Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

8 Ιουν 2015

Ο Κώστας Βουτσάς στις 7 Ιουλίου στο Ευριπίδειο Θέατρο σε μια παράσταση για τον εκφοβισμό (bullying)

«ΕΝΑΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΜΥΤΕΡΟΚΕΦΑΛΩΝ»
Παράσταση για το bullying με τον Κώστα Βουτσά
Ο Κώστας Βουτσάς σκηνοθετεί και παίζει για παιδιά και νέους, έναπλούσιο σε μηνύματα έργο για τον εκφοβισμό (bullying), όπου το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 7 Ιουλίου στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας (9 μ.μ.).

Στο έργο θα δούμε την ιστορία του στρογγυλοκέφαλου που γεννήθηκε στη χώρα των μυτεροκέφαλων και αντιμετωπίζει την απόρριψη και το συστηματικό εκφοβισμό από τους συμμαθητές του εξαιτίας της διαφορετικότητάς του. Ο δίκαιος βασιλιάς της χώρας, που έχει πάρει υπό την προστασία του το στρογγυλοκέφαλο παιδί, δείχνει το δρόμο της αγάπης και της φιλίας μέσα στο δάσος της γνώσης και των αποφάσεων.
Η δοκιμασμένη παράσταση έχει χαρακτηριστεί από το κοινό ως «αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του bullying» και ότι «επιδρά με εξαιρετικό τρόπο». Η παρακολούθηση και συμμετοχή στο ζωντανό θέατρο, προσφέρει στα παιδιά και τους νέους ευκαιρίες για να αποκτήσουν εμπειρίες πάνω στο θέμα του εκφοβισμού, που θα μπορούν να τις εφαρμόσουν στις δικές τους ζωές. Μέσα από το θέατρο εξασκούνται σε πιθανές λύσεις για τα δικά τους ερωτηματικά και τις δυσκολίες. Το έργο θα εμπνεύσει και θα βοηθήσει να αναπτύξουν δικές τους στρατηγικές εναντίον του bullying και θα τους ενδυναμώσει ώστε να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις στην πραγματική ζωή.
Ταυτότητα παράστασης:
Τίτλος: «Ένας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων»
Σκηνοθεσία: Κώστας Βουτσάς
Κείμενο: Αλίκη Κατσαβού, Κώστας Βουτσάς
Μουσική: Νίκος Σαπουντζάκης
Ενορχήστρωση: Κώστας Χαριτάτος
Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Αλίκη Κατσαβού, Άγγελος Μπέσσας, Αναστασία Σκοπελίτη, Εβελίνα Κυπραίου, Σάββας Μενοίκου, Φίλιππος Ζαρφειάδης, Δήμητρα Μπακαλγιάννη
Τιμές εισιτηρίων: 10€ (γενική είσοδος), 8€ (προπώληση), 5€ (άνεργοι, πολύτεκνοι)
Σελίδα παράστασης: http://www.theatromathia.gr/pl_miterokefaloi.html
Πρόγραμμα περιοδείας: http://theatromathia.blogspot.gr/2015/06/bullying.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.