Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

7 Ιουν 2016

''ΑΡΑΤΟΣ'' Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας. ΟΙ δραστηριότητές μας γι αυτή την εβδομάδα.

1. Βραδιά Αστροπαρατήρησης την Παρασκευή 10 Ιουνίου [5ο Δημοτικό σχολείο Κορυδαλλού] διοργανώνουν ο Δήμος Κορυδαλλού και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού, στα πλαίσια του Μαθητικού Φεστιβάλ 2016. Κύριος ομιλητής της βραδιάς θα είναι ο αστροφυσικός Δρ. Μάνος Δανέζης.

Ελάτε να παρατηρήσουμε τη Σελήνη και το Δία με τα τηλεσκόπια της Ομάδας μας στις 19:30


2. Παρατήρηση Δία ,Σελήνης, Άρη, Κρόνου καθώς και αντικείμενα Βαθέως Ουρανού, το Σάββατο 11 Ιουνίου έναντι λέσχης Αποστράτων Αξιωματικών στη Σαλαμίνα στις 21:30

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/6/16 11:52

    Αρχίζει η Συνεδρίαση και ο Πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα είπε πως μετά τα χθεσινά
    γεγονότα με τα οποία έφτασε το μαχαίρι στο κόκαλο κρίνει απαραίτητο από τους
    Συμβούλους να καταθέσουν τις απόψεις τους για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν τα
    σοβαρά προβλήματα της Δημοτικής Κοινότητας (Καθαριότητα, ασφαλτόστρωση,
    ύδρευση, έλλειψη προσωπικού, αδιαφορία, παράκαμψη θεσμού).
    Το Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση
    ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
    Να κληθεί η Δήμαρχος Σαλαμίνας κ.Νάννου Παπαθανσίου Ισιδώρα άμεσα στα Γραφεία
    της Δημοτικής Κοινότητας προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που
    αντιμετωπίζει η Δημοτική Κοινότητα πριν το Συμβούλιο προβεί σε άλλες ενέργειες.
    Αυτή η απόφαση έλαβε αυξ. αριθμό 18/2016.
    Γι’ αυτό συντάχθηκε αυτό το πρακτικό και υπογράφεται.
    ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ
    ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΛΗΝΙΩΝ

    Τι βλέπω κ. πρόεδρε έφθασε το μαχαίρι στο κόκκαλο όπως αναφέρεται.
    Όταν συναντηθήκατε με τις άλλες Κοινότητες , δεν ΒΟΗΘΉΣΑΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ ΕΝΩΤΙΚΟ παρά έγιναν άλλοι οι κακοί. Δηλαδή πρέπει να φθάνει ο κόμπος στο κτένι και να φωνάξετε;;Αλλιώς οι πολλές φωνές και αλλιώς μεμονωμένα.Αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/6/16 12:00

      συνέχεια

      Το Αιάντειο και Δημάρχους ανεβοκατεβάζει ,και φωνή έχει. Το έχει αποδείξει πολλές φορές .''Τα αγαθά κόποις κτώνται'' .ποτέ δεν βγαίνεις χαμένος από μια καλοπροαίρετη διαμαρτυρία για τις αυτονόητες απαιτήσεις μας,και για τα ίσα δικαιώματα μας.
      ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος7/6/16 16:21

    ANAΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΡΕΣΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝ. ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ
    Ανώνυμος7/6/16 16:14
    ΒΛΕΠΩ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ;;;ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;;ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΛΟ ΜΕ ΤΑ ΣΕΛΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΑΝΤΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ;;ΒΕΒΑΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΑΝΤΕΙΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΡΓΑΛΕΙΑ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ .ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ;;ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΣΕΛΗΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΥΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/6/16 18:51

      Ανώνυμος7/6/16 18:46
      Εσένα Πρόεδρε των Σεληνίων σου χάρισαν ολόκληρο οικογενειακό τάφο για μαϊμού δωρεές. Μην τα θες και όλα δικά σου;

