Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

15 Ιουλ 2015

Η ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού ξανά στη Σαλαμίνα

Σήμερα στις 11 π.μ πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στα εκδοτήρια των ferry boats, στο λιμάνι των Παλουκίων.
Μοιράσαμε κειμενάκια στα οποία διατυπώναμε τη θέση μας για τις τελευταίες εξελίξεις στην πολιτική σκακιέρα και καλούσαμε παράλληλα τον κόσμο να συμμετέχει δυναμικά στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα σήμερα στις 19.00.
Για άλλη μια φορά αποδείξαμε πως είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Η επιλογή της Σαλαμίνας για εξόρμηση δεν ήταν τυχαία. Αφού κινητοποιηθήκαμε για την υπόθεση του Ουαλίντ, αποφασίσαμε να κάνουμε την παρουσία μας πιο έντονη με στόχευση να σπάσει η νεοναζιστική τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής που επικρατεί στις γειτονιές του νησιού.
Υ.Γ: Ευχαριστούμε πολύ τους συντρόφους και τους φίλους της Σαλαμίνας που βοήθησαν στην εξόρμηση.
Παρακάτω, το περιεχόμενο του κειμένου:

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!
Ζούμε ένα πραξικόπημα σε εξέλιξη!
Το παρατεταμένο σαμποτάζ της αστικής τάξης έχει βρει συνεργάτες την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η προσχώρηση της ηγετικής ομάδας του Τσίπρα στο μπλοκ του «ΝΑΙ», στο αστικό μπλοκ της «ρεαλιστικής» πολιτικής, θα καταγραφεί σαν ένα από τα μεγαλύτερα ξεπουλήματα της εργατικής τάξης.
Όλη η στρατηγική συνεννόησης της κυβέρνησης με το παρακράτος και τη δεξιά γύρισε μπούμερανγκ. Αντί να διασπαστεί το αστικό μπλοκ, αφοπλίστηκε το κίνημα. Τα ταξίδια και οι ελπίδες για «λογικούς» Ολάντ, Ομπάμα και Σίτυ του Λονδίνου μας θυμίζουν αστυνομικές ταινίες. Στον κόσμο του κεφαλαίου δεν υπάρχουν σύμμαχοι. Μόνο η ταχτική του «καλού και κακού μπάτσου». Οι «καλοί» σε αποκοιμίζουν, σε παρασύρουν στη συνδιαλλαγή και οι «κακοί» αλλάζουν τους όρους. Ο κατήφορος σταματά μόνο όταν παύεις να παίζεις το παιχνίδι τους. Το ίδιο και στο εσωτερικό της χώρας. Αφέθηκε όλος ο κρατικός και παρακρατικός γραφειοκρατικός μηχανισμός ανέγγιχτος. Αφέθηκαν στις θέσεις τους διοικητές οργανισμών & αστυνομίας. Έμειναν στο απυρόβλητο δικαστές και εκκλησία. Οι τραπεζίτες, ο ίδιος ο Στουρνάρας, οι διαπλεκόμενοι καναλάρχες συνέχιζαν την υπονομευτικές τους ενέργειες. Ταυτόχρονα γινόντουσαν δημόσιες (αλλά και υπόγειες) «συνεννοήσεις» με Παυλόπουλο, Αβραμόπουλο, Μπακογιάννη, Καραμανλή, Μαρινάκη αλλά αντί να διασπαστεί η «δεξιά πολυκατοικία», αφοπλίστηκε η εργατική τάξη.
Η αστική τάξη θα επιχειρήσει δια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των «251» να νομιμοποιήσει τον καταστροφικό οδοστρωτήρα του 3ου Μνημονίου. Όμως, ακόμα και με τους πιο κυνικούς αστικοδημοκρατικούς όρους, υπάρχει μια νωπή διπλή «λαϊκή εντολή» από τις εκλογές του Γενάρη και το Δημοψήφισμα του Ιούλη που δεν μπορεί να παρακαμφθεί έτσι απλά. Θα χρειαστεί να τσακιστεί οτιδήποτε θυμίζει αυτό το «περήφανο 62%». Από τη βουλή ως και την τελευταία τοπική συνέλευση.
Γι` αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε να κατοχυρωθεί αυτό το πραξικόπημα. Δεν θα γίνουμε «αντιπολίτευση που διαδηλώνει ενάντια στην κυβέρνηση» και ούτε αναγνωρίζουμε τη νομιμότητα της. Πρόκειται για μια προσπάθεια ηγεμονίας του ήδη ηττημένου «ΝΑΙ» των λακέδων των αφεντικών και σαν τέτοια πρέπει να τσακιστεί.
Η μάχη που πρέπει να δώσουμε είναι σε δύο επίπεδα. Πρέπει να αποκρούσουμε κάθε μνημονιακό μέτρο και κάθε κατάργηση των νόμων που πέρασαν το περασμένο διάστημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να διαμορφωθεί το πολιτικό υποκείμενο που να διεκδικήσει μια διαφορετική διέξοδο για το αντιμνημονιακό κίνημα. Μια στρατηγική που δεν θα εγκλωβίζεται στους εκβιασμούς των αφεντικών και στους δισταγμούς των γραφειοκρατών, αλλά θα μπορεί να δίνει ανάσες ζωής και προοπτικής στο κίνημα.
Οι αγώνες και η αυτοπεποίθηση αυτής της τεράστιας, αλλά προδομένης, πλειοψηφίας μπορεί να γίνει ο καμβάς ανασύνταξης, ελπίδας και αντεπίθεσης!
·         ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
·         ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ! ΟΧΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
·         ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!
Αθήνα, 14 Ιούλη 2015
ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

