Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

2 Φεβ 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ- ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
&ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ.

Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες
να συμμετάσχουν μαζικά στην Γενική Απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και συνδικάτων την
ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 για την υπεράσπιση της Δημόσιας,
Καθολικής Κοινωνικής ασφάλισης και την διάσωση των συντάξεων μας.
Η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και οι νέες δραματικές μειώσεις στις συντάξεις αφορούν όλη την ελληνική κοινωνία και όλες τις ηλικίες.
Το κυβερνητικό Νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, δεν αποτελεί μια ακόμα επιμέρους παρέμβαση αλλά είναι η αρχή της μετατροπής του Συστήματος Κοινωνικής ασφάλισης, από Δημόσια, Κοινωνική, Αναδιανεμητική και Αλληλέγγυα, σε ένα ιδιωτικοοικονομικό και κεφαλαιοποιητικό σύστημα Ασφάλισης.
Πρόκειται για μια νομοθετική παρέμβαση που μετατρέπει τις κύριες συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας,  καταργεί τις επικουρικές και οδηγεί αναπότρεπτα τους εργαζόμενους στην ιδιωτική ασφάλιση μόνο όμως όσους έχουν και μπορούν να ενταχθούν σε αυτήν, διευρύνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τις ταξικές ανισότητες.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι αντιστέκονται σε αυτή τη δήθεν «ασφαλιστική μεταρρύθμιση», η οποία δεν διορθώνεται και δεν βελτιώνεται, μόνο ανατρέπεται!!!!

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:
α) Ένα δημόσιο και καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό, με καθορισμένες παροχές το οποίο θα καταβάλει με την εγγύηση του κράτους  αξιοπρεπείς συντάξεις.
Β) Την επαναφορά της 35ετίας και όριο ηλικίας τα 58 χρόνια και της 37ετίας, χωρίς όριο ηλικίας, για την καταβολή πλήρους σύνταξης σε όλους τους ασφαλισμένους, σε παλιούς και νέους, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, με βάση τον μέσο  όρο της καλύτερης πενταετίας της τελευταίας δεκαετίας και με το 80% αναπλήρωση.
Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα δεν χωρίζονται σε ηλικιακές κατηγορίες, επαγγελματικούς κλάδους και χώρους εργασίας.
Γ) Την διατήρηση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
Δ) Την άμεση χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος από πρόσθετους κρατικούς και κοινωνικούς πόρους.
Ε) Την διατήρηση και ενίσχυση όλων των προνοιακών επιδομάτων και παροχών υγείας.
ΣΤ) Την προστασία της μητρότητας.

Αγωνιζόμαστε για σταθερές θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, με πλήρη δικαιώματα και για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καθολικά δεσμευτικές, ενάντια στην καταστροφική ανεργία και την συνεχή ελαστικοποίηση των εργασιακών μας σχέσεων, που διαλύουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, πετσοκόβουν τις συντάξεις και απαγορεύουν στους εργαζομένους να συγκεντρώσουν τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης, αλλά και το δικαίωμα τους να ζουν με αξιοπρέπεια!

Ο αγώνας που δίνουμε είναι μακρύς και δύσκολος.
Γι’ αυτό η ενότητα όλων των εργαζομένων και η συστράτευση  σε αυτό τον κοινό αγώνα είναι προαπαιτούμενα  ώστε να ισχυροποιηθεί  η δύναμη μας, στην διεκδίκηση των κοινών μας αιτημάτων, ώστε να βάλουμε οριστικό τέλος στις βάρβαρες, αδιέξοδες και καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές, που επιβάλλουν δανειστές και αγορές.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ 11.00 Π.Μ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.