Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

16 Μαΐ 2016

«Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη» 2016 Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας (ΝΟΒΣ),  συμμετέχοντας στην εθελοντική δράση «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη» για την Ευρωπαϊκή Ημέρα καθαρισμού, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA), οργάνωσε την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 με την βοήθεια των Εθελοντών, σε συνεργασία με το Δημ. Λιμ. Ταμείο Σαλαμίνος και το Γ΄ Λιμ. Τμήμα Σαλαμίνος, από ώρα 11:00 έως 15:00 καθαρισμό των νότιων προσβάσεων του λιμανιού της Σαλαμίνας, 

από τον νοτιοανατολικό Λιμενοβραχίονα μέχρι τον Βλητικό Σταθμό. Συμμετείχαν εκτός από τα μέλη και τους μικρούς αθλητές του ΝΟΒΣ, μέλη των των “Δυνάμεων Εθελοντών Σαλαμίνας” (ΔΕΣ), μέλη της “Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ανακύκλωσης Σαλαμίνας” (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «ΑΝΑ.ΣΑ») και τα μέλη με τα παιδιά τους, του “Εξωραϊστικού Συλλόγου Μύλων, Λιβαδίου, Αλυκής Σαλαμίνας”.
Για πρώτη φορά φέτος έγινε διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων υλικών (κουτάκια αλουμινίου, πλαστικά μπουκάλια, πλαστικά καπάκια), τα οποία προωθήθηκαν προς την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «ΑΝΑ.ΣΑ», για ανακύκλωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη και οι αθλητές του ΝΟΒΣ, είχαν συγκεντρώσει για τον σκοπό αυτό χιλιάδες πλαστικά καπάκια (περίπου 5 Kg) στα οποία προστέθηκαν και αυτά από τον καθαρισμό και παραδόθηκαν στις ΔΕΣ για να προμηθευτούν αναπηρικό καροτσάκι για παιδάκι που το έχει ανάγκη.
Αριθμός ενηλίκων που συμμετείχαν 27
Αριθμός παιδιών 22 (ως συνημμένη κατάσταση)
Συγκεντρώθηκαν 32 σακούλες σκουπιδιών γίγας.
Αναλυτικά :
Σακούλες πλαστικές, εκατοντάδες
Πώματα μπουκαλιών πλαστικά, εκατοντάδες
Συσκευασίες φελιζολ και κομμάτια φελιζόλ, χιλιάδες
Μπουκάλια γυάλινα, δεκαδες
Μπουκάλια πλαστικά, εκατοντάδες
Μεταλλικά κουτια αναψυκτικών – μπύρας, δεκάδες

Σχοινιά,σύριγγες, εσώρουχα, καλτσόν, εξαρτήματα αλιευτικών διχτύων, πετονιές, πλαστικά δοχεία, μεταλλικές κονσέρβες, κομμάτια κόντρα – πλακέ, φελοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.