Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

25 Ιουν 2015

Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητή Ναυστάθμου Σαλαμίνας κ. Κωνσταντίνου Μανωλιουδάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος παρακολούθησε και συμμετείχε στα σενάρια της προσομοίωσης Άσκησης Μείζονος Ατυχήματος στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.
Μετά το πέρας της ασκήσεως, ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Διοικητή Ναυστάθμου Σαλαμίνας για την πρόσκληση, η οποία είναι στο πνεύμα της αρμονικής συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Πολεμικού Ναυτικού.

Συνεχάρη τους οργανωτές της ασκήσεως για την αρτιότητα, τον ρεαλισμό και την άριστη εκτέλεση της.
Ο κ. Χατζηπέρος τόνισε δε με ιδιαίτερη έμφαση το πόσο σημαντικός παράγοντας για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων είναι οι επικοινωνίες, ο συντονισμός και βέβαια η καλή προετοιμασία και το επίπεδο συντήρησης των μηχανημάτων και του εν γένει εξοπλισμού. Το Ναυτικό αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων από φυσικές καταστροφές για τα νησιά, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες, όταν τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να δράσουν. Ιδιαίτερα για το νησί της Σαλαμίνας, η ύπαρξη του Ναυστάθμου αποτελεί εγγύηση για το δάσος της, έναν από τους τελευταίους «πνεύμονες» του λεκανοπεδίου Αττικής.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην άσκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.