Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

2 Οκτ 2015

ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ «ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 2015»

Πραγματοποιήθηκε και φέτος για 6η συνεχή χρονιά ο ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοιχτής θαλάσσης «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνος 2015»  το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου, φόρος τιμής στην επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος, από τον Ναυτικό Όμιλο Βουρκαρίου Σαλαμίνας (ΝΟΒΣ) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Δημοτών Περάματος (ΣΕΑΝΑΔΠ) και την συμπαράσταση των Δήμων Σαλαμίνος και Περάματος, διοργάνωσαν με επιτυχία τον αγώνα.
Από τα 37 δηλώσαντα συμμετοχή σκάφη, εκκίνησαν το Σάββατο υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες (ξαφνικό μπουρίνι) από την θαλάσσια περιοχή της Ψυτάλλειας 22 σκάφη και τερμάτισαν εντός αγώνα στο λιμάνι της Σαλαμίνας το απόγευμα μόνο 11.
Το βράδυ στον χώρο του ΝΟΒΣ έγινε η απονομή επάθλων της 1ης ιστιοδρομίας του αγώνα. Την εκδήλωση τίμησε η παρουσία της Δημάρχου Σαλαμίνος  κας Ισιδώρας Νάννου, του Β’ Υπαρχηγού του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ Υποναυάρχου Λ.Σ. Νικολάου Πατρινού, του Διοικητού του Ναυστάθμου Σαλαμίνος Αρχιπλοιάρχου Κωνσταντίνου Μανωλιουδάκη Π.Ν., του Προέδρου του Δημοτ. Λιμεν. Ταμείου Σαλαμίνος κ. Ιωάννη Λένη, της Διοικητού του Γ’ Λ/Τ Σαλαμίνος  Υποπλοιάρχου Λ. Σ. Αικατερίνης Τσάλη, του Αντιπροέδρου του Δημοτ. Λιμεν. Ταμείου Σαλαμίνος κ. Προκόπη Γκλίστη, των πληρωμάτων των 20 σκαφών που ελλιμενίστηκαν στο λιμάνι και που συμμετείχαν στον αγώνα και πολλών φίλων του ΝΟΒΣ και του ΣΕΑΝΑΔΠ.
Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου το πρωί εκκίνησαν 19 σκάφη για την 2η ιστιοδρομία που διεξήχθη στον κόλπο της Σαλαμίνας επί τρίωρο μεταξύ σημαντήρων, προσφέροντας όμορφο θέαμα με τα πολύχρωμα μπαλόνια των σκαφών να δίνουν χρώμα και ζωντάνια. Στην συνέχεια τα σκάφη κατευθύνθηκαν μέσω στενού Φανερωμένης στην θαλάσσια περιοχή της Ιεράς μονής Φανερωμένης, όπου δόθηκε η εκκίνηση της 3ης ιστιοδρομίας με προορισμό και τερματισμό το στενό νησίδας Αγ. Γεωργίου – Περάματος, στο κέντρο του θεάτρου επιχειρήσεων της ιστορικής Ναυμαχίας.
Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου το βράδυ έγινε στο Πέραμα στις εγκαταστάσεις του ΣΕΑΝΑΔΠ η απονομή επάθλων για την 2η και 3η ιστιοδρομία και για το σύνολο του αγώνα. Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σαλαμίνος Πανοσιολογιότατος Τιμόθεος Λαϊβεράς ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, ο Διοικητής του Ναυστάθμου Σαλαμίνος Αρχιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Μανωλιουδάκης Π.Ν., ο Πρόεδρος του Δημοτ. Λιμεν. Ταμείου Σαλαμίνος κ. Ιωάννης Λένης, οι Πρόεδροι του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Περάματος κ. Αλέξανδρος Ιατρόπουλος και Ναυτικού Ομίλου «Δελφινάριο»  κ. Αναστάσιος Γκατζέλης, οι αθλητές πληρώματα των σκαφών και πολλοί φίλοι.
Φέτος ήταν η πρώτη φορά που η διήμερος αγώνας διεξήχθη σε θαλάσσιες περιοχές που έγινε η Ναυμαχία της Σαλαμίνος όπως η περιοχή της Ψυτάλλειας και του στενού μεταξύ Σαλαμίνος και Περάματος, τιμώντας έτσι την ιστορική επέτειο. Ο περίπλους του νησιού που αποτέλεσε επίσης φετινή καινοτομία, έδωσε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των ομορφιών του νησιού, συμβάλλοντας στην προβολή του. Τέλος η 3η διαδρομή Φανερωμένη – Πέραμα, ουσιαστικά ήταν προς τιμή του Ναυστάθμου Σαλαμίνος, ως συνέχεια των Σαλαμινομάχων, αφού συνέδεσε τον πρώτο Ναύσταθμο στο νησί του 1878, αυτόν της Φανερωμένης, με τον μετέπειτα τωρινό Ναύσταθμο του 1881. 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ
ORC i
ORC CLUB I
ORC CLUB II
ORC CLUB NS
1.              SAGINI (ΝΑΟΕΦ)
1                EX ANIMO (ΠΟΙΑΘ)
1.              ΝΑΥΣΙΘΟΗ (ΝΑΟΕΦ)
1                ENJOY (ΣΕΑΝΑΔΠ)

