία έφερνε η πανέμορφη Φιλόλογος κ. Ευαγγέλια Βλάχου για τετάρτη χρόνια.
Αποκαλυπτικός όπως πάντα  ο πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ένωσης Πειραιά κ. Δημήτρης Μουζακίτης στην ομιλία του απάντησε σε ερωτήσεις που του έγιναν από παραβρισκόμενους Πειραιώτες και αφορούσαν την απουσία του Δημάρχου Πειραιά από την εκδήλωση όπως και το λόγο για τον οποίο φεύγουν τα Κορφιάτικα βραβεία από την πόλη.  Με πικρία που φάνηκε στα λόγια του απάντησε χωρίς να τα ‘’μάσησει’’, καθαρά και με αποκαλύψεις και  δήλωσε ξεκάθαρα  ότι ο θεσμός που ιδρύθηκε πριν 34 χρόνια στον Πειραιά και που είχε αγκαλιαστεί από τους δημάρχους, Κυριακάκο, Βουλόδημο, Παπασπύρου, Ανδριανόπουλο, Λογοθέτη και Αγραπίδη από τους πειραιώτες και τους καλλιτέχνες,  τα Κορφιάτικα βραβεία ΝΑΙ αλλάζουν έδρα! συνέχισε δε λέγοντας ΄΄  Ο δήμαρχος κ. Μώραλης όταν του ζήτησα εγώ προσωπικά το θέατρο για την απονομή τον θεατρικών Κορφιάτικων βραβείων  μου ζήτησε το ποσό των χιλίων ( 1000,00 ) ευρώ γιατί το θέατρο όπως μου είπε πρέπει να συντηρηθεί. Συμφωνούμε σε αυτό όταν ισχύει για όλους καθώς σε άλλους φορείς όπως Κρήτες και Καρπαθίους όπως και σε αθλητικά σωματεία, στα οποία δεν έπρεπε καν να παραχωρηθεί, δόθηκε δωρεάν ενώ στην Ακαδημία Κορφιάτικων αν και είναι γνωστό ότι ο δήμος οφείλει από το 2006 ένα σεβαστώ ποσό το οποίο έχει εκδικαστεί με δικαστική απόφαση ζητήθηκαν χρήματα!

Για την απουσία του Δημάρχου απάντησε χαριτολογώντας ΄΄ έχουμε την πληροφορία ότι θα ταξιδεύσει για την Μάνη με Δαβάκη, Καλογερογιάννη και με Παναγιώτη Κυρήμη προσκαλεσμένος του Μηχαλολιάκου για να σηκώσουν το λάβαρο αύριο στης εκδήλωσης.  Τον ενημέρωσα έξω από το δημαρχείο που τον είδα ότι την πρόσκληση του την παρέδωσα στο γραφείο του και ότι αυτός ως δήμαρχος Πειραιά θα απένειμε το βραβείο στον δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη, με έστειλε στην ιδιαίτερα του, εμείς κυρίες και κύριοι  ζούμε στον Πειραιά, γεννηθήκαμε στον Πειραιά, εργαζόμαστε στον Πειραιά και δεν περνούμε το σακίδιο μας  στον ώμο για άλλες πολιτείες.
Εύχομαι στην νέα δημοτική αρχή να μην είναι σαν την προηγούμενη που κοιτούσε μόνο τους Μανιάτες και όπως λένε κάποιοι ‘’ τώρα  κοιτούνε μόνο τους Κρήτες λόγο Μαρινάκη’’.  Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε δείπνο σε café restaurant του Πειραιά, προ τιμής τον τιμηθέντων και επίσημων από τους χορηγούς Μιχάλη Δεμέστιχα της κατασκευαστικής εταιρίας ‘’ΔΕΜΚΑ’’ και τον Πέτρο Μαυρέα αντιπρόσωπο των εταιριών KIA και HUNDAI, που κράτησε μέχρι της πρωινές ώρες.

