Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

5 Ιουν 2015

Αγκυροβολία πλοίων στον Όρμο Βοιών και το στενό Ελαφονήσου μεταξύ Κυθήρων - Νεαπόλεως

Ομόφωνα αντιτίθεται  το Περιφερειακό Συμβούλιο στο περιβαλλοντικό έγκλημα το οποίο συντελείται στον Όρμο  Βοιών, στη Λακωνία. Πρόκειται για περιοχή χαρακτηρισμένη Natura  η οποία μάλιστα γειτνιάζει με αρχαιολογικό χώρο μεγάλης αξίας.
Η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 4ης Ιουνίου 2015 και αφορά στο σοβαρό ζήτημα  θαλάσσιας ρύπανσης και κατάχρησης ελλιμενισμού που συντελείται στην περιοχή.
Σύμφωνα με την απόφαση προβλέπεται:
1)       Απαγόρευση αγκυροβολίας σε όλα τα πλοία πλην των επιβατικών.
2)       Απαγόρευση οποιασδήποτε διαδικασίας εφοδιασμού, επισκευών, υφαλοκαθαρισμών, καθαρισμού προπελών, καθαρισμού καταστρωμάτων ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια δραστηριότητα εντός του όρμου.
3)       Εκτέλεση διαδικασιών ελευθεροκοινωνίας εφόσον απαιτηθεί, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, σε πλοία πλόων εσωτερικού και ανάλογης κλάσης, εφόσον εξεταστεί από το Λιμεναρχείο η ορθότητα ανάλογου αιτήματος του πλοίου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων δήλωσε ότι με την προώθηση της παραπάνω εισήγησης / ψηφίσματος στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, προκειμένου να υιοθετηθεί στον Ειδικό Κανονισμό Λιμένα Νεαπόλεως, δίνεται ένα τέλος στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής. Το ζήτημα έχει αναδειχθεί  το σύνολο των Δήμων της περιοχής, τους τοπικούς επαγγελματικούς και περιβαλλοντικούς φορείς.
Τέλος, απολύτως σύμφωνη με την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής είναι και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, η οποία δήλωσε ότι θα   εισαγάγει ανάλογο ψήφισμα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.