Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

6 Ιουλ 2015

Μάνος Δερτούζος “…Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ…”

Από το Face Book του Μάνου Δερτούζου
Το Δημοψήφισμα πέρασε στην ιστορία και το αποτέλεσμά του καταγράφεται ως μία λαμπρή σελίδα. Το υπερήφανο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού κάτω από συνθήκες φοβερού εκφοβισμού και κινδυνολογίας, τόσο από πλευράς αντιπολίτευσης όσο και από πλευράς Ευρώπης αλλά και ΜΜΕ, έδειξε ότι στο χώρο που γεννήθηκε η Δημοκρατία , το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό!!!.
Αυτή τη στιγμή όμως χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε ηρεμία, όχι επίδειξη αλαζονείας και προπάντων ΕΝΟΤΗΤΑ όλου του λαού. Οι ενδείξεις όλες δείχνουν ότι πάμε σε μία συμφωνία. Η σύγκλιση των Πολιτικών Αρχηγών με την συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ένα κοινό Εθνικό μέτωπο, καθώς επίσης και η γενναία παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη, με την κινητικότητα όλης της Ευρώπης δείχνουν ότι η Συμφωνία δεν θα αργήσει.

Το αποτέλεσμα ήταν ένας πολιτικός σεισμός με επίκεντρο την τοπική πολιτική σκηνή αλλά που έγινε αισθητός σε όλη την Ευρώπη.
Ο Σεισμός γκρέμισε ένα παλιό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα και δημιούργησε ερείπια σε μία φθαρμένη πολιτική σκέψη του χθες που ταυτίστηκε απόλυτα με τους δανειστές, χωρίς ούτε μία στιγμή να βοηθήσει με κάποιο τρόπο στην επίτευξη συμφωνίας.
Τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα οι πραγματικοί υπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης, φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων προσπαθώντας με παλαιοκομματικούς μεθόδους να πείσουν.
Ο σεισμός που έγινε πολύ αισθητός στην Ευρώπη έδωσε το μήνυμα ότι η πολιτική της λιτότητας που ακολουθεί εις βάρος των λαών απέτυχε και ένας άλλος δρόμος πρέπει να ακολουθηθεί.

Αυτή τη στιγμή είναι ώρα αγωνίας για όλους. Μετά τη συμφωνία θα έχουμε να πούμε πάρα πολλά. Η ΕΝΟΤΗΤΑ όλων είναι σε αυτές τις δύσκολες ώρες είναι επιβεβλημένη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι απλοί πολίτες που ψήφισαν είτε το ΟΧΙ είτε το ΝΑΙ αγαπούν όλοι την Πατρίδα!!