Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

25 Μαρ 2015

ΠΕΡΙΒΟΣ. Ενημέρωση για την Κυνόσουρα

αναδημοσίευση από: PERIVOS
Για άλλη μια φορά ο χαρακτηρισμένος ως Ιστορικός και Αρχαιολογικός χώρος της Κυνόσουρας –Αρχαίου Λιμένα τάραξε τα νερά. Η αίτηση της «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε» για επέκταση της με την επιχωμάτωση μέρους του θαλάσσιου χώρου και η κατάθεση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προς έγκριση από το ΥΠΕΚΑ, φέρνει πάλι το θέμα στο προσκήνιο.
Ο ΠΕΡΙΒΟΣ με αφορμή την τελευταία αυτή εξέλιξη, θέλει να ενημερώσει για τις τελευταίες κινήσεις του και να δημοσιεύσει τις θέσεις του για το σύνολο της περιοχής και για τον τρόπο αντίδρασης και αντιμετώπισης.

Στις 18/2/2015 παρέδωσε μαζί και με άλλους φορείς, εντύπως την αντίδραση του στην αίτηση επέκτασης της επιχείρησης (βλέπε εδώ) στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα.
Στις 11/3/2015 ο ΠΕΡΙΒΟΣ υπέβαλε εγγράφως τις όποιες ενστάσεις του επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας αξιοποιώντας τη δυνατότητα που του δίνει η νομοθεσία, ενώ ανάλογη κίνηση θα γίνει και προς την Διεύθυνση Αδειοδοτήσεων του ΥΠΕΚΑ (βλέπε εδώ)
Παράλληλα με αυτές τις κινήσεις καταθέτουμε τις πάγιες απόψεις μας για το θέμα:
Ο χώρος πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά και όχι αποσπασματικά, δεν θα πρέπει να τρέχουμε να αντιμετωπίσουμε τον οποιοδήποτε προσπαθεί να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή, αλλά πρέπει να θωρακίσουμε την ίδια την περιοχή.
Κινήσεις τόσο στο νομικό, όσο και στο πολιτικό επίπεδο, επιβάλλονται και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο. Η ισχύουσα νομοθεσία αποτελεί μια ασπίδα προστασίας η οποία πρέπει να εφαρμοστεί και πιθανόν να επεκταθεί. Προς αυτή την κατεύθυνση δεν υπάρχουν περιθώρια για κωλυσιεργίες και αδυναμίες.
Νομοθετικές πράξεις που έρχονται σε αντίθεση με τους αρχαιολογικούς και περιβαλλοντικούς νόμους πρέπει να παρακολουθούνται και να προσβάλλονται έγκαιρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ μηχανισμοί ελέγχου να κινητοποιούνται διαρκώς για καταγραφή και καταγγελία οποιασδήποτε παράβασης.
Στο πολιτικό επίπεδο τώρα παρεμβάσεις σε ανώτερο και ανώτατο επίπεδο, με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος, αλλά και της αξίας της περιοχής τόσο ως ιστορικός αρχαιολογικός χώρος όσο και ως περιβαλλοντικός. Μην ξεχνάμε ότι μέσα στον Αρχαίο Λιμένα βρίσκεται Υγρότοπος ενταγμένος στο «Πανελλήνιο Δίκτυο Μικρών Υγροτόπων» γεγονός που τον θέτει υπό νομική (περιβαλλοντική) προστασία.
Και πάμε τώρα στο δια ταύτα.
Ποιος θα υλοποιήσει όλα αυτά.
Θα επικαλεστούμε το παράδειγμα ανάλογων καταστάσεων και περιοχών από τον ελλαδικό χώρο. Αναφερόμαστε στο δίκτυο των περιοχών Natura. Εκεί (κατόπιν επιταγής από την Ευρωπαϊκή Ένωση) έχει θεσπιστεί ο Φορέας Διαχείρισης.
Σε αυτόν μπορεί να εμπλέκονται κρατικοί ή και μη φορείς, με πλήρη αρμοδιότητα για την προστασία της εκάστοτε περιοχής, τον έλεγχο, την ανάπτυξη και αξιοποίησή της.
Προτείνουμε λοιπόν (α) την ανάληψη πρωτοβουλίας από το Δήμο για τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας ή ενός ανάλογου γραφείου το οποίο θα αναλάβει την δημιουργία μιας επιτροπής διεκδίκησης.
Η επιτροπή αυτή (β) θα στελεχώνεται από τεχνοκράτες στο πεδίο της Νομικής, Αρχαιολογικής και Περιβαλλοντολογικής επιστήμης καθώς και προσωπικότητες πανελλαδικού (και όχι μόνο) κύρους.
Στόχος αυτής της ομάδας, θα είναι η συνολική τεκμηριωμένη και υλοποιήσιμη πρόταση που παράλληλα θα είναι αποδεκτή από επιστημονικής και πολιτικής άποψης. Παράλληλα θα αναλάβει την προώθηση της πρότασης και την παρακολούθηση της υλοποίησής στα πρώτα τουλάχιστον στάδια.
Τελικός της στόχος θα είναι η δημιουργία του φορέα διαχείρισης, (γ) η νομική θωράκιση της περιοχής συνολικά, καθώς και η σκιαγράφηση του αειφορικού πλαισίου ανάπτυξης της.
Τέλος ο Φορέας Διαχείρισης θα αναλάβει την πραγμάτωση των ανωτέρων, καθώς θα του έχουν παραχωρηθεί οι δυνατότητες, οι νομικές και τεχνικές, από την Πολιτεία.
Θεωρούμε σημαντική την αποδέσμευση της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας από το θέμα Κυνόσουρα και Ναυμαχία.
Η έννοια πολιτισμός πιστεύουμε ότι δεν είναι ταυτόσημη με την όποια εκδήλωση τιμής και μνήμης σε ένα γεγονός που ομολογουμένως μπορεί να άλλαξε την πορεία της ιστορίας. Όμως άλλο πολεμικές δάφνες και εθνικές επιτυχίες και άλλο πολιτισμός. Δεν συνάδουν.

