Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

4 Αυγ 2015

Με Μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και εφέτος η 5η Αστροβραδια στο γραφικό Λιμανάκι της Κυριζας

Με  Μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και εφέτος στις 25 Ιουλίου 2015 η 5η Αστροβραδια Σαλαμίνας που διοργάνωσε  η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας ) στο γραφικό Λιμανάκι της Κυριζας. 

Το πολυπληθές κοινό που ξεπέρασε τα 250 άτομα καταδεικνύει ότι η Αστροβραδια έχει καταστεί πλεον θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας. Το φετινό θέμα της Αστροβραδιάς ήταν << Οι Κομήτες και εμείς, από τους Ιωνες φιλοσόφους στην Rosetta>>, με ομιλητή το Κο Ξ. Μουσά Καθηγητή Διαστημικής Φυσικής. Ο κ. Μουσάς με πολύ εκλαϊκευτικό και προσιτό στο κοινό λόγο μας περιήγησε στην ιστορία των Κομητών από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα , και στους κινδύνους που ενέχονται από την παρουσία τους.
Ακλούθησε παρατήρηση της Σελήνης , του Κρόνου και ορισμένων αντικειμένων βαθέως ουρανού με τα τηλεσκόπια των μελών του Παραρτήματος , και αναγνώριση των θερινών Αστερισμών. Τον κ. Μουσά συνόδευαν οι κ.κ Δ. Κριάρης Μαθηματικός και κατασκευαστής Αρχαίων Οργάνων και Π. Παπασπύρου Αστροφυσικός.
Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων  (Παράρτημα Σαλαμίνας) Κα Σωσώ Σακελλαρίου, ο Ναύαρχος (ε.α) και επίτιμος Αρχηγός Λ.Σ κ. Χρήστος Δελημιχάλης , ο Αντιναύαρχος Π.Ν  ( ε.α) κ. Δημήτριος Δελημιχάλης και πολλοί εκπαιδευτικοί.
Ευχαριστούμε τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Κυριζας << Η Αγία Μαρίνα >> και τον Όμιλο Αλιέων και Λεμβούχων Κυριζας << Παναγία η Φανερωμένη >> για την φιλοξενία στην περιοχή τους ως επίσης και το Νομικό πρόσωπο Δήμου Σαλαμίνας Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π για την χορήγηση των καθισμάτων.
Απευθύνουμε επίσης Θερμές Ευχαριστίες στους Χορηγούς μας :
Τεχνικό Γραφείο <<ΚΙΩΝ>>   (Π Πούτου & Ν Καθαρού Πολιτικοί Μηχανικοί)  -  Πρατήριο Υγρών Καυσίμων  <<Ι.ΚΑΡΑΚΟΛΑΚΗΣ>>   - Οργάνωση Εκδηλώσεων<< ΟΝΕΙΡΑ >>   - Κέντρο Κήπου  << ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ >>  –Μοτοποδήλατα επισκευές Μηχανών <<ΑΦΟΙ-ΚΟΦΙΝΑ>>  -   Πιτσαρία     << ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ>>– ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ : Μ&Π  Διγενάκη – Δ . Αυγέρη – Ε. Γιόκα – Ξ. Σουρέλη – Ε. Τσούτσουρα -  Βιβλιοπωλείο  << ΠΑΠΥΡΟΣ >> –
Συνεργείο Αυτοκινήτων<< ΠΟΥΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ>>   – Coffee Academy - Coffee Time-Cafe Splash House- Βιολογικά Προϊόντα  << ΕΥΕΞΙΑ>>– Therapy Massage -    Φροντιστήριο  << ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΑΛΑΪΣΚΑ >> - Παραδοσιακό Κρεοπωλείο    <<   ΡΕΜΕΤΖΟ>> .Επίσης το <<Πλανητάριο Θεσσαλονίκης>> για τα υπέροχα Posters.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που τιμήσατε με την παρουσία σας την εκδήλωση μας , δίνοντας μας δύναμη για υψηλότερους στόχους. Σας περιμένουμε και στις επόμενες θερινές δραστηριότητες μας
                                           Με Τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                          Σ . ΡΑΠΤΗΣ