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος7/6/16 20:15

    Ανώνυμος1/6/16 17:17
    Γειά σας ,εδω είμαι και εγω ο απλός ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ σε κάποια ανάρτηση μου έγραψε κάποιος ότι τα αμπελάκι έκανε λάθος η υπάλληλος και το έγραψε Δημοτική κοινότητα Αμπελακίων, και όχι ενότητα Αμπελακίων.και το διόρθωσαν ,οχι ότι άλλαζε κάτι σε αυτό που έγραφα .δηλαδή ότι δεν μας είχαν συμπεριλάβει σαν ΑΙΑΝΤΕΙΟ στη αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων. Πολύ σωστά είναι ενότητα Αμπελακίων, και ρωτώ εγώ μήπως η ενότητα Αμπελακίων δεν πρέπει να έχει κοινοτικό συμβούλιο;;αλλά Αντίδημαρχο; μόνο και βάσει του αρθρου 59 παρ.4 και στ'να ασκεί τις αρμοδιότητες και αφού τον έχει βάλει η Δήμαρχος ώστε να εκτελεί τις αρμοδιότητες καθ'ύλην και κατά τόπο;
    ''Δημοτική ενότητα είναι ένας όρος της τοπικής αυτοδιοίκησης που εισήχθη το 2010 με το Πρόγραμμα Καλλικράτης και περιγράφει τη βασική εδαφική υποδιαίρεση ενός δήμου που δημιουργήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα''.

    Γεωγραφικά οι δημοτικές ενότητες ταυτίζονται με τις επικράτειες των Ο.Τ.Α. που συγχωνεύθηκαν.

    Διοικητικά δεν αποτελούν αυτοδιοικούμενο θεσμό ούτε διαθέτουν δικό τους συμβούλιο, αλλά σε μία ή περισσότερες ενότητες μπορεί να διοριστεί ένας αντιδήμαρχος (με απόφαση του δημάρχου), ο οποίος θα έχει την όποια αρμοδιότητα του μεταβιβάζεται για τη συγκεκριμένη δημοτική ενότητα (άρθρο 59§4).
    Οι δημοτικές ενότητες υποδιαιρούνται σε τοπικές κοινότητες, οι οποίες αντιστοιχούν στα πρώην τοπικά διαμερίσματα (του προγράμματος Καποδίστριας) των συνενωθέντων δήμων ή σε δημοτικές κοινότητες που αναφέρονται σε μεγαλύτερες πληθυσμιακές συγκεντρώσεις (πρώην δημοτικά διαμερίσματα ή οικισμούς με πάνω από 2.000 κατοίκους).
    Αν θέλετε απαντάτε εσείς οι ποιο μορφωμένοι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ του Δήμου μας.
    να μαθαίνουμε και εμείς οι απλοί.

    Διότι στα περισσότερα άρθρα του Καλλικράτη αναφέρει: αρμοδιότητες Τοπικής η Δημοτικής Κοινότητας Πουθενά δεν αναφέρει αρμοδιότητες Δημοτικής Ενότητας.
    Ευχαριστώ εαν και εφόσον μπείτε στον κόπο να το διαβάσετε ,και να μου απαντήσετε.
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/6/16 20:20


    Ανώνυμος1/6/16 18:01
    Συνεχίζοντας βρίσκοντας και αλλες πηγές


    Δείτε ενδεικτικά στο άρθρο 2 παρ. 2 του Ν.3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπου αναφέρει:

    μιλά σαφώς για τοπικές και δημοτικές κοινότητες
    στη συνέχεια στο άρθρο 8 όπου μιλά πάλι για τοπικές και δημοτικές κοινότητες
    στο άρθρο 79 (κεφάλαιο Δ') μιλά για το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας και τον πρόεδρό του.
    πιο κάτω στο άρθρο 80 μιλά για Πρόεδρο Συμβουλίου και εκπρόσωπο τοπικής κοινότητας
    Ξαναδιαβάστε παρακαλώ τον νόμο και πείτε μου που αναφέρεται ο όρος Δημοτική ενότητα...

