Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

14 Ιουν 2016

8o FORUM Αυτοδιοίκησης στον Πόρο στις 11 και 12 Ιουνίου 2016

Με επιτυχία διεξήχθη το 8ο FORUM της Αυτοδιοίκησης με θέμα «ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΕΠΟΧΗ», που οργάνωσε η ΠΕΔΑ και η Ένωση Δημάρχων Αττικής στον Πόρο Τροιζηνίας.
Στο εν λόγω FORUM συμμετείχαν, πέραν των Δημάρχων και πρώην Αυτοδιοικητικών, ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Μπαλάφας, πρώην Υπουργοί και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος καλωσόρισε τους συνέδρους στην ιδιαίτερη πατρίδα του και συνεχάρη τους διοργανωτές για την επιλογή του φιλόξενου νησιού Πόρου ως τόπο διεξαγωγής του FORUM και του θέματος που είναι πολύ επίκαιρο.

Ο κ. Χατζηπέρος τόνισε ότι η λέξη «Αυτοδιοίκηση» πρέπει να μπει στη σωστή της διάσταση. Με τον Καλλικράτη έχουμε να κάνουμε με ετεροδιοίκηση. Πρότεινε δε στον παρευρισκόμενο Υφυπουργό και στους συνέδρους την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης και την ενσωμάτωση της στην αιρετή δευτέρου βαθμού. Επίσης πρότεινε την επανεξέταση των γεωγραφικών και πληθυσμιακών ορίων. Κατέληξε λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αυξάνονται οι αρμοδιότητες των δύο αιρετών βαθμών της Αυτοδιοίκησης και να μειώνονται οι αποδιδόμενες πιστώσεις. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στο FORUM, αναμένοντας με ενδιαφέρον το πόρισμα το οποίο θα πρέπει να συμπεριληφθεί στη διαβούλευση για την αναθεώρηση του Καλλικράτη.

26 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/6/16 13:47

    Κ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΣΟΥ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΦΩΤΟ ΜΕ "ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΔΙΠΛΟΘΕΣΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΑΣΤΑΥΘΜΟΥ ΤΗΝ ΣΚΟΥΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΣΟΦΡΑ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΤΙΡΤΙ... ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ. ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ;; ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥΣ. ΠΗΡΑ ΤΗΛ. ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΠΗΡΑ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ"ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ" ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ - ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ- ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ. ΨΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΤΟΜΑ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/6/16 23:56

      Ρε ουστ ρουφιανε ζηλιαρη που ψαχνεις τι κανει ο καθενας εκει μεσα να πας απο κοντα να τα λες οποιος σε ενοχλη οχι ανωνυμα

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος14/6/16 13:49

    Πρεπει να ήταν πολύ ενδιαφέρον το θέμα όλοι τους είναι σαν την Κοιμωμένη του Χαλεπά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/6/16 18:01

    ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΗΣ ΝΥΝ .ΑΝΑΧΑΘΕΙΣ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΟ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/6/16 18:10

    τωρα που πηραν την σωθρου ο πατηρ σοφρας ΝΑΙ σε ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/6/16 20:07

    Από εκδηλώσεις άλλο τίποτα! Μέλι έχει ο Πόρος κύριε περιφερειάρχη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/6/16 01:10

    Συγνώμη αλλά θέλω να γράψω άσχετα με 8o FORUM
    Απόψε έγινε μια φιλανθρωπική εκδήλωση με πολύ επιτυχία. Συνδυάσατε τον φιλανθρωπικό ρόλο της εκδήλωσης σε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα με τους ανθρώπους που είχατε διαλέξει για την αποψινή συγκέντρωση.Ήταν όλα άψογα ,και οργανωμένα.
    Συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν την διοργάνωση και πήγε χαλάλι η κούραση τους ,σε μία τόσο σημαντική εκδήλωση.Εύγε στην κυρία Ζήση που μπόρεσε με την αγάπη και τον ζήλο που έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ,να έχει ενώσει άτομα με ευαισθησία για το κοινό σύνολο.Με το σύνθημα όλοι μαζί μπορούμε την άλλη φορά θα υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόκριση. γιατί είδαμε ότι αξίζετε πραγματικά την βοήθεια όλων μας. Και πάλι συγχαρητήρια καλή δύναμη ,και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σας.
    Συγχαρητήρια στην κ.Καρνέση Σοφία στον φίλο μου τον κ.Μαριδάκη που το έχει!!για να βγάζει εις πέρας τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Αλλά και στη Πρόεδρο μας κ. Καίτη Μπούνταλη στον σύζυγο της ,αλλά και σε όλη την οικογένεια της και τους φίλους της
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/6/16 10:07

