Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

29 Ιαν 2016

Μάνος Δερτούζος. Έχω ή δεν έχω δικαίωμα να έχω την άποψή μου;

Πίστευα και πιστεύω και το αναφέρω συνεχώς, ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις, αρκεί να διατυπώνονται με ευπρέπεια και ήθος και με πολιτικά επιχειρήματα. Η Δημοκρατία την οποία όλοι επικαλούμαστε, δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να συμφωνούμε με όλα, εξ άλλου αυτό δεν θα ήταν Δημοκρατία. Ο Σεβασμός όμως στην άλλη άποψη η οποία διατυπώνεται κόσμια, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας, την οποία καλούμαστε όλοι να υπερασπιστούμε με την συμπεριφορά μας στο δημόσιο διάλογο.
Με αφορμή λεκτική επίθεση που δέχτηκα στο σημερινό Συμβούλιο από μέλος της πλειοψηφίας (τον οποίο εκτιμώ ως άνθρωπο) για τις θέσεις μου τις οποίες διατύπωσα στο Συμβούλιο της Τρίτης ,για την διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε στην εκλογή νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου έχω  να επισημάνω τα εξής.
Έχω ή δεν έχω το δικαίωμα να διατυπώνω μία διαφορετική άποψη από αυτήν της Πλειοψηφίας όσον αφορά στην νομιμότητα της διαδικασίας η οποία ακολουθήθηκε και μάλιστα όταν έχω επίσημα στοιχεία τα οποία επικαλούμαι;

Έχω ή δεν έχω το δικαίωμα να επικαλεστώ την απόφαση της Αποκεντρωμένης που αναφέρεται σε
«Ακύρωση της υπ’ αριθμ. 254/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκιάθου σχετικά με την “Εκλογή νέου προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου μετά την διαγραφή του κ. Μπούρτζικα Ιωάννη του Δημητρίου, από την δημοτική παράταξη σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 παρ. 6 του Ν. 3852/2010”» (πατήστε ΕΔΩ), διάταξη την οποία και σεις επικαλεστήκατε και συγκαλέσατε Συμβούλιο;
Έχω ή δεν έχω το δικαίωμα να επικαλεστώ αυτή την ακύρωση της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης , όταν και σεις ενεργήσατε ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό ,το οποίο η Αποκεντρωμένη θεώρησε λανθασμένο και ακύρωσε σε άλλο Δήμο;
Έχω ή δεν έχω το δικαίωμα να επικαλεστώ την ΕΓΚΥΚΛΙΟ 43 του Υπουργείου Εσωτερικών!
ΘΕΜΑ: Ορκωµοσία των αιρετών των ∆ήµων, εγκατάσταση των νέων αρχών και εκλογή µελών των συλλογικών οργάνων των Δήµων (∆ηµοτική Περίοδος: 1η Σεπτεµβρίου 2014- 31η Αυγούστου 2019)  ( Παραίτηση μέλους Προεδρείου σελ. 21) (πατήστε ΕΔΩ)
Έχω ή δεν έχω το δικαίωμα να επικαλεστώ αλλεπάλληλα άρθρα του Καλλικράτη για αυτή την περίπτωση;.
Σε κάθε περίπτωση έχω ή δεν έχω δικαίωμα να διατυπώνω την άποψή μου;
Σε ένα Δήμο που βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και μέλημά του πρέπει να είναι κοινά σημεία συναίνεσης για να ξεπεραστεί η κρίση, παρόμοιες συμπεριφορές δεν βοηθούν και δυναμιτίζουν το ζητούμενο ήπιο πολιτικό κλίμα.
Κλείνοντας θέλω να πω το εξής:
Η αλαζονεία δεν αποτέλεσε ποτέ καλό σύμβουλο για τούς κατέχοντες τους θώκους της εξουσίας. Αυτό έχει αποδειχτεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά δυστυχώς τα παθήματα των παλαιοτέρων δεν γίνονται μαθήματα για τους νεότερους .
Μάνος Δερτούζος
Δημοτικός Σύμβουλος

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/2/16 07:56

    ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΠΑΠΙ ΚΑΙ ΚΩΦΕΥΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/2/16 11:34

    KAI BEBAIA MANO EXEIΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ,ΕΧΕΙΣ ΟΜΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΗΝ ΠΛΟΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΑΥΤΩΝ !!! ΟΤΑΝ ΕΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/2/16 12:55