Το Γραφείο Τύπου

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/3/15 08:10

    ... ΄΄ενα σεβαστώ ποσό΄΄... Αυτό και μόνο αυτό αρκεί. Τίποτε άλλο. Λυπάμαι για την παρουσία της δημάρχου μας, όχι όμως και του κ.Μαριδάκη (του νεώτερου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/3/15 08:37

    Ενας καταδικασμενος και απο το εφετειο για συκοφαντικη δυσφημιση δηθεν δημοσιογραφος ειναι ο διοργανωτης!!!!!!
    Συγχαρητηρια στους συμμετεχοντες και σε κατωτερα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/3/15 15:48

    ΤΗΝ Δ ΗΜΑΡΧΟ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!
    ΑΠΟ ΤΣΟΝΤΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ Κ.ΠΑΤΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
    ΕΚΕΙ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ;;;;ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ;;; ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΦΑΝΤΗ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/3/15 18:31

      Οταν ο αρχιαπατεώνας έκανε ταξιδάκια αναψυχής Αμερικές, Βρυξέλες, με έξοδα του Δήμου, το ταξίδι της Ρούλας στον Πειραιά σας πείραξε λαμόγια!
      Μέχρι και στη Σύμη πήγε, να δείξει στους πατριώτες του ότι έγινε ανώτατος άρχοντας, μαζί με ολόκληρο συφερτό τζαμπατζήδων κολλητών του!
      ΟΛΑ πληρωμένα από την τσέπη της κούλουρης!
      ΧΑΧΑΧΑ είστε για κλάματα ρε!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/3/15 19:35

      καλά ρε πυροβολημένε απ όλα αυτά εσυ αυτό καταλαβες; κριμας

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος19/3/15 15:53

    19 Μαρ 2015
    ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΗΣΩΝ. Συνάντηση σχετικά με τους αρχαιολογικούς χώρους της Σαλαμίνας

    H ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σαλαμίνας κυριάρχησε στη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου με την Προϊσταμένη της ΚΣΤ΄Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Χρυσουλάκη Στέλλα, την υπεύθυνη αρχαιολόγο για την Σαλαμίνα κ. Κάτουλα Άντα, Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους και μέλη του ιδρύματος «Σαλαμίς».
    -Συζητήθηκε το θέμα του Τύμβου στις Κολώνες, η αναστήλωση του οποίου προχωράει ικανοποιητικά και αναμένεται από Σεπτέμβρη να είναι ο πρώτος επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος στην Σαλαμίνα. Προτάθηκε η δημιουργία βίντεο με όλες τις φάσεις της αναστήλωσης, το οποίο θα αναρτηθεί και στο site της Περιφέρειας.

    -Συζητήθηκαν επίσης και τρόποι ανάδειξης των υπόλοιπων αρχαιολογικών χώρων στην Σαλαμίνα αλλά και του πολύ αξιόλογου Μουσείου με τη τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης στο οδικό δίκτυο του νησιού και την ανάρτηση αφισών στα οχηματαγωγά/επιβατικά πλοία της γραμμής και πινακίδων σε επιλεγμένα σημεία.
    -Συμφωνήθηκε η αποστολή ενημερωτικού υπομνήματος προς το Υπουργείο Πολιτισμού, τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας, τους βουλευτές, την Περιφερειάρχη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τον Πρόεδρο του ΟΛΠ, για τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων και τον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο, με σκοπό την διοργάνωση σύσκεψης ενόψει των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

    -Στόχος όλων αυτών είναι να μην δημιουργηθούν υποδομές «χαρτοπόλεμος» μέχρι την επέτειο της ναυμαχίας, αλλά να γίνει ουσιαστική παρέμβαση με την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς έως τότε.
    Αναρτήθηκε από SALAMIS-NEWS

    ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ Ο ΠΙΟ ΠΑΝΩ;;;;;;ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/3/15 20:24

    μω πωπω παλι ντυσιμο η δικια μας εσκισε ειχε λουσει τα μαλλια τουλαχιστον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/3/15 20:39

    ΕΙΝΑΙ ΝΤΥΜΕΝΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΦΙΜΗ ΣΕ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΡΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/3/15 22:13

    "στο πιάνο έπαιξε τα μουσικά χάλια"

    Tι θέλει να πει ο ποιητής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.