Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

4 Απρ 2016

Σύσκεψη προετοιμασίας υποβολής υποψηφιότητας των Δήμων της ΠΕ Νήσων Αττικής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα CLLD/LEADER

Σήμερα στην έδρα της ΠΕ Νήσων ο Αντιπεφερειάρχης κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος σε συνεργασία με την αναπτυξιακή Ανατολικής Πελοποννήσου ΠΑΡΝΩΝΑΣ Α.Ε. συγκάλεσε  σύσκεψη για την προετοιμασία υποβολής υποψηφιότητας του Δικτύου των Δήμων της ΠΕ Νήσων Αττικής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα CLLD/LEADER.  Παρίσταντο οι Δήμαρχοι Αγκιστρίου κ. Αθανασίου, Αίγινας κ. Μούρτζης, Πόρου κ. Δημητριάδης, Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης και εκπρόσωποι των Δημάρχων Σαλαμίνας, Σπετσών, Τροιζηνίας και Ύδρας,  της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) καθώς και εκπρόσωποι τοπικών κοινωνικών φορέων.

Έγινε γόνιμη συζήτηση για την άμεση υλοποίηση του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής και μία πρώτη προσέγγιση για τις προϋποθέσεις των  προς ένταξη έργων.  Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος  τόνισε την ανάγκη να κινητοποιηθούν και να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες  και να τεθεί χρονοδιάγραμμα των περαιτέρω ενεργειών. Διαβεβαίωσε, τέλος, τους Δημάρχους για την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Αττικής σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας τους για τη συμμετοχή στο Δίκτυο, ώστε ο φορέας να τύχει της μέγιστης δυνατής επιλεξιμότητας στη διεκδίκηση κονδυλίων από το πρόγραμμα CLLD/LEADER.
Ο εκπρόσωπος του Πάρνωνα κ. Μαρίνης Μπερέτσος τόνισε τη σημασία της ισόρροπης συμμετοχής Αγροτικών, Αλιευτικών,  Εμπορικών,  Περιβαλλοντικών, Πόλιτιστικών και Κοινωνικών φορέων (Σύλλογοι γυναικών , νέων, ΑΜΕΑ, ΚοινΣΕπ) στο μετοχικό κεφάλαιο  του Δικτύου καθώς και στην Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος.

Τέλος, αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής Καταστατικού για την οριστικοποίησή των όρων του, μέχρι τις 20 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.