2                LENA (ΝΑΟΕΦ)

2.  ZANIN (ΣΕΑΝΑΔΠ)

3                ABSOLUT MELISSA (ΠΟΙΑΘ)

3.  SMARAGDI (ΣΕΑΝΑΔΠ)
  
2η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ
ORC i
ORC CLUB I
ORC CLUB II
ORC CLUB NS
1                ΕΡΩΔΙΟΣ
1                EX ANIMO (ΠΟΙΑΘ)
1                ΧΙΜΑΙΡΑ (ΝΟΤΚ)
2                ENJOY (ΣΕΑΝΑΔΠ)
2  SAGINI (ΝΑΟΕΦ)
2                ABSOLUT MELISSA (ΠΟΙΑΘ)
2  ΝΑΥΣΙΘΟΗ (ΝΑΟΕΦ)
2.  ZANIN (ΣΕΑΝΑΔΠ)

3                ΑΕΡΙΚΟ (ΙΟΠ)
3  ΧΑΜΟΓΕΛΟ (ΝΑΟΕΦ)
3.  ΕΡΩΜΕΝΗ (ΣΕΑΝΑΔΠ)

3η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ
ORC i
ORC CLUB I
ORC CLUB II
ORC CLUB NS
1                ΕΡΩΔΙΟΣ (ΝΟΤΚ)
1 EX ANIMO (ΠΟΙΑΘ)
1 ΧΑΜΟΓΕΛΟ (ΝΑΟΕΦ)
1 ENJOY (ΣΕΑΝΑΔΠ)
SAGINI (ΝΑΟΕΦ)
2        LENA (ΝΑΟΕΦ)
2 ΧΙΜΑΙΡΑ (ΝΟΤΚ)
2.  ZANIN (ΣΕΑΝΑΔΠ)

3        ABSOLUT MELISSA (ΠΟΙΑΘ)
3 ΝΑΥΣΙΘΟΗ (ΝΑΟΕΦ)
3.  ΕΡΩΜΕΝΗ (ΣΕΑΝΑΔΠ)

ΤΕΛΙΚΑ
ORC CLUB
ORC CLUB I
ORC CLUB II
ORC CLUB NS
1                EX ANIΜO (ΠΟΙΑΘ)
1 EX ANIMO (ΠΟΙΑΘ)
1 ΝΑΥΣΙΘΟΗ (ΝΑΟΕΦ)
1 ENJOY (ΣΕΑΝΑΔΠ)
2 ABSOLUT MELISSA (ΠΟΙΑΘ)
2                2 ABSOLUT MELISSA (ΠΟΙΑΘ)
2 ΧΙΜΑΙΡΑ (ΝΟΤΚ)
2.  ZANIN (ΣΕΑΝΑΔΠ)
3 ΝΑΥΣΙΘΟΗ (ΝΑΟΕΦ)
3                3 AERIKO (ΙΟΠ)
3 ΧΑΜΟΓΕΛΟ (ΝΑΟΕΦ)
3. ΕΡΩΜΕΝΗ (ΣΕΑΝΑΔΠ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.