Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

1 Ιουν 2015

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΝΑΡΞΗ: ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015,ώρα 7 το απόγευμα. "Αγαπώ το Θέατρο - Μαθαίνω για το Θέατρο"

Το "ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ", διοργανώνει κατά τον μήνα Ιούνιο, Σεμινάριο με τίτλο "Αγαπώ το Θέατρο - Μαθαίνω για το Θέατρο".
ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ αυτό, διάρκειας 16 ωρών σε 8 διαδοχικές ημέρες, δεν επιβαρύνει οικονομικά όσους θα ήθελαν να το παρακολουθήσουν. Μπορούν δε, να το παρακολουθήσουν άτομα ανεξαρτήτου φύλλου και ηλικίας άνω των 15 ετών.
ΘΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ μεταξύ άλλων: Τί ακριβώς είναι το ΘΕΑΤΡΟ, πώς ξεκίνησε και πού έχει φτάσει, γιατί το Θέατρο θεωρείται "δεύτερο σχολείο", πώς αντιλαμβάνεται κάποιος αν αγαπάει το Θέατρο και αν μπορεί να κατανοήσει σε βάθος μία θεατρική παράσταση, ή ακόμη και να ακολουθήσει θεατρικές σπουδές αν είναι ακόμη νέος.
ΑΚΟΜΗ, ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ πώς γράφεται ένα θεατρικό έργο και ποιές είναι οι διαδικασίες παρουσίασής του, ποιά είναι η χρησιμότητα του σκηνοθέτη και ποιά των ηθοποιών, πώς ανεβαίνει μία θεατρική παράσταση και πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος ηθοποιός, σκηνοθέτης, ή θεατρικός συγγραφέας.
ΜΑΖΙ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ για τις πολλαπλές μορφές Θεάτρου, όπως κωμωδία, φάρσα, τραγωδία, επιθεώρηση, μουσικό θέατρο και άλλα είδη. Θα διδαχθούμε επίσης ορθοφωνία και σωστή αγωγή του Λόγου, κάτι, το οποίο χρειάζεται στον κάθε έναν Από εμάς, άσχετα με το επάγγεμά του. Παράλληλα, θα αναλύσουμε υποθέσεις θεατρικών έργων, προκειμένου να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να παρακολουθούμε σωστά μία θεατρική παράσταση και να είμαστε ικανοί να εμβαθύνουμε σαν κριτικοί στα καλά και τα κακά του έργου, της σκηνοθεσίας και της ηθοποιΐας.
ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ, οι παρακολουθήσαντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και Βεβαίωση από τον Όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων.
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ. Για όσους ενδιαφέρονται και έχουν τελειώσει το Λύκειο, είναι δε ηλικίας μέχρι και 30 ετών, θα δοθούν 4 υποτροφίες για δωρεάν φοίτησή τους εντελώς δωρεάν, στην έγκριτη Δραματική Σχολή "Θεατρική Τέχνη", την οποία διευθύνει ο διακεκριμένος σκηνοθέτης και καθηγητής Αγωγής του Λόγου Αντώνης Ανδριόπουλος, προσφορά του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού "Το Καφενείο των Ιδεών".
ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο, θα πρέπει να βρίσκονται, -χωρίς άλλη ειδοποίηση-, την Τρίτη 2 Ιουνίου και ώρα 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σαλαμίνας, στο Βουρκάρι, -είσοδος από οδό Ηφαίστου, πίσω από το Ζαχαροπλαστείο "Μπεγνή"-, για εγγραφή και καθορισμό ημερών και ωρών του Σεμιναρίου.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/6/15 13:35

    Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ προυπολογισμου, αντικατοπτριζει την τεραστια ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ (;;;;;;).
    Οπως και το κραξιμο που εφαγε το ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ(;;;;)ΔΙΔΥΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ Κα..ΔΟΥΡΟΥ ,που τους πεταξε ...ΕΞΩ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/6/15 17:36

    SYSOMOI UA PAEI H DHMARXESA ME OLO TO SKYLOLOI MONO GIA AYTA EINAI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/6/15 12:17

    Η ΗΘΟΠΟΙΑΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΡΟΠΟΝΕΙΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.