29 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/3/15 21:11

    ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΑΨΕΤΕ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ,

    ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ 5 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΖΕΙ

    Ε. ΡΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/3/15 02:19

      Μόνος σου ρωτάς, μόνος σου απαντάς, καλός είσαι !!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος25/3/15 21:21

    ΚΥΡΙΑ ΝΑΝΝΟΥ ΣΤΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΥΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΕΝΑ ΡΟΛΟΙ ΕΥΔΑΠ
    ΚΑΙ ΜΙΝ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ Η ΙΔΙΑ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/3/15 02:24

      Το ρολόι δεν είναι κάτι το καινούργιο, χρονολογείται από εποχής τσαβαρή.
      Το ότι δεν μπόρεσε να το βάλει κι αυτός σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά εκεί.
      Άκουσα ότι η ΕΥΔΑΠ εκβιάζει με αυτό το τρόπο για να πληρωθούν τα λεφτά που της χρωστάει ο Δήμος.
      Αν είναι έτσι τότε ...κλάψτα Χαράλαμπε !!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/3/15 06:38

      ΡΕ ΜΗΝΑΚΟ ΝΑΝΟ,ΡΕ Ο ΤΣΑΒΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΤΑΝ ΞΕΜΠΛΕΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ,ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΛΕΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΜΗΝΕΣ!!!!
      ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΜΗΝΑΚΟ ΝΑΝΟ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2013 ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΟΥΤΕ ΕΝΕ ΕΥΡΩ,ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΙΣΟΣΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΕ ΔΥΟ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΕΒΙΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΟΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
      ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΣΑΒΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ;;;;;;;;;;;;ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος26/3/15 10:43