    Στην παράγραφο 1 του ίδιου άρθρου αναφέρει: «Οι εδαφικές αυτές περιφέρειες αποτελούν τις δημοτικές ενότητες του νέου δήμου και φέρουν το όνομα του πρώην δήμου ή της κοινότητας.» Λειτουργικά δεν φαίνεται να έχουν ιδιαίτερη σημασία, αναφέρονται μόνο στα άρθρα 262(ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ) και 266.(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ,ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΗΜΩΝ.

    Και παρακάτω το διευκρινίζει ότι αυτές οι ενότητες είναι:
    τα Τοπικά διαμερίσματα, που στο εξής θα ονομάζονται Τοπικές Κοινότητες, (που ήσανε κοινότητες πριν τον Καποδίστρια, αυτοτελή δηλ. νομικά πρόσωπα)
    και τα πρώην Δημοτικά Διαμερίσματα που με την σειρά τους μετονομάζονται σε Δημοτικές Κοινότητες, που εκεί εντάσσονται και οι πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι καθώς και τα νησιά που έχουν πάνω από χίλιους κατοίκους. Η ορολογία είναι σαφής και δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις. Αν τα πούμε ενότητες είναι σαφές ότι τα βάζουμε όλα σε μια κατηγορία, ενώ δεν είναι έτσι, καθώς μια Δημοτική Κοινότητα μπορεί να έχει υπό την σκέπη της μια σειρά από Τοπικές Κοινότητες.
    Έχουν σημασία και αναφέρονται απ'άκρον εις άκρον σε όλο το νομοθέτημα του Καλλικράτη. Οι Δημοτικές Κοινότητες μπορεί να έχουν έως και δικό τους προϋπολογισμό, αρμοδιότητες που τους παραχωρούνται από το Δημοτικό Συμβούλιο, γραφεία και υπαλλήλους και όλα τα σχετικά. Ήδη νομίζω ότι η αρμοδιότητα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει περάσει στις Δημοτικές Κοινότητες με νόμο. Η Δημοτική ενότητα ως όρος δεν έχει καμία νομική υπόσταση και ως εκ τούτου είναι παραπλανητικός. Χρησιμοποιείται μάλλον ως χωρικός προσδιορισμός, δημιουργώντας εννοιολογική σύγχυση.



    Ανώνυμος1/6/16 18:03
    Συνεχίζοτας

    Νομική υπόσταση έχει μόνο ο Δήμος, ήτοι ΟΤΑ, ήτοι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Οι μικρότερες διαιρέσεις (ενότητες, κοινότητες) αντλούν την υπόστασή τους από το γεγονός ότι είναι τμήματα του δήμου, όχι αυτόνομα.
    Κάθε δήμος διαιρείται σε Δημοτικές Ενότητες που αντιστοιχούν στους καταργηθέντες δήμους (άρθρο 2 παρ. 1). Αυτές δεν έχουν δικό τους συμβούλιο, έχουν όμως κομβική σημασία διότι:
    Βάσει αυτών εκλέγονται οι δημοτικοί σύμβουλοι. Μπορεί ο αριθμός των συμβούλων κάθε παράταξης να ορίζεται βάσει του πανδημοτικού ποσοστού του, αλλά το ποιοι υποψήφιοι σύμβουλοι θα μπουν στο δημοτικό συμβούλιο, εξαρτάται απ' τις επιδόσεις της παράταξης σε κάθε ενότητα. Είναι σαν τις εθνικές εκλογές: ο νόμος λέει ότι εάν πάρεις 10%, θα εκλέξεις 24-25 βουλευτές. Από ποιους νο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/6/16 20:33

    Από ποιους νομούς όμως θα τους εκλέξεις; Από αυτούς που πήρες τις περισσότερες ψήφους.