      Πολύ γλύψιμο κυρία Λουκά, τι έγινε ήρθε η ώρα να βάψουμε κανά κάγκελο;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/6/16 14:15

      Επι του θέματος έχεις τίποτα να πείς;;Εσύ όταν έρθει η ώρα σου να βάψεις κάνα κάγκελο αρχίζεις το γλύψιμο;.Γιατί εγώ όταν αρχίζω το γλύψιμο είναι για άλλη δουλειά.ποιο χρήσιμη και ευχάριστη. Από το να ασχολείσαι με μένα γράψε ,κάτι και συ καλό για αυτούς τους ανθρώπους Γιατί από ότι αισθάνομαι θα χρειαστείς πολύ σύντομα να σε περιθάλψουν.
      ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/6/16 14:52

      ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΠΑΛΙ Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΓΕΡΟΜΠΙΣΜΠΙΚΗ!!!

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος15/6/16 02:43

    Μωρη τα ειπε η πεθερα σου ολα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος15/6/16 04:04

    ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΚΑΡΦΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 2:43;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος15/6/16 13:33

    εχθες το κοιν. ιατρειο καταφερε να ενωσει ολη τη κουλουρη. αυτο δε τοχει κανει κανεις μεχρι τωρα. το ευγε,μπραβο,συγχαρητιρια ειναι λιγα σαυτα που εχει κανει αυτη η γυναικα του κοιν. ιατρειου για τους κουλουριωτες. τετιους ανθρωπους θελουμε στη κουλουρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/6/16 14:19

      Και όχι μόνο αγαπητέ για τους Κουλουριώτες ,για όλους τους Σαλαμίνιους ΕΕΕΕΕ μη ξεχνάς είμαστε και εμείς οι ξένοι που μένουμε εδώ. και έχουμε και εμείς ανάγκες.
      ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/6/16 14:46

      Α είσαι ξένη;

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος15/6/16 18:44

    ΜΑΡΙΑ ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΓΛΥΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ? ΔΩΣΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΑΡΙΕΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος15/6/16 19:48

    ΚΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΘΩΟ ΜΟΥ ΑΓΟΡΙ.ΡΩΤΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΠΑΓΩΤΟ ΤΙ ..ΠΑΓΩΤΟ ΓΛΕΙΦΕΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος15/6/16 19:57

    ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΡΙ ΕΧΕΙ ΜΑΛΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΒΕΣ ? ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ Ο ΚΟΝΤΟΠΥΘΑΡΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/6/16 09:43

      ΠΟΙΑ ΜΑΡΙ ΕΧΕΙ ΜΑΛΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΒΕΣ;

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος15/6/16 20:04

    19,48 ΔΕΝ ΕΙΜΕ ΟΥΤΕ ΚΟΥΤΟ ΟΥΤΕ ΑΘΩΟ ΑΓΟΡΙ, ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΔΙΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΜΑΡΙΑ ! ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος15/6/16 20:06

    ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΟΛΗ Η ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ - ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/6/16 23:19

      ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ;;Η ΜΑΡΙΑ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ;; Η ΜΑΡΙΑ ΕΓΓΡΑΨΕ ΔΥΟ ΕΠΑΙΝΕΤΙΚΑ ΛΟΓΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ . ΑΛΛΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ,ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΧΟΛΗ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/6/16 00:04

      αφήστε τη χολή και πιάστε όλοι τη ψ...ή

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος15/6/16 21:06

    Ο κ.κ. ΣΟΦΡΑΣ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ 18ο ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ - ΜΠΡΑΒΟ ΣΠΥΡΟ. (βάζει τη κασέτα και γινεται βασιλικότερος του Βασιλέως). Προκειται να δηλώσει ανεξαρτητοποίηση και προσχώρηση στο επόμενο Δ.Σ.-αναμενουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/6/16 00:03

      Δεν του έφτασε φαίνεται του Πίπη το πρώτο φούμο που έφαγε και ξύνεται στην γκλίτσα του βλάχου να φάει και δεύτερο!
      Βεβαίως κύριε Πίπη, θα σου το ετοιμάσουμε ευχαρίστως!

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος16/6/16 18:19

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΧΕΡΙ ΕΝΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ!!! Α ΜΟΡΗ ΠΙΠΠΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.