      Κολλημένοι με τον αόρατο Μηνά Νάννο και τυφλωμένοι από το μίσος δεν ξέρετε τι λέτε.
      Έχετε την εντύπωση ότι είμαστε χαχόλοι και μας παρουσιάζετε το μαύρο άσπρο.
      Το 2013 προκειμένου να πουληθεί η ΕΥΔΑΠ "καθαρή" από υποχρεώσεις σε ιδιώτες, η Κυβέρνηση ανέλαβε να πληρώσει αυτή όλα τα μέχρι τότε χρέη των Δήμων προς την ΕΥΔΑΠ.
      Τα χρέη αυτά δεν χαρίστηκαν στους Δήμους όπως έγινε με τα ληξιπρόθεσμα, αλλά θα πληρωνόντουσαν από τους Δήμους προς το κράτος τμηματικά την περίοδο 2015-2021.
      Στην ουσία θα γίνεται παρακράτηση από τα χρήματα που δίνει το κράτος για την πληρωμή των υπαλλήλων.
      Έτσι το 2013, για το Δήμο Σαλαμίνας το Κράτος πλήρωσε 6.000.000 ευρώ.
      Το Κράτος άρχισε κιόλας από φέτος να παρακρατεί το ποσό αυτό με συνέπεια τα λεφτά που έρχονται στο Δήμο να μην φτάνουν για την πληρωμή των Υπαλλήλων.
      Κατάλαβες τώρα γιατί το 2013 φαινότανε ότι ο Δήμος δεν χρωστούσε στην ΕΥΔΑΠ;
      Κατάλαβες τώρα ποιό είναι το έγκλημα του Τσαβαρή;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος26/3/15 11:40

      Πρωτα απολα μηνακο νανο παραδεχεσαι οτι στα μεσα 2013 ο δημις Σαλαμινας δεν χρωσταγε ουτε 1ευρω στην ΕΥΔΑΠ αρα γιατι την εβαλες να κανει προσφυγες κατα της αποφασης του δημοτικου συμβουλιου που παραχωρουσε το δημοτικο δυκτιο;γιατι μαυτο τον τροπο καθηστερησες την εφαρμογη της αποφασης 10 μηνες με αποτελεσμα να αυξηθει παλι το χρεος αφου δεν μπορουσε μεχρι το ξεκαθαρισμα της υποθεσης να εφαρμοσθει η συμβαση;Μιλας για τις δοσεις της εξοφλησης στην ΕΥΔΑΠ και δεν λες ολο το πακετο της συμφωνιας γιατι δεν σε συμφερει ανικανε για να διαπραγματευτεις τετοια θεματα.Για πες μας ρε μηνακο νανο μια και τολμας ακομη και μιλας μετα απο επτα μηνες διοικησης,ποσο εχεις αυξηση το χρεος στην ΕΥΔΑΠ αυτους τουςεπτα μηνες;να σου πω εγω μηνακο,το εχεις αυξησει 1.100.000ευρω!!!!!Για πες μας λοιπον αστυνομε "σαινη"τι τα εκανες;
      Ομως γιατι δεν φερνετε το θεμα της ΕΥΔΑΠ στο δημοτικο συμβουλιο για να σας ταπωσει αλλη μια φορα ο Τσαβες;Σας περιμενει μηνακο τωρα που θα φερεις θεμα να παραχωρησεις ΕΣΥ το δυκτιο στην ΕΥΔΑΠ... ΚΑΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος25/3/15 21:22

    Το Σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου σχετικά με τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαλαμίνας για το έργο «Εργασίες Αποκατάστασης Βλαβών στο Δίκτυο Ύδρευσης Σατερλί – Κανάκια στο Δήμο Σαλαμίνας», συνολικού προϋπολογισμού 194.583,49 ευρώ. Στη συζήτηση μάλιστα, το «παρών» έδωσαν η Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου, καθώς και ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Μπίλλιας.

    Το έργο, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη αφορά στην εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών για την αποκατάσταση των διαπιστωμένων βλαβών και τη βελτίωση των λειτουργικών συνθηκών του δικτύου ύδρευσης από Σατερλί σε Κανάκια, ώστε: α) να αποφευχθεί ο κίνδυνος διακοπής της υδροδότησης της περιοχής των Κανακίων, β) να βελτιωθεί και αν εξασφαλισθεί η αδιάλειπτη, καλή και ασφαλής λειτουργία όλου του δικτύου ύδρευσης ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, γ) να αντικατασταθούν τα φθαρμένα τμήματα του δικτύου που παρουσιάζουν συχνές βλάβες και ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

