Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

6 Οκτ 2015

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων είναι αντίθετος στο επιχειρούμενο ξεπούλημα του ΟΛΠ

Αθήνα, 5/10/2015
Αρ. Πρωτ.: 356
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων κατέθεσε Υπόμνημα (παρατίθεται συνημμένο) υπέρ της αίτησης ακύρωσης της από 5/3/2014 “Πρόσκλησης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος αναφορικά με την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΛΠ ΑΕ” του ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ, που έχει υποβάλει ο Δικηγορικός Σύλλογος και άλλοι φορείς του Πειραιά και συζητείται αύριο στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων είναι αντίθετος στο επιχειρούμενο ξεπούλημα του ΟΛΠ, πόσο μάλλον που εντός της χερσαίας ζώνης του ΟΛΠ, που θα παραχωρηθεί σε ιδιωτικά κεφάλαια, περιλαμβάνονται σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία, όπως τμήμα του αρχαίου τείχους του Πειραιά, ο τύμβος των Σαλαμινομάχων και ο ιστορικός τόπος της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, βιομηχανικά μνημεία και κτίρια που προορίζονταν για να μετατραπούν σε Μουσεία του ΥΠΠΟ.
Υπενθυμίζουμε στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, τον Αρχαιολογικό Νόμο, αλλά ακόμη και σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο 3986/2011, δεν έχει κανένα δικαίωμα ούτε να διαχειρίζεται, ούτε πολύ περισσότερο να 'παραχωρεί' αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία σε ιδιώτες! Η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης ή ιδιωτικοποίησης. Ανήκει σε όλους τους πολίτες της χώρας και προστατεύεται ως κοινή κληρονομιά, συμβάλλοντας στην ιστορική μνήμη και ταυτότητα, την προστασία του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.
Καλούμε το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού να υπερασπιστεί την εφαρμογή του Συντάγματος και του Αρχαιολογικού Νόμου με κάθε τρόπο.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος7/10/15 17:26

    Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην Σαλαμίνα, αυτό της κινητής τηλεφωνίας “WIND”, παρά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σαλαμίνας, μπαίνει στο ψυγείο με ευθύνη Δημάρχου και Κορρού που το έφερε τότε στο προσκήνιο. Μιχαλάκη κι αυτό γαργάρα; Έτσι «δημοκρατικά» θα πορευτείς;
    • Τι άνομες δεύτερες σκέψεις έγιναν κύριοι;
    • Τι συνδιαλλαγή έγινε ή καλύτερα είναι σε εξέλιξη και με ποιους;
    • Τι και ποιοι θέλουν να αποφύγουν και να κρύψουν;
    • Ποιες οι σκοπιμότητες κα Δήμαρχε;
    Κυρία δήμαρχε γνωρίζεται πως αυτό και μόνον από μόνον του αποτελεί παράβαση καθήκοντος και διώκεται ποινικά;
    Πόσους μήνες τώρα πήρε το ΔΣ Ομόφωνη απόφαση που εσείς γράψατε στα όμορφα γοβάκια σας μαντάμ;
    Ο παραθεσμικός Δήμαρχος καλός γνώστης και των νομικών θεμάτων δεν σας ενημέρωσε για τους κινδύνους που διατρέχετε;
    Ε ρε γλέντια που θα χουμε σε λίγο, θα γελάν και οι παλαμίδες στο Βουρκάρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.