Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

18 Ιουν 2015

Συνάντηση του Συντονιστικού Κοινωνικών Ιατρείων – Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής με τον Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

Με τους εκπροσώπους του  Συντονιστικού των Κοινωνικών Ιατρείων -  Φαρμακείων Αλληλεγγύης(Αθήνα, Χαλάνδρι, Ν. Σμύρνη, Σαλαμίνα,Περιστέρι,ΦΑΠ, Πειραιά) συναντήθηκε την Τετάρτη 17/06/15 ο καγκελάριος της ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θ. Φωτίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε  στο ΚΙΦΑ Αθήνας ο κ. Φάιμαν ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους για το έργο των ΚΙΦΑ της Αττικής, καθώς και για την ιστορία του κινήματος αλληλεγγύης στον χώρο της υγείας.
Μεταξύ  άλλων τα ΚΙΦΑ ενημέρωσαν τον κ. Φάιμαν ότι το πρώτο τετράμηνο του 2015 τα  Κοινωνικά Ιατρεία Αττικής έχουν διαχειριστεί 17.000 περιστατικά , ενώ λειτουργούν με την εθελοντική προσφορά των 1,000 και πλέον εθελοντών: γιατρών, φαρμακοποιών και υποστηρικτικής ομάδας. 
Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι ο εξοπλισμός των ιατρείων προέρχεται από δωρεές των αλληλέγγυων φορέων εσωτερικού και εξωτερικού, ενώ ακόμα και τα φάρμακα προέρχονται από δωρεές του πολιτών που γνωρίζει το έργο των Κοινωνικών Ιατρειών.
Ακόμα, οι εκπρόσωποι των ΚΙΦΑ ενημέρωσαν και για  την κατάσταση των δημόσιων δομών υγείας, αναφέροντας τη μείωση του προϋπολογισμού για τις δαπάνες υγείας, την έλλειψη προσωπικού και την πλήρη διάλυση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ειδικότερα τόνισαν πως τα ΚΙΦΑ είναι αυτοοργανωμένες δομές που ήρθαν ως απάντηση στη ανθρωπιστική κρίση.  Αγωνίζονται για να υπάρχει δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας για όλους και δεν μπορούν, ούτε και θέλουν να υποκαταστήσουν το κράτος.
Ως προς τον συμβολισμό της επίσκεψης του στο Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας, ο κ. Φάιμαν δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι εντυπωσιακό να βλέπει ότι άνθρωποι εργάζονται σε εθελοντική βάση και ότι "οι άνθρωποι δεν δέχονται τη φτώχεια, ότι μάχονται εναντίον της φτώχειας". Επιπλέον, σημείωσε ότι χαίρεται που βρίσκεται στην Αθήνα "όχι μόνο με αξιωματούχους και άλλους πολιτικούς".

"Είναι σημαντικό να έχουμε πολύ στενές σχέσεις με άλλους πολιτικούς, αλλά είναι επίσης σημαντικό να έχουμε στενές σχέσεις με τέτοιες πρωτοβουλίες", υπογράμμισε, για να τονίσει: "Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι πραγματικά υπέροχες και εντυπωσιακές. Σέβομαι απολύτως τη δουλειά αυτών των ανθρώπων".

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/6/15 13:13

    ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΘΑ ΘΡΙΝΟΥΣΑΜΕ ΘΥΜΑΤΑ. ΑΦΗΣΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΟΡΘΙΑ; ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΓΑΛΑΤΑ, ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΑΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΠΑΝΤΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/6/15 17:58







    Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
    ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 7/2015 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
    ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΛΗΝΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
    Αριθμός Απόφασης: 21/2015
    ΘΕΜΑ : «Στήριξη Πολιτιστικού Φεστιβάλ ¨ΤΕΛΑΜΩΝΕΙΑ 2015¨»



    Λαμβάνοντας υπόψη:
    1) Την πετυχημένη περσινή παρουσία του Φεστιβάλ «ΤΕΛΑΜΩΝΕΙΑ 2011» όπου
    συμμετείχε πλήθος κόσμου από όλο το νησί και ιδιαίτερα ΝΕΟΛΑΙΑ

    ΠΕΡΣΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΑ ΤΕΛΑΜΩΝΕΙΑ 2011 ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΜΗΠΩΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ 2014;;;;;;;

    Ο ΔΗΜΟΣ ΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ;;;;;;;;Η ΔΩΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΚΥΡΙΕ ΤΡΑΥΛΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΑ ΠΟΛΥΖΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/6/15 21:42

    ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ Η ΡΟΥΛΑ ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

    ΠΤΥΧΙΟ ΓΙΟΚΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/6/15 13:32

      ΝΑ ΣΚΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΟ ΔΕΙΞΕΙ, ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ?
      ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΕΣ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΣΑΒΕΣ ΠΟΥ Η ΡΟΥΛΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ.
      ΕΣΥ ΦΟΝΑΖΕΙΣ ΣΚΟΥΖΕΙΣ, ΚΑΙ Η ΡΟΥΛΑ ΛΕΕΙ ΑΣ ΤΟΝ ΜΑΣΚΑΡΑ ΘΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΩ ΕΓΩ, ΑΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΝΕΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΣΑΝ ΣΚΟΡΠΙΔΙ.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος20/6/15 00:37

    ΡΕ Ο Βέρνερ Φάιμαν.ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ!!!
    ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΙ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.