    Από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Νάννου – Παπαθανασίου, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ουσιαστική και καταλυτική συμμετοχή της Περιφέρειας στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, επεσήμανε ότι οι Δήμοι έχουν μεγάλη ανάγκη την αγαστή συνεργασία και αρωγή της Περιφέρειας, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν από κοινού τις καλύτερες δυνατόν υπηρεσίες στους πολίτες. Στη συνέχεια η Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα ότι θα ακολουθήσουν και άλλα αιτήματα που σχετίζονται με περιβαλλοντικά έργα, τα οποία θα έρθουν προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και εκεί θα απαιτηθεί ιδιαίτερη προσοχή αφού τα έργα αυτά αφορούν στη ζωή των πολιτών της Σαλαμίνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/3/15 06:19

    Για το εργο αυτο οπως ανεφερε οΤσαβες στο προχθεσινο δημοτικο συμβουλιο ειχαν ξεκινησει οι διεργασιες απο το 2012 με εγγραφο αιτημα του Δημου Σαλαμινας προς τον Αντιπεριφερειαρχη νησων κ Κατσικαρη και αποδοχη του αιτηματος μετα απο αλλεπαλησες συσκεψεις οπου απο πλευρας δημου συμμετειχε ο αειμνηστος διευθυντης Τεχνικων Υπηρεσιων Κ. Περδικουρης.Μετα την ολοκληρωση των διαδικασιων την τελευταια διετια φθασαμε στην εγκριση της προγραμματικης συμφωνιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/3/15 07:27

    ΦΑΣΟΥΛΙ ΤΟ ΦΑΣΟΥΛΙ
    ΜΗΝΑΚΟ ΝΑΝΟ
    ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΣΑΚΟΥΛΙ.
    "ΤΟ ΑΡΠΑΧΤΙΚΟ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος26/3/15 07:31

    Μπραβο Ρουλα ΜΕΓΑΛΟΣΤΑΥΡΟΥΣΑ!!!!!!
    Δεν ντραπηκες που σε κανει οτι θελει ο απληστος ο αντρας σου και δωσατε την αιθουσα του δημαρχειου στους Ιαχωβαδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος26/3/15 09:28

    Ρε "νανοι",αρπαχτη και με τους Ιαχωβαδες ρε λαμογια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος26/3/15 09:35

    Ξυπνηστε και δουλεψτε γιατι δεν εισαστε ΠΟΥΘΕΝΑ
    Αλλα ρε βλαμη μηνα και με τους ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ;ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος26/3/15 09:39

    ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΝΤΡΑΠΗΚΑ ΡΟΥΛΑ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑ.ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ.ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/3/15 09:48

      γιατι το λες αυτό μηπως δεν εκφωνήθηκες σωστά, τι σε χάλασε γιατί και εγω την ψήφισα τη δήμαρχο, γραψε επώνυμα να δούμε συνψηφοφόρε τι σε χάλασε ή μηπως στα υπαγορεύουν και τα λες. ολα σου φταίνε τελευταία, τι έγινε απαντησε με ονομα

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/3/15 11:15

      Αν χθες ησουνα στον Αγιο Μηνα και στα αγαλματα συνψηφοφορε και γραφεις αυτα που γραφεις τοτε μαλλον εχουμε διαφορετικες παραστασεις για αυτες τις επετειακες εκδηλωσεις.Τωρα αν εισαι και απο το στενο κυκλο της δημαρχου απομακρυνσου γιατι καποιες(οι) σαν και σενα κανατε το δημο τσιρκο.Οσο για το ονομαμου δεν καταλαβα γιατι το θελεις;μηπως για να με τιμωρησεις φασιστακι;

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος26/3/15 09:39

    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΟΠΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΑΝΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ , ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ. ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΤΙΝΙΕΣ, ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ. ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ. ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟΛΙΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΝ, ΒΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΠΡΩΤΟΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΤΕ, ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΛΕΙΦΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ? ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΚΟΠΗ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ. ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΕΝΕΕΣ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΙΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ. ΕΛΕΟΣ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΦΑΤΣΕΣ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΚΑΤΙΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος26/3/15 12:01