    Από κάθε ενότητα πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά ένας αντιδήμαρχος (εκλεγμένος με το συνδυασμό του δημάρχου), υπεύθυνος να τρέχει καθημερινά τις δημοτικές υπηρεσίες που βρίσκονται στην ενότητά του. Τα καθήκοντα αυτών των αντιδημάρχων περιγράφονται στην παρ. 4 του άρθρου 59 και μπορούν με μια απλή απόφαση του δημάρχου να προστεθούν κι άλλα, εάν ο τελευταίος θέλει να ξεφορτωθεί αρμοδιότητες. Επίσης, οι αντιδήμαρχοι αυτοί συμμετέχουν ex officio στην Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου (α.62), δηλ. το όργανο που τρέχει σε καθημερινή βάση τα οικονομικά (μαζί με την Οικονομική Επιτροπή) και τις υπηρεσίες/επιχειρήσεις του (α.63).
    Με τη σειρά της, κάθε Ενότητα υποδιαιρείται σε Κοινότητες. Η διάκριση ανάμεσα σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες είναι κυρίως δημογραφικού χαρακτήρα και όχι ιεραρχικού. Απλά, μια δημοτική κοινότητα (δηλ. με μεγάλο πληθυσμό) έχει μεγαλύτερο τοπικό συμβούλιο από μια τοπική. Κατά τα άλλα, οι αρμοδιότητές των οργάνων της κοινότητας (πρόεδρος+συμβούλιο) είναι να καταγράφουν, να μεριμνούν και να εισηγούνται προς τα όργανα του δήμου (α. 81-84). Οι αποφάσεις τους δεν είναι άμεσα εκτελεστές, αλλά ουσιαστικά εισηγήσεις προς τις αρχές του δήμου. Ο προϋπολογισμός που αναφέρεις δεν είναι ακριβώς των κοινοτήτων, αλλά του δήμου προς τις κοινότητες: αποφασίζεται από το συμβούλιο του δήμου (α.86 παρ.1) και η τήρησή του ελέγχεται από την οικονομική επιτροπή του δήμου (α.86 παρ.1)
    Δημητριαδου Μαρία


    Ανώνυμος1/6/16 23:45
    Εχεις να γράψεις κάτι για την συγκεκριμένη πρόσληψη, ή εντέχνως αλλάζεις θέμα;


    Ανώνυμος2/6/16 10:44
    Σέβομαι, την ''ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ'' προεκλογική δέσμευση της Δημάρχου ,αν και την πέμπτη πρίν τη Δεύτερη Κυριακή των ψήφων, που έτυχε και βρισκόμουν στο Δημαρχείο η δέσμευση της ήταν δημόσια στους υπαλλήλους και μπροστά μου ότι θα έκανε τον κ. Σοφρά Γραμματέα .Πιστεύω ότι όλοι θα το σεβόσαστε αν και ήταν ''ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ'' δέσμευση πριν των εκλογών. Αυτο που δεν συμφωνώ ήταν ότι για την διάθεση της παραχώρησης στο Λύκειο Ελληνίδων κάποιου κομματιού του σχολείου στα παλούκια, τον έβγαλε τον ΤΕΩΣ βούκινο ότι είχε γίνει τάξιμο προεκλογικό ''ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ΄΄ επειδή η κάποια συγγενής μπήκε με τον συνδυασμό του.Σ ε προλαβαίνω κυρία Δήμαρχε δεν είμαι υποστηρικτής του ,όπως μου λές .Αλλα αυτών που ακούω και βλέπω ,ότι πέφτετε στα ίδια λάθη που κατηγορούσαμε.κάνω λάθος;; ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; Η ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ;;;;;;;;;;;;;την απάντηση σου;
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ;Η ΛΑΘΟΣ; ΜΗΠΩΣ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ.ΧΑΤΖΗ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ .ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΗΜΟΣ.ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ .ΟΧΙ ΤΟ ΘΑΨΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/6/16 20:38

    ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΥΤΟ 1/6/2016 23¨45 ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΑ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/6/16 17:39

    Η ΤΡΕΛΛΑ ΠΗΡΕ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.