    Άκου Μάνο, και βέβαια ο οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του κόσμια. Εσύ όμως με το που πήρες το λόγο απευθυνόμενος στην Προεδρεύουσα και την Δήμαρχο είπες τα εξής: Κυρίες και κύριοι, θέλω να σας πω ότι από την αρχή μέχρι το τέλος η διαδικασία αυτή είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και όσοι την επικαλούνται είναι ΑΔΑΕΙΣ. Εάν νομίζεις κύριε ότι η φράση αυτή είναι κόσμια, τότε τι να σου πω !! Τελικά ποιοί είναι παράνομοι και άσχετοι; Και έρχεσαι μετά την άλλη μέρα αφού είχε βγεί η νομιμότητα της εκλογής και σαν να μην έτρεχε κάστανο λες στην Πρόεδρο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ; Ειχε δίκιο ο Δραγουμάνοβιτσ που σου είπε ότι πριν δώσεις τα συγχαρητήρια στην Πρόεδρο οφείλεις να ζητήσεις μία συγνώμη για αυτά που είπες προχθές στο συμβούλιο, και ανέφερε τρεις λέξεις που είχε σημειώσει. Ήταν απόλυτα σωστός. Ένας που φωνάζει ότι κάτι είναι παράνομο και το πιστεύει το συνεχίζει για να βρεί το δίκιο του και να αποκατασταθεί το κύρος του. Εσύ τι έκανες κύριε, προχώρησες στην Επιτροπή του αρθρου 152 για να δικαιωθείς; Όχι βέβαια, γιατί; Οι αποφάσεις της όποιας αποκεντρωμένης μπορεί να είναι εσφαλμένες γιαυτό και επιδέχονται εφέσεως. Η απόφαση όμως του Συμβουλίου της Επικρατείας που σας ανέφερε η Δήμαρχος δεν επιδέχεται καμία έφεση και είναι πάνω από το νόμο. Από τη στιγμή λοιπόν που σας ενημέρωσε για την απόφαση με αριθμό αν θυμάμαι καλά 78 του 2015 τότε θα έπρεπε να σιωπήσετε και να μην παριστάνετε τον συνταγματολόγο λέγοντας αρλούμπες. Είναι καλό να έχουμε το γνώθι σ΄αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/2/16 15:50

    ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ 12:55 ΟΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ
    "Κυρίες και κύριοι, θέλω να σας πω ότι από την αρχή μέχρι το τέλος η διαδικασία αυτή είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και όσοι την επικαλούνται είναι AΑΔΑΕΙΣ"
    ΕΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ. ΠΑΤΕΙΣΤΕ papadolanddack:aiantis και θα ακούσετε και θα διαπιστώσετε με πόση ευκολία μερικοί κατηγορούν ανθρώπους.... Εάν πάλι κάποιος έχει μαγνητοφωνήσει ότι ο Δερτούζος μίλησε για αδαείς και άσχετους για Δημοτικούς Συμβούλους της μειοψηφίας να μας το βάλει να το ακούσουμε και μεις...... Δυστυχώς για σας δεν θα βρείτε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/2/16 22:08

    Εάν πάλι κάποιος έχει μαγνητοφωνήσει ότι ο Δερτούζος μίλησε για αδαείς και άσχετους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας να μας το βάλει να το ακούσουμε και μεις...... Δυστυχώς για σας δεν θα βρείτε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/2/16 23:45

    Δεν κατηγορώ κανέναν και αυτά που λέω είναι αλήθεια. Αν δεν είναι ας βγεί ο ίδιος ο κ.Δερτούζος να τα διαψεύσει, πράγμα δύσκολο γιατί είναι γραμμένα στα πρακτικά.
    Το video που ακούτε δεν καλύπτει την αρχή της ομιλίας του, παρά ένα κομμάτι στο τέλος.
    Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους όπως και η συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/2/16 19:12

    ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΩ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΔΕΡΤΟΥΖΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΘΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΔΑΕΙΣ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΩΡΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΡΤΟΥΖΟ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/2/16 22:50

    Είπε ή δεν είπε ότι από την αρχή μέχρι το τέλος η διαδικασία αυτή είναι παράνομη;
    Αν δεν το είπε, καλώς, ζητάω συγνώμη.
    Αν όμως το είπε, τότε ανεξάρτητα αν εκστόμισε ή όχι τη λέξη αδαείς, δεν εξυπακούεται ότι τους χαρακτηρίζει αδαείς;
    Εν πάση περιπτώσει, η ουσία είναι ότι η διαδικασία της εκλογής ήταν εντελώς σύννομη και το σκορ είναι υπέρ της Δημάρχου για άλλη μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.