    Αλλο ενα σημαντικο εργο της θητειας του Τσαβες εφθασε στην ωριμανση του και θα υπογραφει προγραμματικη συμβαση μεταξυ Περιφερειας και Δημου Σαλαμινας.
    Το εργο αφορα την επισκευη ηλεκτρομηχανολογικου εξοπλισμου των αντλιοστασιων και της δεξαμενης του αγωγου υδρευσης Σατερλι--Κανακια.Θυμιζω οτι την μελετη την ειχε εκπονησει ο αειμνηστος διευθυντης Τεχν Υπηρ του δημου Σαλαμινας Κ.Περδικουρης.Σημαντικο ρολο επαιξε και ο αντιπεριφερειαρχης Δ.Κατσικαρης
    Αυτα για την αποκατασταση της πραγματικοτητας.Οποιος τα αμφισβητει στη διαθεση του τα στοιχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος26/3/15 14:08

    ΡΕ ΜΗΝΑΚΟ,ΡΕ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ ΑΡΠΑΧΤΗ; ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ;ΡΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ;ΡΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΚΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος26/3/15 14:19

    ΦΑΣΟΥΛΗ 4/5/2015,πηρες την επιταγη της κατανομης,ποτε τα κατεθεσες στην τραπεζα; γιατι αργησες;τι τα εκανες; που τα εδωσες;εχουν ολα αυτα σχεση με την εργασια σου που σε ψαχνουν ελεγκτες για οικονομικο ανοιγμα 26.500ευρω;η δοση που πηρες με την επιταγη ειχε 27.500ευρω;
    Ο μηνακο τι σχεση εχει με ολα αυτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος26/3/15 17:27

    ΤΣΑΒΕΣ , Η ΡΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΔΙΚΟΣΟΥ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΠΕΡΙ ΧΙΛΙΑΣΤΩΝ ? ΑΡΕ ΑΠΙΣΤΕ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος26/3/15 17:29

    ΡΕ 14,19 ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΖΟΓΟΜΑΝΙΑ ? ΤΙ ΡΩΤΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος26/3/15 18:15

    Ρε μηνακο(17:27),ρε ακομα και για τους Χιλιαστες ρε φταιει ο Τζαβαρης;Ρε τι νουμερα εισαστε;ρε ξυπνηστε ρεεεεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος26/3/15 18:30

    το Θεμα ειναι οτι όλοι έχουν δίκιο και ο Δημος αποφεύγει να πάρει μια απλή θέση για αλλαγή του ΓΠΣ , να εφαρμόσει την αποφάσει που εχει ήδη πάρει για να καταγγελθεί ο ΟΛΠ , αποφεύγει να φτιάξει το φακελλο της Πολιτιστικής Πρωτεουσας , αδιαφορεί παντελώς για τις εκδηλώσεις των Σαλαμινιων , αδυνατεί να συγκροτήσει μθα επιτροπή για τη διεκδικήσει και μένουν στα λογια και πιστεύετε οτι θα αποφασίσουν να συγκροτήσουν επιτροπή κατα των Ναυπηγειων Ολπ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος26/3/15 18:37

    Ανώνυμος26/3/15 18:32
    ΚΟΥΙΖ: ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ
    --Η ΡΟΥΛΑ
    --ΟΙ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:ΕΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ "ΜΑΡΤΥΡΕΣ"
    ΟΙ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΑΧΩΒΑ ΚΑΙ Η ΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/3/15 21:43

      φερτε ρε μια κουβερτα,,,,,ξυλιασαμε

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμος26/3/15 22:04

    ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/3/15 23:52

      Για να βάζουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση
      Εσύ φαντάζομαι είσαι οδηγός ΙΧ.
      Αυτό τι σημαίνει μπορείς να πιλοτάρεις μια φορμουλα 1;
      Ε αυτό έπαθε η φουκαριάρα, ήταν δημοτική σύμβουλος, μέχρι εκεί. ΤΕΛΟΣ
      Κατά τ' άλλα είναι κυρία.

      Διαγραφή
  20. Ανώνυμος27/3/15 11:34

    Ανώνυμος26/3/15 18:32
    ΚΟΥΙΖ: ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ
    --Η ΡΟΥΛΑ
    --ΟΙ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:ΕΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ "ΜΑΡΤΥΡΕΣ"
    ΟΙ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΑΧΩΒΑ ΚΑΙ Η ΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

    Απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.