ormantifa.wordpress.com τηλ: 6939684508 mail: orma@riseup.net

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/7/15 15:11

    ΠΟΤΕ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΛΑΙΚΗ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗ ΣΕ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/7/15 16:37

    ΚΑΛΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΡΟΘΡΩ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΟΥΣΑΤΟ ΚΥΡΙΟ ΠΟΤΕ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΕ ΜΙΑ ΕΔΩ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ;;;;;;;ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ;;;;ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΥΣΙΜΑ;;;;;; Η ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΗΜΩΣΕΙΣ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙΣ!!!ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΙ ΩΡΕΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ;;;;;;;;;;ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΜΙΔΟΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΕ;;;;;;; ΕΓΩ ΕΦΕΥΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΗΔΗ ΔΟΥΛΕΥΕΕ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΖΗΛΟ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΕΠΑΙΝΟΥΣ????? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/7/15 18:07

    ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ Η ΡΟΥΛΑ ΠΤΥΧΙΟ ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/7/15 23:19

    ΡΕ ΧΕΣΤΗΚΑ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΟ!! ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΨΟΥΝ!!!!ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/7/15 03:31

      Είπαμε, να πεις στον Παπαθεοχάρη να πάει να τα μαζέψει και να μου δώσει κι ένα χιλιαρικάκι για να πείσω τη Δήμαρχο να σου μοστράρει το πτυχίο στη μούρη σου.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος16/7/15 08:02

    Μηνάκο 03:31,το πτυχίο δεν το έχει και το ξέρεις, το πότε θα στο ζητήσουν επίσημα δεν θα το πείς εσύ αλλά αυτοί.
    Πάντως να ξέρεις ότι ξέρουν πολύ καλά αυτό που ξέρεις και συ:
    ΠΤΥΧΙΟ ΜΑΝΑΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/7/15 10:02

      E KAI; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΣΑΒΑΡΟΣΚΥΛΟΠΝΙΧΤΗ....ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/7/15 17:46

      Αφού λοιπόν δεν το έχει γιατί δεν βάζεις το χιλιαρικάκι στοίχημα; ή το παίρνεις ή το παίρνω.
      Ξέρεις τι είναι σήμερα ένα χιλιάρικο;
      Αλλά πού μυαλό !!!!!

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος16/7/15 13:57

    ΡΕ ΜΟΥΣΑΝΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ???????????
    ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΘΑΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΣΙΚΩΘΕΙΤΕ?????????
    ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΙΔΕΣ-----ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/7/15 15:02

      ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΜΕΙΣ ΡΕ ΚΟΥΤΟΣΚΥΛΟ ΑΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ;

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος16/7/15 14:59

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:Το πιό πετυχημένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.